Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka !

jak zwykle w ferworze budowania człowiek nie ma zbyt wiele czasu na forum...

dokonałem przeglądu możliwych drzwi wewnętrznych i coraz bardziej skłaniam sie do opcji stolarza . tyle ze nie jestem tego pewien

ale..

drzwi wewnętrzne. chce by były:

- drewniane lub w okleinie drewnianej'

- zeby cena mnie nie zabiła jeszcze bardziej niz jestem :evil:

- były estetycznie wykonane.

moze macie jakieś wskazówki lub namiary na jakiegoś stolarza co drzwi umie zrobić takie, zeby nie wyglądały jak z chatki góraskiej. te tez mają urok ale to nie mój styl. Podobają mi się drzwi ciemne w okleinie debowej.

jak macie swoje wskazania w tej materi, to podzielcie się nimi...

szczepek zobacz na allegro - byłam u nich - oglądałam i mają niezłe te drzwi i wiele innych drewnianych rzeczy ale cena nie schodzi poniżej 350zeta

A jaksię one mają jakością do tych oferowanych w hipermarketach ? Są chyba w podobnej cenie.

Cześć,

Specjalne podziękowania dla KKrzyśka i Pawła Czarneckiego

Do usług i niech się dobrze dymi :D

A tak z innej bajki. Czy ktoś z forumowiczów ma namiar na sprawdzonych tynkarzy wew/zew ? Termin wrzesień/pazdziernik.

SONIKO,

miałbym, niestety nie ma czasu - ostatnio naw :o :x :evil: :roll: :wink: nawet dla mnie ( mój teść).

Sorry że tak rzadko odpowiadam, ale wpadam tylko czasami na GK bo jestem na urlopie ( robią mi wreszcie wjazd do garażu i schody z kostki porfirowej, dogęszczam nasadzenia w ogrodzie (ostatnio funkie, paprocie i iglaki) :p 8) Jak wrócę po 8 lipca do pracy to się pochwalę

Piotrek, ale ja mogę poczekać - no trochę mogłabym :wink: , powiedzmy do końca sierpnia.

Czekamy na zdjęcia :D .

A jaksię one mają jakością do tych oferowanych w hipermarketach ? Są chyba w podobnej cenie.

Te z hipermarketów się do nich nie umywają.

Na pewno są dużo ładniejsze i jakościowo lepsze.

Też z mężem porównywaliśmy.

Pozdrowionka

Też mogę się pochwalić słownie - mam dach nad głową.

Witam... :lol: Czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego architekta do projektu indywidualnego w Krakowie lub okolicach? Acha, dobrze by było, żeby jego cennik nie przyprawił nas o zawał serca... :wink:

Jesteśmy na etapie kupowania działki, jesteśmy po umowie przedwstępnej warunkowego zakupu. :D

Witam,

mam prośbę o podanie namiaru na sprawdzonego geodetę. Chodzi o mapę do celów projektowych, zastanawiam się też nad zrobieniem ogrodzenia. Czy ktoś z Państwa "zatrudniał" geodetę aby zmierzył kontrolnie granice działki (druga zabudowa) bo reper mamy w jednym miejscu a w pozostałych takie kije, które każy mógł sobie przestawić. Czy może ktoś umówiał się z Państwa z geodetą na kompleksową usługę tzn. mapa, pozniej np. sprawdzenie tych granic a potem wytyczanie budynku i jaki to był koszt?

Z góry dziękuję za pomoc.

Witam... :lol: Czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego architekta do projektu indywidualnego w Krakowie lub okolicach? Acha, dobrze by było, żeby jego cennik nie przyprawił nas o zawał serca... :wink:

Jesteśmy na etapie kupowania działki, jesteśmy po umowie przedwstępnej warunkowego zakupu. :D

Mogę polecić bo moje biuro współpracuje z kilkoma - niestety nie znam ich cenników.

Jeśli jesteś zainteresowany jutro prześlę namiary.

Witam,

mam prośbę o podanie namiaru na sprawdzonego geodetę. Chodzi o mapę do celów projektowych, zastanawiam się też nad zrobieniem ogrodzenia. Czy ktoś z Państwa "zatrudniał" geodetę aby zmierzył kontrolnie granice działki (druga zabudowa) bo reper mamy w jednym miejscu a w pozostałych takie kije, które każy mógł sobie przestawić. Czy może ktoś umówiał się z Państwa z geodetą na kompleksową usługę tzn. mapa, pozniej np. sprawdzenie tych granic a potem wytyczanie budynku i jaki to był koszt?

Z góry dziękuję za pomoc.

Mogę polecić geodetę :D - proponuję najpierw zrobić wznowienie punktów granicznych potem mapę pod projekt, tyczenie i inwentaryzację budynku z zagospodarowaniem działki.

Pozdrowionka