angela82 14.04.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 ZbysioRto budowałbyś się prawie obok mnie ja planuję na końcu tej drużki, która biegnie od przodu kaplicy (gdybyś nie skręcił pod rezydencje, tylko dalej ciupał prosto-kończy się asfalt i 20m dalej moja działka z widokami )-cała panorama, a kolejne 100m dalej już tylko las ale Zabierzów, to i tak bliziutko gość chciał sprzedać w całości, bo przypuszczam, że nie nie chciał tylko nie mógł tego podzielić-najmniejsza powierzchnia, jaką można obecnie wydzielić z dużej działki (jeśli nie jest zabudowana) to 30 arów, więc musiałby mieć min. 60arów wynika to z braku planów zagospodarowania. natomiast gdyby był tam juz dom-mógły odsprzedać Ci odpowiednią powierzcnie w zależności od intensywności zabudowy na danym terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 14.04.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witam, To i ja się przywitam Miejsce; Dąbrowa Szlachecka, gm. Czernichów Planuje wystartować z budową w lipcu - w przyszłym tygodniu składam papiery do pozwolenia na budowę (mam nadzieję, że zdążę - ktoś wie ile się teraz czeka ?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 14.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Mam male pytanie o wiezbe dachowa - orientujecie sie moze czy drewno zostalo dotkniete takim samym szalenstwem jak np MAXy? Czy mozna jeszcze w miare normalnie kupic (tzn zamowic i juz za dwa miesiace bedzie )? A moze jakas dobra dusza moglaby sie podzielic namiarem na dobry (niekoniecznie tani, ale solidny) tartak? Witaj M@g. Napisałam Ci coś na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 14.04.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 POZDROWIENIA DLA GRUPY KRAKOWSKIEJ. Czytamy to forum z wielkim zainteresowaniem już od kilku tygodni. Chętnie dołączymy do Grupy. Działka jest, media są, projekt też, papierologia na ukończeniu, więc chyba się kwalifikujemy. Specjalne pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów: lakk, jk69, pati25... B&S skoro lakk,jk69, i pati25...to my się chyba też kwalifikujemy budujemy w Rzeszotarach a Ty gdzie konkretnie? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 14.04.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 merit, czy ja też mogłabym dostać na priv to coś co dostała M@g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 14.04.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 14.04.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 April Gdzie sie budujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 14.04.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 merit, czy ja też mogłabym dostać na priv to coś co dostała M@g ? Hej, Tajemnicza wiadomość poszła na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 14.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Dzięki za miłe powitanie. Mariku Dopisuję Cię do mojej listy sąsiadów . Pati25 Jeszcze nie budujemy, ale jesteśmy na najlepszej drodze . Będziemy budować w Świątnikach. B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.04.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Chce ktoś do swojego akwarium parę molinezji księżycowych i danio? http://img341.imageshack.us/img341/1374/akwariumoe2.jpg Oczywiście za free. Molinezje mi się rozmnożyły i trochę rybkom ciasno w 30 l akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 14.04.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witam ponownie,w poniedzialek zaczynamy kopanie. Na dzialce juz woda, droga dojazdowa zrobiona z tlucznia, porotherm zamowiony (za 7pln 30p+w - moze nie rewelacja ale jest i za tydzien ma byc wiec dosc czasu zeby lawy i fundamenty zalac:)) nie obylo sie bez przgod poniewaz buduja nam gorale to na dwa dni przed ich przejazdem urocza pani niz z gruszki ni z pietruszki odmowila uzgodnionego wczesniej wynajmu domu dla ekipy i zostalismy na lodzie. Ale tu sie udalo dzieki super sasiadom znalezc lokum 500m od budowy wiec dobrze jest miec sprawdzonego sasiada w okolicy:) Prad powinien sie pojawic w przeciagu miesiaca dwoch mam nadzieje wiec jakos to powoli idzie naprzod. Najbardziej przerazające jest to ze w kazdym składzie budowlanym to sprzedawca dyktuje warunki a nie klient....Nie rozumiem paniki zwiazanej z maxem bo przeciez w wielu skladach dostepny jest od reki trzeba tylko popytac tu i tam. Wiekszy problem chyba z porothermem choc np jego slowackie podrobki dostepne byly wczoraj od reki na jednym ze skladow gdzie bylismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 April wysłałąm ci wiadomośc na priva... Ludziska macie jakiegos sprawdzonego kierownika budowy? Jesli tak proszę o namiary na priva .Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 15.04.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Nie rozumiem paniki zwiazanej z maxem bo przeciez w wielu skladach dostepny jest od reki trzeba tylko popytac tu i tam. Wiekszy problem chyba z porothermem choc np jego slowackie podrobki dostepne byly wczoraj od reki na jednym ze skladow gdzie bylismy No ale po ile ten max ? Skoro ceny, gdzie pytałem, dochodzą do 7,5 - 8 pln brutto za pustak, a np Thermopor 30 (Leierowski Porotherm) można kupić za 7 pln to ja się nie dziwię, że max może być wkrótce powszechnie dostępny, a inne materiały zaczną znikać (na ścianę 30 maxa trzeba 22 pustaki, a Thermporu jedynie 16 sztuk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 15.04.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 http://images21.fotosik.pl/176/40476e9e981c5eb2.jpg[/url] witam a mnie wylali wreszcie ławy i chyba beton nie bedzie trzymał bo zostało oblane po dwa kileiszki czegoś mocniejszego super ekipa 2,5 dnia roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 15.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 http://images20.fotosik.pl/231/60e05b7f114e9efem.jpg wkładajcie folie w ławy - gładkie powierzchnie- czyste deski- mniej betonu (nie wypłynie gdzies)- mały koszt 100-200zł - izoalcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 15.04.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 http://images20.fotosik.pl/231/60e05b7f114e9efe.jpg wkładajcie folie w ławy - gładkie powierzchnie- czyste deski- mniej betonu (nie wypłynie gdzies)- mały koszt 100-200zł - izoalcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 15.04.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Mam male pytanie o wiezbe dachowa - orientujecie sie moze czy drewno zostalo dotkniete takim samym szalenstwem jak np MAXy? Czy mozna jeszcze w miare normalnie kupic (tzn zamowic i juz za dwa miesiace bedzie )? A moze jakas dobra dusza moglaby sie podzielic namiarem na dobry (niekoniecznie tani, ale solidny) tartak? Tu jest namiar na tartak: http://www.dyduch.com Jeszcze do niedawna było 550 zł m3 (610 z impregnacją) ale coś przebąkiwali o podwyżce. Ja już zamówiłem - 50 % przedpłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 16.04.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witajcie, Wienia - jak słusznie zauważyłaś, trochę mnie nie było na forum , z powodów obiektywnych. primo - w pracy gdzie mam internet zmienialiśmy operatora i trwało to 2 tygodnie!!! ( z tepsy na energis ) dobrze ,ze połowa tego okresu wypadła na Wielkanoc. secundo - po Swiętach wziąłem urlop do piątku, coby wreszcie dokończyć ogrodzenie. I tak mi zeszedł poprzedni tydzień kopaniu koparka ( przy okazji udało mi się zamówić taką z wymienną łyżką na ładunkową , coby wyrównać ziemię pod trawnik 2 w 1 , ustawianiu słupków, szalunkach . W sobote po wielkich problemach z betonem zalałem 3/4 ogrodzenia, reszta to już z betoniarki w sobotę (podmurówki na 10 mb wys. ok. 40 cm) Z betonem to były jaja!!!! W piatek rano idę do betoniarni Galicja ( zawsze u nich brałem, na cała budowę i nie było żadnych problemów - ktoś wcześniej sie na nich skarżył) a pani mówi ,ze beton za tydzień. robią od 6.00 do 24.00 non stop . Tyle zamówień. I tak wszedzie w okolicy.. Udało mi sie na Pychowickiej k/Tesco uprosić na sobotę. I był beton . cyrk teraz z budowaniem straszny. Merit tak więc od skarpy-skalniaka do ulicy zasiana trawa, zwałowana ziemia i teraz codziennie wieczorami podlewam. A jak rośnie twój murek kamienny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 16.04.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witaj Piotrek! Właśnie ,właśnie! Coś powolutku prace na skalniaku przebiegają Ja teraz w przeciwnym kierunku ,do Swoszowic , jeżdzę więc już tak nie podglądam postępów na skalniaku jak kiedyś . A dziś właśniwe jechałam koło Ciebie i muszę wlepić naganę za brak postępów w pracach wosennych U mnie w czwartek tyczenie budynku ,a w poniedziałek BUDOWANIE na całego .A murek dopiero pod koniec lipca .Ale się boję tego wszystkiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 16.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 waltz - nie wiem gdzie pytales ale ja po obdzoweniu kilku skladow znalazlem maxy po 5,5pln choc buduje z porotherma to mysle ze ta cala "panika" pustakowa jest podsycana przez media a korzystaja na tym sklady budowlane:P bo wystarczy podzwonic i popytac i za rozsadna cene mozna w tydzien material zorganizowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts