Piotrek1 13.03.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Paweł dla ciebie Witam Jeżeli ktoś potrzebuje garaz blaszak ( używany ) - to mam namiary na osobe sprzedająca w Krakowie cena 700 zł - 502 81 29 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 13.03.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 dzięki. ogłoszenie aktualne tylko jak to przewieźć .... już chyba wiem - porozkręcam i zapodam do picasso . Ale najpierw oględziny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 13.03.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No nie bądźcie tacy ... Nie znacie dobrych fliziarzy ? W ramach "wymiany" służę elektrykiem, tynkarzami, wod-kan-co. Wylewkarze też byli w sumie OK (jedno do poprawki) pozdr Ja poprosze o tynkarzy i wod-kan-co wyslalem na priva pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 13.03.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Rencia my wysłaliśmy nasz dach do wyceny do Podwyszyńskiego, Dach Centrum, Trapez Carbo , Attic i Melle. Najlepsze ceny dostaliśmy w Trapez Carbo i Melle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 13.03.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Kaszojadek mogę też prosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 13.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 A jakie macie doświadczenia z pozwoleniem budowlanym w Krzeszowicach (teraz tam się składa a nie w Zabierzowie) Złożyłem 02.02.07 i mówią żeby najwcześniej z końcem lutego się pytać - co Wy na to ?? PS. Pytałem z końcem lutego powiedzieli żeby zadzwonić za tydzień , pytałem za tydzień znowu powiedzieli że sprawa jeszcze nie otwarta i pytać za tydzień. Czy ktoś ma podobne doświadczenia z paniami w Krzeszowicach ?? PS2.Trochę nabrałem optymizmu jeśli chodzi o wykonawców, ostatnia propozycja to 35 tys za stan surowy +7% VAT ( miałem i za 20 ale bez dachu), to juz znacznie lepiej niż te 75 tys co mi proponowali na samym początku. Fajnie by było gdyby nie te drożejące materiały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 14.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich,z Paniami w Krzeszowicach nie mamy doświadczenia, ale pozwolenie na budowę mają obowiązek wydać w ciągu 2 m-cy zgodnie z KPA, chyba, że znajdą Ci braki w papierach.My na razie mieliśmy "przyjemność" z Panem Myszką - Konserwator Zabytków-archeologia, bowiem na kawałek działki włazi stanowisko archeologiczne II kat., no i widzę, że Pan jest ciężki, zobaczymy co dalej, bo na razie robi się mapa, a bez tego u konserwatora ani rusz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.03.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam!!! Dzięki wielkie!!! Z Melle mam mieć wycenę jeszcze w tym tygodniu od znajomego mojego kier.buda a z Attica od mojego znajomego.Mam też jedną z Robena ale teraz czekam na dalsze dla porównania - w każdym razie jeszcze w marcu chcę kupić kompletny dach. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 14.03.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich, z Paniami w Krzeszowicach nie mamy doświadczenia, ale pozwolenie na budowę mają obowiązek wydać w ciągu 2 m-cy zgodnie z KPA, chyba, że znajdą Ci braki w papierach. My na razie mieliśmy "przyjemność" z Panem Myszką - Konserwator Zabytków-archeologia, bowiem na kawałek działki włazi stanowisko archeologiczne II kat., no i widzę, że Pan jest ciężki, zobaczymy co dalej, bo na razie robi się mapa, a bez tego u konserwatora ani rusz. pozdrawiam Cześć, a możesz rozwinąć temat tej mapki (jaka skala i skąd ją wziąć), bo ja 23 lut br. złożyłem podanie o nadzór nad wykopami fundamentów do Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków (na właściwym formularzu) ul Kanonicza. Jak na razie brak odpowiedzi. Więc mam pytanie kiedy Tobie odpowiedzieli i co było treścią tej odpowiedzi. Chciałem się przygotować na najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 14.03.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Czesc, poszukuje SPRAWDZONYCH fachowcow od tynkow-wylewek, kladzenia izolacji zewnetrznej styropianem, tynkow zewnetrznych i podbitki pod dachem; budowa jest w okolicach Niepolomic.Pozdrawiam, G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_arek 14.03.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Czy można do WAs dołączyć??? Właśnie jesteśmy na etapie zakupu domu w Konarach. Dom będzie oddany w stanie surowym zamkniętym z ociepleniem z zewnątrz i tynkiem.Powierzchnia 214m2 Szukam dobrych i solidnychi niedrogich wykonawców do następujących prac: 1. instalacja wodno -kanalizacyjna i gazowa (Zdecydujemy się chyba na eko groszek... Jak Wy chcecie ogrzewać domy? Co Waszym zdaniem najlepsze?) 2. instalacja elektryczna 3. ocieplenie dachu około 300m2 (W jaki sposób najlepiej ocieplić dach?) 4. wylewki 5.tynki (chcemy ,kogoś kto tak położy tynk ,że nie będzie potrzeby robienia gładzi) Czy jestescie może już zorientowani jakie firmy robią porządne i nie strasznie drogie bramy gatrazowe ,drzwi zewnętrzne , wewnetrzne...) Co myślicie o bramach tej firmy WIŚNIOWSKI Jak widzicie jestesmy jeszcze zupełnie niezorientowani Będziemy wdzięczni za namiary na solidne ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_arek 15.03.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mamy jeszcze jedna możliwośc.Cały czas byliśmy zdecydowani na zakup działki. Mamy już wybraną ,w doskonałej dla nas lokalizacji. Właściciel zalatwia ostatrnie formalnosci z WZ i pewnie za jakiś miesiąc może dwa już można będzie ją kupić.Osoba sprzedająca działkę miała nam tez wybudowac dom, ponieważ akurat tym się zajmuje i na tym terenie będzie budować domy (ma duża działkę ,ktorą dzieli na mniejsze). Miał być to dom pasywny z systemem sterowania i takie tam.... Cena była przystępna, jak na ten rodzaj budynku bo 3tyś za m2 (po podłodze ,razem z garażem). To było maksimum na jakie nas stac, biorąc już pod uwagę niemały kredyt. Niestety w statnich tygodniach ceny materiałów zwariowały i wiadomo koszt metra kw. wzrasta do 4tyś.,a to już nas przerasta.Czy wiecie ile na ten moment licza sobie firmy budowlane (nie górale) za m2 domu do stanu deweloperskiego. Czy dają gwarancję ceny? Może podacie namiary na dobre ,sprawdzone firmy ,to podzwonie i popytam o szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 15.03.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja słyszałem że teraz stan surowy domu z poddaszem to 1000-1200zł/m2 powierzchni posadowienia. Reszta moim zdaniem zależy od inwestora. Może być drugie tyle a może 5 razy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_arek 15.03.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Stan surowy otwarty ,zamknięty? Z ociepleniem na zewnątrz i z tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_arek 15.03.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Może ktoś z Was mieszka lub buduję się w Konarach gmina Mogilany? jak naprawdę jest z tą chlewnią w Konarach czy zapachy potrafią zabić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 15.03.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Chodziło mi o stan surowy otwarty, bez drzwi, okien, tynków, ocieplenia posadzek, ścian i dachu. Wklejam kosztorys niektórych elementów ( dom taki jak w dzienniku ): PUSTAKI NA SCIANY KONSTRUKCYJNE I DZIAŁOWE 22000KOMINY 6000STAL 6914DACHÓWKA BRASS ( podst + system ) 11000BETON - ŁAWA,FUNDAMENT,STROP 20460DREWNO - konstrukcyjne oraz szalowanie 8400KOPARKA 650GEODETA 400RYNNY(rehnzink) 2700FOLIA DACHOWA, OKNA I AKCESORIA 8000FOLIA KUBEŁKOWA 361,2STYRODUR 8cm 2924Izolacja pozioma fundamentów 162izolacja fundamentów - dysperbit 258 do tego mnóstwo innych drobiazgów no i robocizna. Chciałbym zmieścić się za materiały w 100 tys ... ale to chyba pobożne życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 15.03.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 GEODETA 400 Gdzie taki tani geodeta????????? Chyba robi po kosztach własnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 15.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mapa pod projekt 1000Tyczenie budynku (bud do 4 punktów) 700 za każdy następny punkt 150 odbicia na ławy 50 /punktInwentaryzacja powykonawcza całego obiektu czyli bud + przyłącza 1500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 15.03.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 tanio ?? hmm... no to spytam się jeszcze raz czy to aby wszystkie koszty. Może dlatego że jest to kontynuacja. Robiłem u niego mapkę i zapłaciłem 500-600zł. To było tak dawno, a pamięć dobra ale krótka A po co jakieś odbicia ? To chyba można odmierzyć jak już się ma narożniki budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 15.03.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 iva_arek szukając działki często przejeżdzaliśmy przez Konary, okolice śliczne ale latem faktycznie trzeba było szczelnie zamykać okna w samochodzie, smrodek ciagnał się na dość dużej rozciągłości. Zastanawialiśmy się jak tam ludzie mogą mieszkać?! Przy czym fatalnie było tylko w części Konar na połnoc od drogi na Świątniki. Myślę że powinieneś popytać sąsiadów zanim się zdecydujesz pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts