Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Miałam ja pobudkę dzisiaj... o 7 rano przywieźli drugą część więźby i podbitkę.

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/drewno1.jpg i musieli ją rozładować we dwóch, bo jestem w domu sama.

A nasz biedny domek moknie i moknie, podobnie jak wszystkie budowy na południu :(

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/deszcz1.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/deszcz2.jpg

Zdjęcia nie najlepsze, bo telefonem i spod parasola ;)

Odnośnie czasu na forum, musisz pogrzebać w swoim profilu. Tak powinien wyglądać:

Strefa czasowa: +2:hours Kaliningrad

Format daty: D M d, Y H:i

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miałam ja pobudkę dzisiaj... o 7 rano przywieźli drugą część więźby i podbitkę.

] i musieli ją rozładować we dwóch, bo jestem w domu sama.

A nasz biedny domek moknie i moknie, podobnie jak wszystkie budowy na południu :(

Zdjęcia nie najlepsze, bo telefonem i spod parasola ;)

Odnośnie czasu na forum, musisz pogrzebać w swoim profilu. Tak powinien wyglądać:

Strefa czasowa: +2:hours Kaliningrad

Format daty: D M d, Y H:i

dzieki za pomoc w poprawkach czasu :-)

mnie w tamtym roku tak zalewało, że można się było kąpać jak w basenie..

jakieś uroki budiowania musza być :-)

Mapka zyje swoim zyciem ... kazdy moze dodac i usunac siebie bardzo latwo :)

Ale teraz z innej beczki ten post jest tak wielki ze jest w mojej opinii zaczyna byc nieczytelny :)

Tematy tu poruszane gina po 2-3 stronach i zastepuja je kolejne.

Moze czas rozpoczac nowy post grupa Krakowska 2 czy cos takiego?

Ale teraz z innej beczki ten post jest tak wielki ze jest w mojej opinii zaczyna byc nieczytelny :)

Po pierwsze wątek, nie post.

Po drugie, dlaczego z tak małym stażem próbujesz wprowadzać zmiany, jakich nie ma w żadnej Grupie Budującej?

Moim zdaniem tak jak jest, jest dobrze. A może będziemy ścigać RW? ;)

Drodzy krakoforumowicze

Ponieważ niestety jestem wraz z moją drugą połową pozbawiony odpowiednich talentów i wyobraźni, szukam osoby, która amatorsko, bądż profesjonalnie pomogłaby zaplanować kolorystykę i elewacje naszego budynku mieszkalnego i gospodarczego.

Nie chciałbym tych rzeczy robić na żywca

Może jesteście w stanie kogoś polecić lub może sami macie takie plastyczno-architektoniczne zdolności?

Mam nadzieję, że ktoś z was się odezwie i coś poradzi.

Prosze o info od budujących w tych rejonach i ewentualne linki do polecanych wykonawców wszelkiej maści na ten rejon.

Z czystym sumieniem mogę polecić brygadę, która teraz u mnie pracuje.

Wpadają na budowę w 5-ciu/6-ciu chłopa i jadą z koksem.

Była taka sobota gdy im się nie opłacało pchać drugiej brygady na jakiś daleki wyjazd to pracowali u mnie (nazbierało się z 9 osób).

Niebawem u mnie kończą ale nie wiem czy mają wolne terminy - ale spytać można. Są z Myślenic i okolic.

Namiar: p. Mietek Jaśkowiec 603582056

Tym oto postem dołączam się do szczęśliwie budującej grupy krakowskiej. Witam wszystkich. Mam nadzieję na wiosę rozpocząć budowę w Bieńkowicach, tj. na styku gminy Dobczyce i Wieliczka. Ponieważ mam zamiar robić ściany z silikatów to mam do Ciebie OGC pytanie, czy po doświadczeniach ze stawianiem ścian z silikatów, powtórzył byś budowę z tego i jak w kontekście budowy z silikatów sprawdziła się ekpia, na którą dałeś namiar.

Pozdrawiam

nie mozna kasować wątku łojca założyciela , nie wypada tez nowego zakładać 8)

Poza tym, nowy tez sie szybko rozrośnie i co wtedy?

i tak mamy już odłam - grupa wielicka

jak najbardziej zgadzam się mimo mojego młodego wieku na forum, że ten układ czyli grupa krakowska i jej odłam wielicki w zupełności wystarcza i można wszystko znaleźć jak się tylko chce.

Ponieważ mam zamiar robić ściany z silikatów to mam do Ciebie OGC pytanie, czy po doświadczeniach ze stawianiem ścian z silikatów, powtórzył byś budowę z tego i jak w kontekście budowy z silikatów sprawdziła się ekpia, na którą dałeś namiar.

Co do silikatów to tam już coś pisałem: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18964&postdays=0&postorder=asc&start=2160

No i z wyboru materiału jestem dalej zadowolony.

Nie wiem jak sobie tłumaczyć to pytanie: "jak w kontekście budowy z silikatów sprawdziła się ekpia?".

Ekipę to polecam tak ogólnie. Oni budują nie tylko z silikatów.

Materiał jak każdy inny. Wybrałem ścianę dwuwarstwową murowaną na zwykłe, grube spoiny. Nie narzekali że ciężkie pustaki są :)

Po prostu chłopaki wiedzą co mają robić. Dobrze mierzą, zachowują kąty, piony, poziomy. Dobrze sobie radzą z błędami popełnionymi przez poprzednią brygadę.

Działają bardzo szybko. Na budowę wpada od 5 do 9 osób i każdy wie co robić.

Jak kończy sie jakiś front robót (bo np. inwestor nie załatwił materiału na czas), to nie siedzą i dłubią w nosie tylko robią coś innego.

Ponieważ mam zamiar robić ściany z silikatów to mam do Ciebie OGC pytanie, czy po doświadczeniach ze stawianiem ścian z silikatów, powtórzył byś budowę z tego i jak w kontekście budowy z silikatów sprawdziła się ekpia, na którą dałeś namiar.

Co do silikatów to tam już coś pisałem: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18964&postdays=0&postorder=asc&start=2160

No i z wyboru materiału jestem dalej zadowolony.

Nie wiem jak sobie tłumaczyć to pytanie: "jak w kontekście budowy z silikatów sprawdziła się ekpia?".

Ekipę to polecam tak ogólnie. Oni budują nie tylko z silikatów.

Materiał jak każdy inny. Wybrałem ścianę dwuwarstwową murowaną na zwykłe, grube spoiny. Nie narzekali że ciężkie pustaki są :)

Po prostu chłopaki wiedzą co mają robić. Dobrze mierzą, zachowują kąty, piony, poziomy. Dobrze sobie radzą z błędami popełnionymi przez poprzednią brygadę.

Działają bardzo szybko. Na budowę wpada od 5 do 9 osób i każdy wie co robić.

Jak kończy sie jakiś front robót (bo np. inwestor nie załatwił materiału na czas), to nie siedzą i dłubią w nosie tylko robią coś innego.

Dzięki, właśnie o to mi chodziło.

Pozdrawiam

Mapka zyje swoim zyciem ... kazdy moze dodac i usunac siebie bardzo latwo :)

mimo ze jestem zwolennikiem zmian, to nie znaczy ze wszystkich zmian.

ta akurat propozycja lepiej niech nie wchodzi w życie...

teraz przynajmniej przeszukuje się jeden wątek grupy...

Drodzy krakoforumowicze

Ponieważ niestety jestem wraz z moją drugą połową pozbawiony odpowiednich talentów i wyobraźni, szukam osoby, która amatorsko, bądż profesjonalnie pomogłaby zaplanować kolorystykę i elewacje naszego budynku mieszkalnego i gospodarczego.

Może jesteście w stanie kogoś polecić lub może sami macie takie plastyczno-architektoniczne zdolności?

dawaj zdjęcia domu, budynku gospodarczego, ogrodzenia, okolicy. Napisz jaka kostkę chcesz mieć.

A na forum porade znajdziesz :D

Drodzy krakoforumowicze

dawaj zdjęcia domu, budynku gospodarczego, ogrodzenia, okolicy. Napisz jaka kostkę chcesz mieć.

A na forum porade znajdziesz :D

Majka ma święta rację... też przy elewacji pytałem na forum... co pozniej wpłyneło na zmianę moich wyobrazeń o kolorach.

lepiej popytać lub popatrz choćby tu

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63326&postdays=0&postorder=asc&start=1380

naprawde duuużo zdjęć....

a na pewno nie mam już czerwonych ramek wokół okien :lol: :lol: :lol: