Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

climber79

czy ty już masz pozwolenie? zacząłeś już?

nie moge zbnależć towjego dziennika i już mi się zapomniało na jakim etapie u ciebie ta budowea jest. czy zakonczyles papiery?

Moze mi ktos polecic solidnych tynkarzy (tynki wewnetrzne gipsowe)?

Czy ktos robil tynki wewnetrzne jeszcze przed wstawieniem okien. My tak mamy, poniewaz okna drewniane i wykonawca sugeruje aby tynki zrobic przed wstawieniem okien. Natomiast rozmawialam z jednym tynkarzem i ten twierdzi, ze nie robi tynkow bez okien. Jak to wygladalo u Was?

można tak i tak.

Ja natomiast ( też okna drewniane - przed tynkami) okleiłem sobie taśmą okna zanim zrobili tynkit( żeby wilgoć z tynków w drewno sie nie dostała.) po zrobieniu tynków a przed gładziami widoczne odcinki taśmy - obciąłem ładnie nożykiem i już

A tą taśmę to użyłeś jakąś specjalną czy malarską? Bo podobno do okien drewnianych trzeba mocniejszą....

My też szukamy godnych polecenia tynkarzy wew. Mieliśmy mieć jakichś w tym tygodniu, ale na razie cisza :cry:

Witam wszystkich

Buduję w Marszowicach koło Gdowa wiec nadaje sie do Waszej grupy :D

Mam pytanka:

moze ktoś wie gdzie mozna wynajac szalunki do fundamentów????( nie chce mi sie bis desek)

Lub ewentualnie jakis tartak lub skład z tanimi deskami 32mm

lub moze ktos ma uzywane deski do opchniecia w rozsadnych cenach

Pozdrawiam

YARO

Witam wszystkich

Mam pytanka:

moze ktoś wie gdzie mozna wynajac szalunki do fundamentów????( nie chce mi sie bis desek)

YARO

Jest parę firm w Krakowie jak np.ULMA ale oni generalnie zajmują się dużymi inwestycjami a nie domkami jednorodzinnymi - poza tym takie szalunki i osprzęt do nich są strasznie drogie.

Pozdrowionka

Krakowiacy!

Możecie polecić jakiś przyzwoity, niedrogi hotel/pensjonat na trasie Wieliczka-Kraków?

Z góry dziękuję.

Jest nieduży hotelik jadąc od strony Wieliczki po prawej stronie za rozjazdami na obwodnicę krakowską - na osiedlu Bieżanów Nowy z zewnątrz wygląda niezbyt efektownie ale wewnątrz bardzo ładnie wykończone - pokoje też - generalnie hotelik jest świeży i gość kupę kasy wsadził w wykończenie. Niestety zgubiłam wizytówkę i nie mam telefonu.

Witam wszystkich

Mam pytanka:

YARO

Jest parę firm w Krakowie jak np.ULMA ale oni generalnie zajmują się dużymi inwestycjami a nie domkami jednorodzinnymi - poza tym takie szalunki i osprzęt do nich są strasznie drogie.

Pozdrowionka

Dzieki

własnie rozmawiałem z inna firma 80 gr za m2 + wszystkie bajery

masakra

Pozdrawiam

Witam. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie w rozsądnej cenie zamówie więźbę na dach? Interesuje mnie cały Kraków ale buduję się miedzy Wieliczką a Niepołomicami więc może ktoś orientuje się w tamtym terenie :wink:

Także interesuję się grafitową dachówka ceramiczną- może ktoś ma dobre namiary :roll: .

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszsytkich budujących :D

Najlepiej w tartaku. Dzwoń, mailuj i pytaj: http://www.tartaki.com.pl/

Myśmy zamówili w Mszanie: http://www.tartak-kus.malopolska.info/

Słoneczko dziękuję za namiary :D Jutro zaczynam dzwonicć w tej sprawie.

Paweł Czernecki oczywiście że nie chodziło mi o cały Kraków tylko wszystkie jego obrzeża i wioski wookoło. To był taki skrót myślowy :lol:

Najlepiej w tartaku. Dzwoń, mailuj i pytaj: http://www.tartaki.com.pl/

Myśmy zamówili w Mszanie: http://www.tartak-kus.malopolska.info/

Słoneczko dziękuję za namiary :D Jutro zaczynam dzwonicć w tej sprawie.

Paweł Czernecki oczywiście że nie chodziło mi o cały Kraków tylko wszystkie jego obrzeża i wioski wookoło. To był taki skrót myślowy :lol:

Dzis w Gdovie( dokładnie za stadnikami) powiedzieli mi 450netto z transportem

Pozdro