Gość mwituszy 16.04.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Czesc wszystkim, Wlasnie sie zaczynam konczyc formalnosci do budowy, za tydzien w Poniedzialek chce skladac o pozwolenie na budowe. Ja buduje sie w Goluchowicach, Pozdrawiam wszystkich zmagajacych sie z naszym wspanialym rynkiem budowlanym.Maciek Ps: tak przy okazji do tych co juz koncza to moze ktos ma do sprzedania uzywany garaz balszak na budowe;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 17.04.2007 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 jakbyś nie znalazł używanego blaszaka (mnie się nie udało) to zajrzyj do ogłoszeń w Dziennku Polskim - blaszaki 3x5 z ocynkowanej trapezówki z przywozem i montażem stoją od 1250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 17.04.2007 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Wyszukać tani blaszak to sztuka. W lutym nie zdecydowałem się na 10 letni blaszak z solidnej blachy za 350 zł i do dziś żałuje. Teraz przyjdzie kupić za 1300. Pocieszam się że może sprzedadzą bez faktury i będzie trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 17.04.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 hej czy ktoś ma blaty z kompozytu lub granitu po nniej niż 1100 zł/m bieżący? lub o takich słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 17.04.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Czołem grupo Czy znacie jakiś namiar na firmę brukarską która wymienia płytki chodnikowe w Krakowie. Chciałem odkupić jakieś 50m2. Niestety jak jadę po pracy to żaden z pracowników tam się nie kręci, pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 17.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam w grupie krakowskiej. Buduję się w Woli Więcławskiej (gm. Michałowice). Co do pustaków to nie mogę się zgodzić. Cena 5,5 za Maxa jest zbrodnicza i dlatego pewnie sobie jest. Jak się policzy ile tego wchodzi na metr ściany to jest to naprawdę nie do zaakceptowania. Właśnie dlatego, mimo że w projekcie mam Maxa wybrałam keramzyt w cenie 8 PLN (z dostawą na budowę), którego wchodzi 8 sztuk na m2 i w dodatku ma znacznie lepsze parametry od Maxa. Jego zaletą jest też dostępność, np. wytwórnia BETARD pod Wrocławiem. Transport trzeba sobie zorganizować samemu ale jak się okazało wcale nie jest to takie skomplikowane jak się wydawało na początku (w razie czego służę namiarami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 17.04.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Poszukuję: 1. Studniarza poniżej 300 PLN/ m studni 2. Osobnika do wytyczenia budynku - może tylko podbić pieczątkę ewentualnie Ja znalazłam za 100/pkt, nie wiem czy to jest OK? 3. Firmy sprzedającej i montującej CO (w tym podłogówka) 4. Firmy sprzedającej i montującej POŚ 5. Firmy sprzedającej i montującej rekuperatory z GWC 6. Osób, które znają dachówki firmy Prodach. Korzystna oferta ale chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej niż tylko opisy w gazetach i na stronie firmowej. Polecam: 1. Ekipa budująca stan surowy zamknięty (dostępna będzie od września bo wcześniej musi skończyć u mnie - tel. 889509750. Nasz domek wycenili na 33 tys. 2. Fliziarz jak z marzeń. Trzeba się umawiać sporo wcześniej ale warto. Muszę od małża telefon ściągnąć. 3. Transport materiałów budowlanych (jeżeli trzeba zorganizować własny) - Alex, Siemianowice Śląskie, tel. 606 268 254, 607 124 058 4. Kierownik buodowy - tel. 5. Okna połaciowe: BEMAR, 30-552 Kraków ul.Wielicka 91 tel.012 655 22 62 kom.694 300 750 Godziny otwarcia : poniedziałek - piątek od 8 do 17. Mają niezłe ceny. Oczywiście szukam dalej i jak znajdę lepszą ofertę to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 17.04.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witajcie w piękny, słoneczny dzień Merit, małe postępy są ( wierzba Kilmamock, bukszpan, trzmielina, no i zasiana trawa !!!) poszalejemy chyba w weekend majowy z zakupami roślinek, kamieniem, bo wcześniej pewnie nie będzie czasu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 17.04.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 waltz - nie wiem gdzie pytales ale ja po obdzoweniu kilku skladow znalazlem maxy po 5,5pln choc buduje z porotherma to mysle ze ta cala "panika" pustakowa jest podsycana przez media a korzystaja na tym sklady budowlane:P bo wystarczy podzwonic i popytac i za rozsadna cene mozna w tydzien material zorganizowac A obdzwaniałeś teraz, czy np 2 tygodnie temu ? Bo jak dzwoniłem 2 tyg temu, to faktycznie były po około 5,5pln, a jak dzwoniłem w czwartek, to ceny oscylowały około 7 pln. Może miałem pecha, ale równolegle temat rozpoznawał mój znajomy mający kontakty w kilku hurtowniach (pracował u developera) i albo nie było, albo w tych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 17.04.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Hej, hej Czworaczki z 26 marca wywołuję do odpowiedzi, co zostało zrobione? U mnie ładnie rosną mury parteru, a co u Was? Jak parce i materiały? Pozdrawiam bardzo gorąco i życzę dalszych sukcesów budowlanych i trafnych wyborów. pa pa Piotrek1 Witamy po urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 17.04.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ja też szukam maxa...ceny wowalają ...Do szukajacych macie jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.04.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 My jednak stawiamy na bloczki z betonu komórkowego, białego. Wymiary: 240x240x590, gat. 450 lub 500. Jest lekki, ciepły i łatwo się kroi W "Gambudzie" trzeba czekać ok. 6 tygodni, ale z pewnością niedługo ten termin się skróci. Na dodatek dają upusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 17.04.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ile ich wchodzi na metr ściany?7sz?Trzeba pomysleć o czymś innym niz max ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 17.04.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Tu jest namiar na tartak: http://www.dyduch.com Jeszcze do niedawna było 550 zł m3 (610 z impregnacją) ale coś przebąkiwali o podwyżce. Ja już zamówiłem - 50 % przedpłata. Bardzo Wam wszystkim dziekuje za namiary i informacje o cenach!!! Forum to jest skarb Wiezba zamowiona, jeden problem odpadl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 17.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Hej, hej Czworaczki z 26 marca wywołuję do odpowiedzi, co zostało zrobione? U mnie ładnie rosną mury parteru, a co u Was? Jak parce i materiały? Pozdrawiam bardzo gorąco i życzę dalszych sukcesów budowlanych i trafnych wyborów. pa pa Melduje poslusznie ze u mnie fundamenty zrobione Plyta wylana, fundamenty obsypane ziemia, dzialka zdemolowana (a wydawalo mi sie ze 19 arow to mnostwo miejsca i nie zniszcza tak duzo ), drzewka posadzone w zeszlym roku cudem jakims ocalaly z pogromu koparkowego i wypuszczaja liscie A teraz trzy tygodnie przerwy zeby sobie wszystko wyschlo, ekipa zeby sobie zrobila inna robote a MAXy kupione w styczniu zeby zdazyly przyjechac... Bo ciagle jeszcze nie wiadomo kiedy producent je dostarczy do hurtowni Pozdrawiam serdecznie budujacych i zycze szczescia w zdobywaniu materialow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 17.04.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 M@g - w Pcimiu jest tartak ktory sprzedaje deski po 400pln netto za kubik (jesli nie bierzesz faktury to masz kubik za 400pln) do tego transport gratis, drugi tartak w Sułkowicach w PF znalazlem i podobnie ale doliczaja sobie za transport. waltz - ceny sa z piatku wiec juz 5 dni bedzie. Co do maxa to w zasadzie sie nie oplaca bo za 2pln wiecej mozna porotherma kupic ktory jest wiekszy U nas ławy zazbrojne, jutro lejemy beton, jak firma dotrzyma slowa i na poniedzialek dostarcza porotherm to robota bedzie szla az milo patrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 17.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 a jesli myslicie o czyms innym niz max to np slowacki odpowiednik porotherma od reki dostepny byl w sobote, cena taka sama jak porotherma tyle ze niefirmowane wienerbergerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 17.04.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 waltz - ceny sa z piatku wiec juz 5 dni bedzie. Co do maxa to w zasadzie sie nie oplaca bo za 2pln wiecej mozna porotherma kupic ktory jest wiekszy No ja ostatecznie zdecydowałem się na węgierski Thermopor 30 od Leiera. No i przechowają mi go za free do czasu rozpoczęcia budowy (2 miesiące). Wyszło po 7 pln brutto za bloczek (16 na m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 17.04.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Nieśmiało zgłaszam się do GRUPY KRAKOWSKIEJ Planujemy zacząć budowę w tym roku, mamy działkę w Niegowici, może jest ktoś z okolicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 18.04.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witaj krakus73, pewnie ktoś z okolicy się odezwie Ja mam rodzinę w tamtych okolicach - ale już za Rabą (Moszczenica, Chełm, Siedlec) Dobrze,ze dziś pada bo ziemia sucha,ze hej.... i odpadnie podlewanie trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts