Sloneczko 23.06.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 A co sądzicie o tym konglomeracie Plastivan na deski tarasowe? http://www.plastivan.pl/ Podobno jest niezniszczalny i nawet zachowuje zapach drewna Gdzieś tu na Muratorze o nim czytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.06.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja tam wolę normalne drewno, a nie jakieś udawane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.06.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ależ ja też Stąd będziemy mieli prawdziwy, drewniany płot Natomiast z tarasem jest zupełnie inna sprawa. Walczę, aby nie pokrywać go płytkami, dlatego zastanawiam się nad plastivanem, który nigdy nie zbutwieje, a trudno go od drewna odróżnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.06.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 A widziałaś to coś na żywo, czy tylko na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 23.06.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 no to może jeszcze jedno pytanie Chciałem się zapytać Szanownych Forumowiczów jak rozwiązali sprawę przyłącza wody. Jeśli możecie napisać to napiszcie ile to kosztowało i kto Wam je robił. Z tego co wstępnie się orientowałem to firmy chyba oszalały bo chcą 100 - 150 zł/mb. Wydaje mi się że jest to nonsens zwłaszcza że mam około 70m odległości od wody pod mój dom. Czy to aż, tyle kosztuje ? Czy może wołają tyle bo nie mają konkurencji i robią sobie co chcą (ponoć muszą mieć koncesję z wodociągów za którą płacą)? Czy może spotkał się ktoś z tym żeby samemu wykopać dołek kupić wąż i zaworki wodomierze i inne pierdołki i tylko wziąść kogoś kto ma uprawnienia do tego? Czy może znacie kogoś kto by to zrobił tak znaczy ja sobie wykopię i przygotuję wszystko a gosć zrobi swoje. (kolega jak powiedział żeby mu tak podłączyli to powiedzieli mu że albo płaci 100-150zł/mb (w zależności od wykonawcy) albo wogóle) pozdrawiam Łukasz z wodą jestem na bieżąco, gdyż wode podłączyłem raptem 3 tygodnie temu firma polecona z wodociągów...za metr wzięli 60zł plus studzienka, plus wpięcie się do sieci: razem za 180m odległości wyszło 13tyś, niestety dodam że gmina Zabierzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 24.06.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 z wodą jestem na bieżąco, gdyż wode podłączyłem raptem 3 tygodnie temu firma polecona z wodociągów...za metr wzięli 60zł plus studzienka, plus wpięcie się do sieci: razem za 180m odległości wyszło 13tyś, niestety dodam że gmina Zabierzów aż się boję tej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
porsenna 24.06.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 chciałem się przypomnieć w sprawie kierownika... z góry dziekuję... Dobry wieczór, Czy ktoś z Państwa mógłby polecić sprawdzonego i kompetentnego kierownika budowy? Użyłem "szukaj" ale chyba nie za bardzo się przyłożyłem, bo nie mam wyników... Najlepiej jeżeli byłaby to osoba z szeroko rozumianych okolic Krzeszowic - Jerzmanowic - Wielkiej Wsi, bo cena za usługę znacznie wzrasta jak "pół dnia trzeba stracić na przejazd przez Kraków"... Mam nadzieję że "grupa krakowska" to odpowiednie miejsce na takie pytanie. Z góry serdecznie dziękuję... porsenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Porsenna, tu się ogłaszał kierownik budowy: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=101725 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
porsenna 24.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Dziękuję, widziałem... Miałem po prostu nadzieję na gościa z "Waszym certyfikatem" pozdrawiam, porsenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 24.06.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 ja również jakiś czas temu pytałem o kierownika i dano mi tylko namiary na tego gościa....a także chciałem kogoś z polecenia na szczęście innymi kanałami udało mi się zdobyć kontakt...troche mnie tylko dziwi że nikt nie jest w stanie nikogo polecić..czyżby wszyscy budowali bez kierownika?? jak chcesz zapytam tego mojego czy ma jeszcze wolne moce przerobowe. Dziękuję, widziałem... Miałem po prostu nadzieję na gościa z "Waszym certyfikatem" pozdrawiam, porsenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzMatek 25.06.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam!Muszę odsprzedać moje drewno opałowe z pewnych względów. Posiadam 12mp (8,7m3) drewna bukowego na składzie w lesie w okolicy Czernej. Posiadam również namiary na firmę, która to potnie i przewiezie w pobliski rejon. Firma jest wstępnie umówiona na sobotę 30.06. Cena 110 brutto za mp + koszt pocięcia i transportu kształtujacy się w zalezności jak chce się pociąć i dokąd zawieźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.06.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Majeczko możesz rzucić cenami i pokazać ten kamień???? ceny sie zmieniają, a roboty wykonywalismy już jakiś czas temu. Należy nas odwiedzić i pooglądać. kawe wypić i tam-takie-podobne My mamy taras z desek modrzewiowych http://majkagw.photosite.com/~photos/tn/1950_348.ts1162899198000.jpg własnie jesteśmy na etapie robienia schodów i poręczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.06.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Majka, a Wy zawsze go mieliście - drewniany taras znaczy się , bo jakoś sobie nie przypominam cobym go widziała ??? Wygląda super. Kto to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.06.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Majka, napisz coś więcej o swoim tarasie http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Napisz jak go budowaliście, jak konserwowali i jak się sprawuje. Mąż podczytuje forum, więc pisz tak, by się zgodził na taras modrzewiowy u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 nic z tego. Przyjeżdżajcie nas odwiedzić za tydzień jedziemy na wesele, ale potem jesteśmy do dyspozycji. Oprowadzimy, opowiemy, damy pomacać kamień i deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 25.06.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Czesc, czy ktos z Was moze robil juz ogrodzenie. Baardzo interesuja mnie ceny wykonawstwa: ile za 1m ogrodzenia placi sie w Krakowie i okolicach.Gdyby ktos chcial podzielic sie namiarami na sprawdzona ekipe ogrodzeniowa, bede wdzieczna za info na priva. Pozdrawiam serdecznie, G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.06.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 nic z tego. Przyjeżdżajcie nas odwiedzić za tydzień jedziemy na wesele, ale potem jesteśmy do dyspozycji. Oprowadzimy, opowiemy, damy pomacać kamień i deski. Ale jesteś , nic nie napiszesz???? Ja to bym na pewno przyjechała tylko nie mam czym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.06.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Echo: Majka, ale jesteś Nie da rady na razie. Każdziutką wolną chwilę spędzamy na budowie (którą widzę z okna) i spieszymy się z wykopami, z chowaniem rury pod deszczówkę, ze splantowaniem i utwardzeniem terenu, przemieszczaniem drzewek... A że mężusia tak ta budowa raduje, wszystkie te prace robimy sami, tzn. On 99%, my resztę I czekamy na godzinę ZERO 15 lipca wchodzi ekipa, a do tego czasu przyjedzie 80 palet bloczków, dachówka, więźba, sztachety (modrzewiowe ) na płot, a za kilka dni brama wjazdowa. No to zlitujesz się nade mną i opiszesz taras, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.06.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 nic już nie pamiętam.Skleroza z zapracowania. Taras mamy zrobiony na kamiennych słupach. Słupy maja normalny fundament, nastepnie sa kształtki betonowe, które zostały zalane betonem. Na to zostały połozone belki, poczymże belki poprzeczne http://majkagw.photosite.com/~photos/tn/1949_348.ts1162899178000.jpg deski modrzewiowe były kupione w tartaku, przejechane heblarką przez stolarza, malowane drewnochronem 3 razy. Słupy wpowyżej dech sa murowane z cegieł. Wszystko oblozone kamieniem, tym samym co dom. Teraz robimy barierki, będa cudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzięki, dzięki, Majka! Chodziło mi tylko o drewno i sposób impregnacji. Samo posadowienie tarasu, to już sprawa murarzy, a i tak będzie niski, na 2 schodki. Drewnochron dawałaś bezbarwny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts