Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja tez miałam problem z poszukiwaniem okien i w koncu zdałam sie na mała firme BUDVAR: przerosli moje oczekiwania w sensie negatywnym.

Okna wykonane niechlujnie ( a może to ja mam przerosnięte wymagania co do nowego towaru): krzywo podocinane uszczelki w ramie okna, okna balkonowe obok siebie z zatrzaskami na różnych poziomach, w środku wszędzie resztki plastiku z docinania, zgrzewy pod uszczelkami niedoszlifowane co juz teraz powoduje ze zgrzew na uszczelce sie rozchodzi na boki, szerokośc żlobien na jednej stronie skrzydła po zewnętrznej i wewnętrznej stronie tez jest nie równa.

a juz załatwienie reklamacji ze zniszczoną uszczelką gdzie mieli wymienic całą ramę okna spowodowało ze teraz wszystkich ostrzegam: unikajcie firme BUDVAR S.A.:

rama nie została wymieniona tylko uszkodzona uszczelka wyrwana na siłe a na jej miejscu wcisnieta nowa uszczelka bez słynnych budvarowskich zgrzewów; w kosekwencji mam starą ramę z nową uszczelką pod która widać dziury a sama uszczelka odchodzi od ramy jak ja lekko pociągnąc.

NIE POLECAM FIRMY BUDVAR. Mysle ze tym sposobem zakoczyłam problem czy kupowac okna firmy budvar.

A ja mogę od dziś polecić elektryka ze Skawiny: Andrzej Dziuba (507787328) - Zdobił mi i zamontował RBetke - za robote wziął 100 złotych - wszystkow na czas i wg umowy.

Tyle, ze wykonuje tylko drobne prace, bo na więcej nie ma czasu.

Acha - polecam hurtownie materiałów elektroinstalacyjnych w Nowej Hucie naprzeciwko Comarchu na Teatralnym: Z tego co dotychczas kupowałem, to mają ceny około 10 do 20% niższe niż w Castoramie i Leroy

Mam prosbe czy ktos mógłby polecić kogos kto zająłby sie uporządkowaniem działki(wycinka starych drzew) i ogrodzeniem byłabym bardzo wdzięczna bo gdzie nie zadzwonie to wyjechali na zachód :-(

powiem szczerze że mam te same problemy. a szkam ludzi do prac porzadkowych , zasypywania rowów czy rabania drzewa... proste a nie możliwe prawie do wykonania

nikt nie chce być drwalem - wolałby od razu zarabiac jak stolarz

nikt tez juz nie chce być kopaczem, bo chciałby zarabiac jak koparka :wink:

Mam prosbe czy ktos mógłby polecić kogos kto zająłby sie uporządkowaniem działki(wycinka starych drzew) i ogrodzeniem byłabym bardzo wdzięczna bo gdzie nie zadzwonie to wyjechali na zachód :-(

powiem szczerze że mam te same problemy. a szkam ludzi do prac porzadkowych , zasypywania rowów czy rabania drzewa... proste a nie możliwe prawie do wykonania

nikt nie chce być drwalem - wolałby od razu zarabiac jak stolarz

nikt tez juz nie chce być kopaczem, bo chciałby zarabiac jak koparka :wink:

Szczepek, aż taki dobrobyt u nas na wsi że nikt nie chce się łopaty złapać?

Jeśli tak to jestem za ustawowym zlikwidowaniem pojęcia bezrobocia i zasiłków :) - a i dziura budżetowa będzie mniejsza.

Witam wszystkich serdecznie!!!

Mamy potrzebę sprawnego załatwienia pozwolenia na budowę. Wyszperałem cos z forum i aktualnie dysponuję trzema adresami pod które mam zamiar się skierować choć szukanie nie było łatwe.

Może ktoś z Was załatwiał całą procedurę że tak powiem od "a" do "z" w krakowskich urzędach? Może znacie sprawdzone biura (osoby) które fachowo, profesjonalnie i co ważne SZYBKO podejmują temat i załatwią procedurę. Będę wdzięczny za informacje które otrzymam od Was i opublikujecie je na stronach forum lub prześlecie mi jako prywatną wiadomość. Z góry dziękuję za pomoc.

Piotr

Witam serdecznie. Już pada wiec moze wprowadzę trochę zamieszania na forum.

Jestem szcześciarą bo dokumenty mam gotowe budowę prawnie zaczełam od dnia 2007-07-25. I mam problem Wybrałam kierownika budowy ( wykonawca fundamentów)który miał juz wejść na teren działki w czwartek niestety to by było zbyt piekne.

Chcę zmienić kierownika Budow- prośba czy ktoś może buduje pod krakowem w gminie łapanów i moze polecić KB oraz moze polecić wykonawcę na fundamenty??? Jeszcze jedna prośba moze ktoś zna pożądnego budowlanca ktory by mógł podjąć się nadzoru inwestorskiego??? Sama wsród tej szarańczy budowlańców nie podołam.

Chciałam założyć dziennik budowy na forum taki ze mnie etuzjasta ale mi ręce opadły kierownik budowy oswiadczył że żadko w nim coś wpisuje. Naprawde mam problem.

Na koniec się zwierze

Czy jest to normalne że wykonawca z uprawnieniami może zapytać inwestora o układ przejść instalacji w fundamencie jeżeli posiada pełną dokumentacje. Coś chyba źle trafiłam. 3% spad na 16 m mogę panu obliczyć ale dlaczego ja kiedy panu płacę. Zaczynam się martwić.

I mam problem Wybrałam kierownika budowy ( wykonawca fundamentów)który miał juz wejść na teren działki w czwartek niestety to by było zbyt piekne.

Chcę zmienić kierownika Budowy ...

Rozumiem że masz kierownika budowy od wykonawcy. Ja mam kierownika budowy zupełnie nie związanego z wykonawcami.

Dałem tą robotę architektowi, który mi adaptował projekt.

A ten twój kierownik jest wpisany w dzienniku budowy? To nie jest chyba proste żeby tak wymieniać sobie co chwilę kierowników.

Chciałam założyć dziennik budowy na forum taki ze mnie etuzjasta ale mi ręce opadły kierownik budowy oswiadczył że żadko w nim coś wpisuje. Naprawde mam problem.

Z tego co wiem to każdy z forumowiczów może sobie prowadzić swój dziennik budowy w dziale: "Dzienniki budowy - dzień po dniu" i nie ma on nic wspólnego z rzeczywistym dziennikiem budowy. Piszesz co chcesz, wklejasz zdjęcia itp. To ty go prowadzisz :)

3% spad na 16 m mogę panu obliczyć ale dlaczego ja kiedy panu płacę. Zaczynam się martwić.

Łoj - wyrzuć ich czym prędzej. Osobiście jestem uczulony na majstrów, którzy mają problemy z pomiarami.

POWODZENIA

Słuchajcie, co się robi z paletami ? Mam takich 50 sztuk ( typ euro )

Ci ze skupów przyjeżdżają po nie czy trzeba im zawieźć ?

Raczej trzeba zawieźć. Sprawdź dobrze czy są euro(czy mają chociaż rozmiar euro). Ja też mam po porothermie no i nie są euro bo mają 100x120 a euro to 120x80.

Proszę o pomoc.

Szukam namiaru na kogoś kto:

- świadczy usługi transportowe,

- ma ciężarówkę z HDS,

- zrobi kurs i przewiezie około 7 palet materiałów z okolic Nowego Sącza do Wieliczki.

- zrobi to w jakiejś rozsądnej cenie bez faktury,

- zrobi to jakoś teraz (wtorek lub środa)

Witam chciałam się dowiedzieć jak stoja teraz ceny u geodetów za tyczenie domu -same głowne punkty lub razem z ławicamii? Ile płaciliście, bo chce porównać ceny. Ja mam mozliwość 300 zł głowne i 500 z ławicami- jak myślicie czy to rozsądna cena?

Mam również pytanie odnośnie drenażu- czy na płaskiej działce jest on potrzebny? Dodam ze działka jest niedaleko wałów wiślanych -choć nie wiem czy to ma jakikolwiek z tym związek. :D

Witam chciałam się dowiedzieć jak stoja teraz ceny u geodetów za tyczenie domu -same głowne punkty lub razem z ławicamii? Ile płaciliście, bo chce porównać ceny. Ja mam mozliwość 300 zł głowne i 500 z ławicami- jak myślicie czy to rozsądna cena?

a jak wygląda to wytyczenie jedno a jak drugie ? same punkty główne to kołki na rogach domu pewnie a z ławicami to co to jest, deski wzdłuż wszystkich boków czy jak ??