Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Grupę Krakowską.

Zaczęliśmy budowę z początkiem września. Wkrótce (może już w tym tyg.?) ekipa będzie murować. Czy wiecie gdzie jest najtańszy cement? Chodzi o jakiś skład na północy Krakowa... żeby nie kasowali za transport do okolic Kocmyrzowa...?

Najlepszy swego czasu (2004r-2005r) skład w okolicach Łuczyc to wg mnie Budrol. Wtedy mieli najlepsze rabaty (ceny) , rzadko czegoś brakowało. Szybki dowóz.

Nie wiem jak jest teraz. Na składzie w Łuczycach też często robiłem zakupy(bardzo miła obłsuga), wtedy jeszcze mieli ceramikę, teraz chyba raczej przerzucili się bardziej na tartak, bo jak przejeżdżam to chyba cegieł żadnych nie widzę. Też szybki dowóz.

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy możecie polecić ekipę budowlaną do wybudowania domu (ok. 170m2)? Dom będzie budowany w zachodniej części Krakowa, interesuje mnie stan surowy otwarty, roboty budowlane chciałbym rozpocząć wiosną 2008. Może macie kogoś kto się u Was sprawdził (solidny, terminowy, w rozsądnej cenie itp., itd.)

Ponawiam moją prośbę..., czy możecie podesłać na priv namiary na sprawdzoną ekipę, która wybudowała Wam dom?

Pozdrowienia

KWK

Do dobrej szkółki musiałbyś wyjechać poza Kraków, E7 w stronę Kielc: http://www.bor.hg.pl/index.php?strona=dojazd , a bliżej, do Kocmyrzowa: http://www.krupinski.intermania.pl/onas.html .

Mam u nich zamówioną jabłoń starej odmiany, tj. ananasa berżenickiego. Nikt w okolicy nie ma, a u nich będzie i na pewno w dobrym gatunku, jak wszystkie owocowe, które tam kupowałam :)

szkolka ogrodnicza w Szczodrkowicach na styku z Narama.

mam pytanie, czy polecacie wstawic brame garazowa /garaz funkcjonuje jako sklad/ przed zrobieniem dachu i reszty stolarki? na zime? okna planuje zabic dechami.

i prosba jeszcze; czy ktos moze polecic sprawdzona ekipe od wykonczeniowki? musze wyremontowac mieszkanko, bo troszke zalalo. :-?

mapka już się robi :D (za 600zł) a w czerwcu byłaby jeszcze za 400 :cry:

Chyba bez pomiaru w terenie! :o :(

a dlaczego?????

miły pan geodeta zgłosił pomiar 3 tyg. temu od razu po moim tel. ze zleceniem , a przyjechał 2 tyg. temu w Sb. i mierzył chyba ze 3 godz. z córką (50 arów i tyczył z pilotów, tóre musiał sobie odszukać klka działek dalej 8), a teraz mapka już się chyba pieczętuje czy jakoć tak i na dniach będzie-do 10 dni od zgłoszenia.

tak się umawialiśmy, że do m-ca dostane gotową i dokładnie za 600zł :lol: :lol:

więc Rencia chyba drogo bierze firma, w kórej pracujesz

Witam.Czy ktoś sie orientuje ile może kosztować zrobienie schodów betonowych - cały zakres prac czylli rozmierzenie stopni,oszalowanie i wylanie. Zapytajcie swoich wykonawców -ponieważ mam w projekcie schody drewniane ale będę robić wylewane i będę musiała ustalić z moim wykonawcą kwotę( albo i nie, jesli cena będzie ogromna to trzeba bedzie szukac innego).

Z góry dziękuję

więc Rencia chyba drogo bierze firma, w kórej pracujesz

Witam!!!

Nie drogo - takie ceny obowiązują w Krakowie - cena waha się z różnicą 100-200 zł.

Prawdą jest że są geodeci którzy za mapkę biorą właśnie śmieszne 600zl z czego na czysto zarabiają 200zł max - są to zazwyczaj geodeci emeryci którzy dawno sobie siedzą w domku i przy okazji robią jeszcze na swoje uprawnienia.

Tak to wygląda - szkoda tylko że psują rynek finansowy innych geodetów.

Od dawna wiadomo że tak jest i nie będę tego ukrywać - w naszym światku ciągle toczą się na ten temat dyskusje - niestety przykro stwierdzić ale geodeci nie potrafią trzymać się razem tak jak np. lekarze czy notariusze.

U nich ceny trzymają się mniej więcej na tym samym poziomie.

W zasadzie tylko klienci na tym korzystają - więc gratulacje że znalazłaś taniego i solidnego geodetę.

Pozdrowionka