BungoI 09.06.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 HeyBobik zdecydowanie drogi ten Twój elektryk. My miesiąc temu płaciliśmy za podłączenie prądu 1200 brutto: ok.600 PLN za skrzynka główna ok.200PLN za rozdzielnię (skrzynki kupowaliśmy sami), 400PLN dla elektryka za podłączenie rozdzielni (za podłączenie skrzynki głównej pod licznik płaci mu Enion w ramach przetargu który wygrał) pozdrawiam m. Bardzo prosimy o konkrety. Gdzie można dobrze kupić skrzynki, namiary na ludzi do montażu itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 09.06.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Jak widzę takie fundamenty jak u Słoneczka po choryzont, to moje maleństwo które na zakończenie dzisiejszego dnia wygląda tak: http://images22.fotosik.pl/143/1e890148c8a93381m.jpg jawi się jako ubogi krewny z czarnego lądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.06.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Przemi, nie dobijaj mnie Nasz bliźniak miał być najmniejszy jak się da i w gotowcach takiego małego nie ma nigdzie. Zgodnie z wstępnym projektem, miał mieć 16 x 9,5 m, ale i tak urwaliśmy mu z długości 30 cm. Niby niewiele, ale dzięki temu zmieściła się droga między domem a drzewkami owocowymi http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/droga.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ali_ 10.06.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Słoneczko, Ty też jesteś ograniczona tą głębokością domu - 9,5m? Czy po prostu tak wam wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 10.06.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 He he ale ze mnie ciapa, tak patrzyłem na te Twoje fundamenty i wcale mnie nie zastanowiło po co ściana w garażu na dwa samochody bo to chyba garaż z przodu. Znaczy wymiary domków mamy całkiem podobne bo mój to po zewn. 9,68x8,78 i żona jak zobaczyła zabite przez geodetę paliki i wykopy to zastanawia się, gdzie tam w ogóle się zmieści choćby stół i ze dwa łóżka, nie mówiąc o całej reszcie . Ale za to w zimie mam nadzieje nasze domki odpłacą nam niewygórowanymi kosztami ogrzewania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.06.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Słoneczko, Ty też jesteś ograniczona tą głębokością domu - 9,5m? Czy po prostu tak wam wyszło? Takie jest ograniczenie w warunkach zabudowy i dlatego trzeba było robić projekt indywidualny, bo wszystkie gotowe bliźniaki są dużo głębsze. He he ale ze mnie ciapa, tak patrzyłem na te Twoje fundamenty i wcale mnie nie zastanowiło po co ściana w garażu na dwa samochody bo to chyba garaż z przodu. Ano nie garaż To jest weranda, w której będą schody dla każdej połówki domu (wejścia z boków). To taki wybieg, bo weranda nie dolicza się do tej wymaganej szerokości 9,5 m A wyciągając schody z domu, oszczędzamy miejsce wewnątrz Na razie nie ma garażu, bo działka jest wąska. Ma tylko 25 m szerokości, ale pomyślimy nad drewnianą wiatą, aby zgrała się ze stylem ranczerskim naszego bliźniaczka Może coś w tym stylu? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/wiata.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.06.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam!!! A co to przedłużony weekend'zik że nikogo na tym forum!!! W grupie wielickiej szaleją a tu głucha cisza. Obudzić się proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam Was Szukam ekipy do samych fundamentów na wrzesien . Prosze podajcie namiary na sprawdzonych wykonawców. Ja szukam i szukam i nic bardzo Was prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 11.06.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam Was Szukam ekipy do samych fundamentów na wrzesien . Prosze podajcie namiary na sprawdzonych wykonawców. Ja szukam i szukam i nic bardzo Was prosze Odezwij się pod koniec tygodnia to podrzucę namiary na dwie ekipy. (tel. 502184124) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 HEJ grupo krakowska poszukuję tanich solidnych bram garażowych i drzwi zewnętrznych.Jak macie jakieś firmy godne polecenia dajcie namiary.Sama znalazłam trzy gdzie ładne bramki robią ale zabili mnie cenami.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 11.06.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Stara mapka GK została zastąpiona nową mapką. Adres pozostał ten sam tj: http://republika.pl/grupakrakowskaProwadzącym mapkę jest 37oC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.06.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 HEJ grupo krakowska poszukuję tanich solidnych bram garażowych i drzwi zewnętrznych. Jak macie jakieś firmy godne polecenia dajcie namiary. Jeśli chodzi o bramę, skontaktuj się z tą firmą. Robią już nam i sąsiadowi http://www.nowako.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.06.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 [quote name="SloneczkoJeśli chodzi o bramę, skontaktuj się z tą firmą. Robią już nam i sąsiadowi http://www.nowako.pl/ Wielkie dzięki taka też się przyda - ale mnie chodziło o bramy garażowe i drzwi zewnętrzne wejściowe do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 12.06.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Rencia, a u Migasa byłaś to - Wieliczka i okolice . Ja mam od nich bramę garażową juz 3 lata i jest ok. W ZAKOPIANCE mają przedstawiciela - można utargować coś . Zewnętrzne robiliśmy wg. własnego projektu w ( średnia półka cenowa ale b.solidnie zrobione) Hucie jak Zbyszek P, wewnętrzne u Zająca w Skrzydlnej k/Szczyrzyca (też własny projekt). Ale namiary muszę poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 12.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Rencia,dziekujemy za pomysł zorganizowania spotkania, czy godzina jest już ustalona, bardzo chętnie spotkalibyśmy się, ale nie ukrywam, że mamy już umówioną jedną uroczystość, ale może da się to jakoś pogodzić, chyba, że wcześniej wykończy mnie przyłącz wodociągowa, prezes kółek rolniczych stwierdził, że się nie da, potem, że da, ale sąsiedzi stwierdzili, że oni to sami robili, no więc my musimy teraz też coś zapłacić, właśnie zadałam pytanie ile?, ale jeszcze muszą to przeliczyć, juz mi sie odechciało budowy. Na marginesie bramy Migasa Są BARDZO WYTRZYMAłE, U nas w bloku są i psuja się wtedy tylko, kiedy ktoś z niewiadomych przyczyn wjedzie w nie samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 12.06.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 RENCIA, Zając Józef. Usługi stolarskietel. 0 18 333 10 34Skrzydlna 270pow.limanowski, woj. małopolskie, ma tez stronę www i mail ale nie znalazłem. Długie terminy !!! http://www.migas-door.rozeta.com.pl/ Drzwi zewnętrzne - http://drzwi.krakow.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bob_PB 12.06.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam wszystkich budujących, stawiam 1 kroki w temacie budownictwa i niestety im więcej czytam tym mniej wiem. Jestem na etapie projektowania domu i rozstrzygam, wydaje mi się, najbardziej zasadnicze kwestie, np: - wentylacja mechaniczna Czy ktoś w Krakowie i okolicach posiada lub ma w planach wentylację mechaniczną (z opcją: rekuperator lub/i GWC)?? i może podzielić się doświadczeniami? na ile oszczędności na kominach i innych nawietrznikach rekompensują koszty takiej wentylacji? czy ktoś rozważał zrobienie went mechanicznej i zrezygnował? jeśli tak, to dlaczego? - Gruntowy Wymiennik Ciepła Ma ktoś w okolicach Krakowa? można podjechać, zobaczyć, pogadać? Będę WDZIĘCZNY za wszystkie opinie i komentarze p.s. specjalnie nie piszę na forach dotyczących tych tematów, gdyż tam ciężko odróżnić tych co takie rozwiązania posiadają i piszą obiektywnie od lobbystów i dostawców (wykonawców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beotia 12.06.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Cześć! Chciałam się przywitać w grupie krakowskiej. Jestem na wstępnym etapie zalatwiania papierów. Budowę planuję na sezon'2008. Widzę, że dużo jeszcze przede mną, ale już co dzień jest jednak bliżej . Nie mogę się doczekać przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 12.06.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Dzięki wielkie wszystkim za namiary - proszę o jeszcze! Godzina spotkania jeszcze nie jest ustalona ale myślę że ........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 12.06.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 GRUPO KRAKOWSKA!!! USTALAM GODZINĘ SPOTKANIA GK NA MOJEJ DZIAŁCE O GODZINIE 18-19 POD WIECZÓR. WSZYSCY IMPREZOWICZE PROSZENI SĄ O ZABRANIE ZE SOBĄ JADŁA , NAPITKU I NAMIOTÓW . JUTRO WKLEJĘ MAPKĘ DOJAZDU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts