ZbysioR 26.06.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witajcie Ile płaciliście za projekt zjazdu oraz projekt przyłącza elektrycznego.Czy ktoś mógłby podzielić się wiedzą ? 400 PLN za przyłącze energetyczne w Zabierzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genio 26.06.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Bingo! Czy jest tu ktoś, kto też z nimi buduje? Jeśli tak, to może połączymy siły? nieee - ja bede dzialal "tymi recmi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
porsenna 26.06.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Chciałem bardzo podziękować Mathiasso i Rafslusarczyk za pomoc w sprawie kierownika budowy... porsenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 27.06.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 tez pozdrawiam budujacych z Michalowic i okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 27.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Słoneczko Plastivan jest w Castoramie ( Zakopianka) obok tych desek egzotycznych co je chyba SONIKA kupiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.06.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Słoneczko Plastivan jest w Castoramie ( Zakopianka) obok tych desek egzotycznych co je chyba SONIKA kupiła Sonika żadnych desek nie kupiła , bo nie zna nikogo kto by je ułożył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.06.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Słoneczko Plastivan jest w Castoramie ( Zakopianka) Dzięki A Ty je widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 28.06.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie,Mam pytanie: czy ktoś wie gdzie, w Krakowie lub okolicach, można kupić jakikolwiek system kominowy [śr. 200 mm do kominka z jedną wentylacją]. Chodzi o czas, muszę mieć kominy na przyszły tydzień, a skład, w którym miałem zamówione 2 miesiące temu odmówił realizacji zamówienia.Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 28.06.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie, Mam pytanie: czy ktoś wie gdzie, w Krakowie lub okolicach, można kupić jakikolwiek system kominowy CJBlok jest na Dobrego Pasterza 122 w firmie Pianex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 28.06.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie, Mam pytanie: czy ktoś wie gdzie, w Krakowie lub okolicach, można kupić jakikolwiek system kominowy [śr. 200 mm do kominka z jedną wentylacją]. Chodzi o czas, muszę mieć kominy na przyszły tydzień, a skład, w którym miałem zamówione 2 miesiące temu odmówił realizacji zamówienia. Krzysiek. Powinni mieć od ręki Shiedla 20+W - Budmur - ul. Skośna - koło Attica Przy okazji - może kogoś interesują stepmle. Zostało mi jeszcze po rozszalowaniu stropu. Lokalizacja: okolice Wieliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 28.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Drodzy forumowicze - a więc jednak się przewaliło - dzisiaj znalazłem w Krakowie Maxa za 4.1 netto - znaczy się zaczyna tanieć, narazie ceramika, i oby tak dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 28.06.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 akurat skończyłem ogrodzenie..więc moge Ci co nieco powiedzieć co prawda siatke i słupki znjomy załatwił mi w dobrych cenach, ale teraz to wszystko sie zmienia nie powinno być tak źle. Ogrodzenie zrobiłem to najbardziej popularne (oprócz wjazdu) czyli słupki ocynk, siatka ocynk powlekany (najgrubsza 32) i podmurówka tzw murek pływający. Za 170mb ogrodzenia musiałem niestety wydać 16tyś. Robocina wychodzi ok 40zł za metr reszta to materiał Czesc, czy ktos z Was moze robil juz ogrodzenie. Baardzo interesuja mnie ceny wykonawstwa: ile za 1m ogrodzenia placi sie w Krakowie i okolicach. Gdyby ktos chcial podzielic sie namiarami na sprawdzona ekipe ogrodzeniowa, bede wdzieczna za info na priva. Pozdrawiam serdecznie, G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.06.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Drodzy forumowicze - a więc jednak się przewaliło - dzisiaj znalazłem w Krakowie Maxa za 4.1 netto - znaczy się zaczyna tanieć, narazie ceramika, i oby tak dalej ... Tylko pogratulować owocnych poszukiwań. Ja jednak jakoś tej obniżki nie widzę . U mnie we wtorek przywieźli porotherm i widziałam cennik słowacki wienerbergera - podwyżka i to spora od 1 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.06.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Od gościa, który przywozi mi beton na budowę, też dostałam informację, że od lipca cena w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 29.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Kochani!!!! Pilnie potrzebuję deski szalunkowe 32mm czy ktoś chce się może pozbyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 29.06.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 akurat skończyłem ogrodzenie..więc moge Ci co nieco powiedzieć co prawda siatke i słupki znjomy załatwił mi w dobrych cenach, ale teraz to wszystko sie zmienia nie powinno być tak źle. Ogrodzenie zrobiłem to najbardziej popularne (oprócz wjazdu) czyli słupki ocynk, siatka ocynk powlekany (najgrubsza 32) i podmurówka tzw murek pływający. Za 170mb ogrodzenia musiałem niestety wydać 16tyś. Robocina wychodzi ok 40zł za metr reszta to materiał sporo wyszlo - ja na 200mb wydalem 2000pln na siatke powlekana pcv z ocynkiem w srodku, 300pln na druty i naciagacze, 2500pln na slupki (nie ocynk ale malowalem) plus cement na slupki pewnie jakies 400pln = okolo 5200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 29.06.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam, już się kiedyś ujawniałam, a teraz mam pytanie do Was, bo z wiedzy budowlanej to ze mnie jest prawdziwy lajkonik, żeby nie powiedzieć laik... więc chciałam się dowiedzieć, jak zapewnić budowlańcom wodę i prąd na działce? czy mogę od dostawcy mediów podłączyć np. prąd do granic działki z którego będę korzystać podczas budowy? albo wodę z wodociągów? jak wtedy jest to rozliczane przed odbiorem budynku czyli podczas całej budowy? jakie jeszcze rozwiązania wchodzą w grę oprócz postawienia wiatraka albo ciagnięcia mediów od sąsiada i z nim się ugadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 29.06.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam, już się kiedyś ujawniałam, a teraz mam pytanie do Was, bo z wiedzy budowlanej to ze mnie jest prawdziwy lajkonik, żeby nie powiedzieć laik... więc chciałam się dowiedzieć, jak zapewnić budowlańcom wodę i prąd na działce? czy mogę od dostawcy mediów podłączyć np. prąd do granic działki z którego będę korzystać podczas budowy? albo wodę z wodociągów? jak wtedy jest to rozliczane przed odbiorem budynku czyli podczas całej budowy? jakie jeszcze rozwiązania wchodzą w grę oprócz postawienia wiatraka albo ciagnięcia mediów od sąsiada i z nim się ugadania? co do wody to musisz rozmawiac z gminą - dostaniesz warunki przylaczenia i na tej podstawie beda ci mogli dociagnac wode do dzialki (w optymistycznej wersji od a do z jakies 2 miesiace) prad: tum asz dwie drogi 1) samemu wykonać przylacz tymczasowy od najblizszego mozliwego miejsca (oczywiscie musi to robic elektryk z uprawnieniami) i wtedy sama pokrywasz koszt budowy takiego przylacza tymczasowego 2) wystepujesz do enionu o przylacz docelowy (mi sie udalo w pol roku od pozwolenia na budowe ale niezadko czeka sie ponad rok). tu tez sa rozne opcje: samemu dostarczyc im projekt, robic w ramach PnB, zlecic wszystko im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 29.06.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 czyli generalnie mogę mieć prąd i wodę podłączoną do samej trawy, tzn nic na działce na razie nie ma, przed pozwoleniem na budowę? i normalnie się z dostawcami rozliczać, jakies skrzynki itd? na czasie mi nie zależy aż tak bardzo tzn kilka miesięcy czekania to całkiem znośnie jak dla moich planów dzięki wielkie za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 29.06.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 1) co do wody to zalezy od gminy ale najpierw i tak musisz wystapic o warunki przylaczenia2) pradu nie mam pewnosci ale ze mna bez PnB wogole nie chcieli gadac (pomijam wydanie warunkow przylaczenia), dopiero kiedy dostalem PnB to moglem podpisac dalsze papierki. Z tego co sie orientuje to nie ma mozliwosci zasilania pastwiska a jedynie placu budowy a to wymaga jak wiesz PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts