bietka9 18.07.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Majka,zaczęli kolejną budowę lecz ostatnie deszcze sprawiły,że kontynuowali u nas.Tak więc leją strop, idą na nową budowę i za jakiś czas wracają do nas.Dziękuję za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 18.07.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 powiedzcie, ile was kosztowała instalacji elektryczna, nam elektryk mówi 13 tys. z materiałem (bez względu na ilość tzw punktów, bezpuszkowo, oswietlenie, gniazdka, tv,telefon,internet, domofon, glosniki) dom 200m2(w tym garaż) wiem, jest na ten temat osobny wątek ale interesują mnie warunki (pod)krakowskie pozdrawiam m. Materiał mój - sama robocizna 3500 bez względu na ilość punktów. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.07.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Mnie się wydaje, że polewać to raczej wieczorem i wczesnie rano max do 8:00. U mnie zalali stop w sobote popołudniu. Kazali polać koło 20:00 a i tak pojawiły sie w przeciągu tych kilku godzin małe pęknięcia mimo, że beton był jeszcze miękki (więc to jest chyba wina betonu a nie pielelęgnacji). Ja polewam codziennie rano i koł 8-9 wieczorem. Na razie jest ok, więcej peknięć się nie pojawiło. Jak pech to pech, tydzień wcześniej lało (niebyłoby potrzeby podlewać) a od poniedziałku podobno znowu ochłodznie i deszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka9 18.07.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 edit-blondi napisał Kazali polać koło 20:00 a i tak pojawiły sie w przeciągu tych kilku godzin małe pęknięcia mimo, że beton był jeszcze miękki (więc to jest chyba wina betonu a nie pielelęgnacji). Ja polewam codziennie rano i koł 8-9 wieczorem. Na razie jest ok, więcej peknięć się nie pojawiło. Jaki to był beton? A na marginesie, ile za m3 ( z transportem) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 18.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Mi delikatne pęknięcie pojawiło się w miejscu podpieranym ścianą nośną. Widać po wylaniu szalunek poszedł delikatnie w dół i na 100% nie było to związane z niedostatecznym polewaniem. Pamiętajcie jeszcze o tym że nagłe wysychanie jest również szkodliwe jak brak polewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.07.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 edit-blondi napisał Kazali polać koło 20:00 a i tak pojawiły sie w przeciągu tych kilku godzin małe pęknięcia mimo, że beton był jeszcze miękki (więc to jest chyba wina betonu a nie pielelęgnacji). Ja polewam codziennie rano i koł 8-9 wieczorem. Na razie jest ok, więcej peknięć się nie pojawiło. Jaki to był beton? A na marginesie, ile za m3 ( z transportem) ? B-20, strop grubości 14cm i o zgrozo 298,9zł za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.07.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 zdjęcie mojego tarasu ładny taras Majeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skroniec112 18.07.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 WitamMam pytanie, z jakich składów budowlanych korzystacie na północ od Krakowa, które uważacie za godne polecenia, i w których ceny są do przyjęcia ( tanio to już nigdzie nie ma, ale przynajmniej aby żywcem ze skóry nie obdzierali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Józek 18.07.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam Mam pytanie, z jakich składów budowlanych korzystacie na północ od Krakowa, które uważacie za godne polecenia, i w których ceny są do przyjęcia ( tanio to już nigdzie nie ma, ale przynajmniej aby żywcem ze skóry nie obdzierali). Też jestem zainteresowany ... czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka9 18.07.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 edit-blondi napisał : B-20, strop grubości 14cm i o zgrozo 298,9zł za m3 Netto czy brutto ? Dzwoniłam dzisiaj do kilku betoniarni i w wiekszości liczą 250 zł netto a 290 - 300 brutto (beton B-20 ) .Oczywiście z transportem.Taniej mieli w Gorażdże bo 237 zł / 290 zł ,ale termin zamawiania około tygodnia.Ceny betonu chyba spadają bo gdy wylewaliśmy ławy było drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.07.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 edit-blondi napisał : B-20, strop grubości 14cm i o zgrozo 298,9zł za m3 Netto czy brutto ? Dzwoniłam dzisiaj do kilku betoniarni i w wiekszości liczą 250 zł netto a 290 - 300 brutto (beton B-20 ) .Oczywiście z transportem.Taniej mieli w Gorażdże bo 237 zł / 290 zł ,ale termin zamawiania około tygodnia.Ceny betonu chyba spadają bo gdy wylewaliśmy ławy było drożej. Oczywiście brutto Ja całą budowę wylałam z Krakbetem. Jak zaczynałam to b-15 była po 215 zł netto z transportem i pompą. Teraz mają troszkę drożej więc u mnie było odwrotnie - teraz jest drożej. Jak zaczynałam budowę obdzwoniłam chyba z 10 betoniarni i w Krakbecie było najtaniej. Przy laniu stropu było podobnie. A czy ta cena w Gorażdże to razem z pompą? Jeśli tak to rzeczywiście najtaniej a jesli nie to pewnie doliczą jakies 25zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.07.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 zdjęcie mojego tarasu ładny taras Majeczko jaro, Ty żyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 19.07.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 zdjęcie mojego tarasu ładny taras Majeczko JARO to ty????!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka9 19.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 A czy ta cena w Gorażdże to razem z pompą? Jeśli tak to rzeczywiście najtaniej a jesli nie to pewnie doliczą jakies 25zł Cena bez pompy 213 zł (260) a z pompą 237 zł(290).Takie ceny były wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 jaro, Ty żyjesz Żyjem, żyjem. I widzem same nowe twarze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 19.07.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 cóż ... czas ucieka. Ale my się z MAJKA nie dajemy.... A gdzie PITT, GADZINA, ZIELONA i inni, o AGACKIEJ nie wspomnę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 cóż ... czas ucieka. Ale my się z MAJKA nie dajemy.... A gdzie PITT, GADZINA, ZIELONA i inni, o AGACKIEJ nie wspomnę..... No tak, stara gwardia nie rdzewieje. Jak tam Twoje postępy budowlane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 19.07.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 zapraszam do albumu (w tym roku norma chyba 200%) kominek wykończony całkowicie (kamień), kostka kamienna - "kocie łlby" (podjazd i chodnik),reszta ogrodzenia z bramką, bramą ze sterowaniem, videofon. ogród - powiększam nasadzenia, pokój małego skończony i to nie koniec w tym roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 19.07.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 zapraszam do albumu (w tym roku norma chyba 200%) kominek wykończony całkowicie (kamień), kostka kamienna - "kocie łlby" (podjazd i chodnik),reszta ogrodzenia z bramką, bramą ze sterowaniem, videofon. ogród - powiększam nasadzenia, pokój małego skończony i to nie koniec w tym roku.... Wygrałeś w TOTKA ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 19.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Sonika,... chciałbym i nie tracę nadziei.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts