OGC 15.10.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam jeszcze nie podpisałam, bo okazuje się, że w warunkach mam wpisane,że skrzynka na ogrodzeniu, a w tym wypadku gazownia zaprojektuje wszystko tylko do skrzynki no i będzie brakowało odcinka między domem a skrzynką i na to też muszę zrobić projekt. To jakieś jaja z tym gazem są Ja też mam skrzynkę w ogrodzeniu i projekt też robi gazownia, ale projekt zawiera też tą nitkę od skrzynki w ogrodzeniu aż do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 15.10.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 To jakieś jaja z tym gazem są Ja też mam skrzynkę w ogrodzeniu i projekt też robi gazownia, ale projekt zawiera też tą nitkę od skrzynki w ogrodzeniu aż do domu. no to rzeczywiście jaja . mnie w gazowni powiedzieli, że projektują tylko do skrzynki a reszta ich nie obchodzi. no i bądź tu mądry, zgłupieć można bo każdy mówi co innego i chyba świętego by z równowagi wyprowadzili. poprostu krew mnie zalewa z tymi urzędasami . najwieksza męka przy budowie domu to sprawy papierkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 15.10.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 na razie brakuje mi czasu bo jutro robią mi przyłącz wody, na poniedziałek jestem umówiona w Enionie a jeszcze nie odebrałam projektu od projektanta i nie zgłosiłam w starostwie. Tak więc jak zakończę te dwie sprawy to wezmę się za gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.10.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Hej Oświeci mnie ktoś o co ztym gazem chodzi. Dostałam warunki i mam tam napisane ze projaktowana opłata za wykonanie przyłacza wyniesie 920zł netto.Opłata nie obejmuje nakładó na zakup szafki gazowej i mapy do celów projektowych.. Czyli jak mam to rozumieć co?Jestem świeża w tych sprawach .Mam do ciągnięcia 100m i jak to mam teraz wyglądać? Oni mi to 100 metró robią za te 920 zł?Kopią itd...Chyba raczej nie Ktos oświecie? Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.10.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Hej Oświeci mnie ktoś o co ztym gazem chodzi. Dostałam warunki i mam tam napisane ze projaktowana opłata za wykonanie przyłacza wyniesie 920zł netto.Opłata nie obejmuje nakładó na zakup szafki gazowej i mapy do celów projektowych.. Czyli jak mam to rozumieć co?Jestem świeża w tych sprawach .Mam do ciągnięcia 100m i jak to mam teraz wyglądać? Oni mi to 100 metró robią za te 920 zł?Kopią itd...Chyba raczej nie Ktos oświecie? Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 15.10.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ukłony dla wszystkich członków grupy krakowskiej pragnę się przyłaczyć do grupy - planowana budowa w gminie Zielonki a dokładnie w Pękowicach, prawie na samej granicy z Giebułtowem (na dole). Poszukuję: - sprawdzonej (solidnej i uczciwej) ekipy budowlanej do pracy od wiosny 2008 (przynajmniej stan surowy z wykonaniem dachu), - kierownika budowy (oczywiscie z wymaganymi uprawnieniami), - radiestety do sprawdzenia działki i zlokalizowania studni (optymalnie również wykonania), - koparki (oczywiście z obsługą) do prac ziemnych, - namiarów na dobrego (i niezbyt drogiego) wykonawcę kominków. Wczytywałem się w forum ale nie jestem w stanie przebrnąć przez tyle stron aby wyczytać potrzebne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.10.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witaj na Forum Spróbuj się wczytać w ten wątek: http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 15.10.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Oj wczytywałem się aż w lustrze zobaczyłe swoje odbicie a tak na poważnie - zapoznalem się ale dla niektórych jest za daleko do mnie a z ekipami budowlańców to sytucja zmienia się b.dynamicznie (czytaj przybywa zleceń a dobrych ekip nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 15.10.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Hej Oświeci mnie ktoś o co ztym gazem chodzi. Dostałam warunki i mam tam napisane ze projaktowana opłata za wykonanie przyłacza wyniesie 920zł netto.Opłata nie obejmuje nakładó na zakup szafki gazowej i mapy do celów projektowych.. Czyli jak mam to rozumieć co?Jestem świeża w tych sprawach .Mam do ciągnięcia 100m i jak to mam teraz wyglądać? Oni mi to 100 metró robią za te 920 zł?Kopią itd...Chyba raczej nie Ktos oświecie? Pozdarwiam No i jak tu nie zgłupieć -od czego to wszystko zależy tego chyba nikt nie wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 15.10.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Czy nie prościej zadzwonić do gazowni i spytać jak to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 15.10.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 W gazowni (elektrowni/wodociągach/gminie/powiecie ...wstawić dowolny urząd lub monopoliste) jeżeli nie wiesz, czego możesz rządać i na jakie przepisy powołać, to Cię oleją sikiem prostym z góry na dół i spławią, żebyś im głowy nie zawracał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 15.10.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 W gazowni (elektrowni/wodociągach/gminie/powiecie ...wstawić dowolny urząd lub monopoliste) jeżeli nie wiesz, czego możesz rządać i na jakie przepisy powołać, to Cię oleją sikiem prostym z góry na dół i spławią, żebyś im głowy nie zawracał no właśnie o to chodzi, chętnie poszłabym zrobić dym tylko nigdzie nie mogę znaleźć przepisu odnośnie tego nieszczesnego 920zł. To co mają w oficjalnej taryfie zgadza się z tym jak mi wyliczyli...czyli ponad 2 tys. A jednak niektórzy z Was mają 920 czarno na białym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.10.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Czy nie prościej zadzwonić do gazowni i spytać jak to jest ? No jasne ze jest łatwiej tylko pod warunkiem ze ktoś tam odbieze w koncu telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniSG 15.10.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam U mnie tez skrzynka od gazu miala byc na ogrodzeniu, takie dostalam pierwsze warunki, kiedy poszlam z nimi do Instalbudu - robili mi projekt przylacza, to powiedzieli, ze to bez sensu bo w projekcie domu mam skrzynke na elewacji i zeby isc z tym do gazowni, poprosic o zmiane warunkow zeby jednak skrzynka byla na elewacji bo tak jest w zatwierdzonym projekcie domu. Gazownia zmienila warunki ... ale i tak zaplacilam jak juz pisalam wczesniej 1925zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
climber79 16.10.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Proszę o polecenie kosztorysanta (szybkiego, taniego, solidnego, etc ... ) Najlepiej gdyby przygotował kosztorys w wersji elektronicznej dającej się później samodzielnie aktualizować. Jakie są orientacyjne koszty wykonania takiego kosztorysu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 16.10.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 już chyba zaczynam się domyślać o co chodzi z tymi kosztami przyłącza gazu...wg moich domysłów (bladych na razie) klucz tkwi najprawdopodobniej w tym czy jest to rozbudowa sieci czy sam przyłącz, wygląda jakby za rozbudowę sieci był ryczałt 920zł więc ci co mają w warunkach rozbudowę sieci maja 920zł a ci co samo przyłączenie już do istniejącego gazociągu mają szacowane wg stawki 5m.ryczałt+każdy metr ekstra. hmmm...tylko trochę mało w tym logiki, ale...No chyba że ci którzy mają rozbudowę sieci będą płacić coś jeszcze(stricte za samo przyłączenie). Muszę to jutro dopytać w Gazowni Pati dzięki za zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 16.10.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ponawiam swoją prośbę - poszukuję:- sprawdzonej (solidnej i uczciwej) ekipy budowlanej do pracy od wiosny 2008 (przynajmniej stan surowy z wykonaniem dachu), - kierownika budowy (oczywiscie z wymaganymi uprawnieniami), - radiestety do sprawdzenia działki i zlokalizowania studni (optymalnie również wykonania), - koparki (oczywiście z obsługą) do prac ziemnych, - namiarów na dobrego (i niezbyt drogiego) wykonawcę kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 16.10.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Grupo krakowska. Ja tym razem z następującym pytaniem:) Czy mógłby ktoś mi odstąpić na tydzień fachowca do postawienia komina? Bo mój,który mi stawia dom zażyczył sobie za wymurowanie trzech kominów z klinkieru i słupa na tarasie 5000 zł (słownie pięć tysięcy)) Czy tylko mnie się wydaje, że to jest cena z kosmosu!!!???? Dodam jeszcze że kominy mam systemowe schiedla więc chodzi tylko o wymurowanie tego co ponad dachem!!! Na prawdę poszukuje kogoś kto zrobi mi to taniej!!! Nie tylko Tobie Będziemy mieli przerwę techniczną na budowie (czekamy na więźbę) więc jak podeślesz nr telefonu to prześlę wizytówkę moje majstra. Rozlicza się na dniówki lub na wykonanie pracy. Myśmy wybrali dniówki i nie żałujemy. Facet goni do roboty aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 17.10.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 już chyba zaczynam się domyślać o co chodzi z tymi kosztami przyłącza gazu... wg moich domysłów (bladych na razie) klucz tkwi najprawdopodobniej w tym czy jest to rozbudowa sieci czy sam przyłącz, wygląda jakby za rozbudowę sieci był ryczałt 920zł więc ci co mają w warunkach rozbudowę sieci maja 920zł a ci co samo przyłączenie już do istniejącego gazociągu mają szacowane wg stawki 5m.ryczałt+każdy metr ekstra. hmmm...tylko trochę mało w tym logiki, ale... No chyba że ci którzy mają rozbudowę sieci będą płacić coś jeszcze(stricte za samo przyłączenie). Muszę to jutro dopytać w Gazowni Pati dzięki za zdjęcia! Muszę Cie zmartwić bo chyba tak nie jest. ja mam przyłącz i 920 zł. przynajmniej w warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 17.10.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ponawiam swoją prośbę - poszukuję: -[...] - koparki (oczywiście z obsługą) do prac ziemnych, [...] Co do koparki, tonajlepiej przejdź się po okolicznych składach budowlanych - leżą tam na kopy wizytówki różnych koparkowych - wszyscy biorą zazwyczaj tyle samo, więc bierz tego, który akurat ma czas wtedy, gdy ci jest potrzebna koparka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts