Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Edith, oczywiście, powtórzę ten namiar:

wylewki (maszynowo) - 501 651 600, 501 323 900 p. Marek

Mówił, że ma bardzo dużo zleceń, czemu się nie dziwię :) Przyjeżdżali w 4 z własnymi workami na śmieci, do których je zbierali po skończonej dniówce :o

Zrobili nam wylewki szybko i sprawnie, bo zamiast siatki zbrojeniowej, mieszali cement z włóknami polipropylenowymi, przez co podłoże schło znacznie szybciej. Już na drugi dzień można było po nim chodzić.

Cena bardzo przystępna ;)

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kilka dni temu naopisałam:

witam

Czy ktoś mógłby mnie oświecić ile kosztują drewniane (buk) schody ażurowe szer 100cm 17 stopni? Jest to dość pilne, bo dzis rozmawialiśmy ze stolarzem i prawie zamówliśmy, do poniedziałku możemy się jeszcze rozmyslić (powiedział nam 15 400) na 20 stycznia.

anka

ps. my budujemy niedaleko Skały

nikt tego postu nie zauwazył czy nikt nie wie albo zbyt obcesowo pojawiłam się na ty forum?

pytanie teoretycznie juz nie istotne alke z checia zaspokoiłabym ciekawosc

moze wiecej o naszej budowie:

3.5 roku temu podpisalismy umowe rezerwacyjna na mieszkanie z deweloperem, po dwóch latyach podpisywania aneksów terminowych umowa została rozwiazana. ceny mieszkan w tym czasie wzrosły 2-3 krotnie. Działki zaczelismy szukac po Wielkanocy 2006 a kupilismy ja bedac juz mocno zdesperowani w listopadze 2006. Fundamenty wylane 19.07.07, aktualni stan surowy zamknięty, wprowadzać mam,y zamiar sie na Wielkanoc:)

pozdrawiam i licze na reakcje:)

Edith, oczywiście, powtórzę ten namiar:

wylewki (maszynowo) - 501 651 600, 501 323 900 p. Marek

Mówił, że ma bardzo dużo zleceń, czemu się nie dziwię :) Przyjeżdżali w 4 z własnymi workami na śmieci, do których je zbierali po skończonej dniówce :o

Zrobili nam wylewki szybko i sprawnie, bo zamiast siatki zbrojeniowej, mieszali cement z włóknami polipropylenowymi, przez co podłoże schło znacznie szybciej. Już na drugi dzień można było po nim chodzić.

Cena bardzo przystępna ;)

napisz jaka cena dla jednych przystępna jest taka a dla innych inna. no chyba że tajemnica to chociaż na priva obiecuję nie powiem nikomu :D

Dzięki Paweł, przejrzałam i bede próbowała, choć boje sie że terminy już pozajmowane. No nie ukrywam, że przeraza mnie ta budowa i stale sie ucze, jednak bardzo liczę na to, ze znajdę dobrego, solidnego kierownika budowy. Moze mozecie polecić kogoś ?

Ekipa która u mnie budowała to komplet kierownik + wykonawca ( ale nie w tej samej osobie ). To jest niegłupie rozwiązanie choć nie licz na to że kierownik będzi e często na budowie ( ale ci za kilka tysiaków też rzadko bywają )

napisz jaka cena dla jednych przystępna jest taka a dla innych inna.

Powiem Ci tyle, że cena jaką zaproponowali nasi murarze, budujący nam dom (cena za murowanie była ok), nie była zbyt przystępna: 20 zł/m2 sama robocizna i bez maszyny.

Ten wylewkarz zrobił nowocześniej i w lepszej cenie :)

napisz jaka cena dla jednych przystępna jest taka a dla innych inna.

Powiem Ci tyle, że cena jaką zaproponowali nasi murarze, budujący nam dom (cena za murowanie była ok), nie była zbyt przystępna: 20 zł/m2 sama robocizna i bez maszyny.

Ten wylewkarz zrobił nowocześniej i w lepszej cenie :)

ale zagadkowa widzę ta cena strasznie, przecież nie zwinę Ci tych wylewek, tylko chcę wiedzieć po ile ogólnie można zapłacić

Nic nie wiem o BUDMECIE. Zaopatrywaliśmy się w Dacholandzie w Gaju: http://www.dacholand.pl/ i w Gambudzie na Powstańców: http://www.gambud.pl/.

A nam jest potrzebny solidny wylewkarz.

Ten zamówiony, już drugi raz przekłada termin rozpoczęcia prac, więc z niego zrezygnujemy.

Jeśli ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia, bardzo proszę o namiary :)

Słoneczko, ja Ci podeśle solidnego wylewkarza tylko... się uśmiechnij

Jesteśmy, jesteśmy. To była krótka przerwa regeneracyjna. Od jutra wracamy na budowę.

My jedziemy na pomiary otworów okiennych. Zdecydowaliśmy się na Oknoplast.

ja też jutro atakuję okna, ale dokładnie to lecę po wycenę z oknoplastu i szybka decyzja czy oknoplast czy oknoplus.

inne firmy raczej nie biorę pod uwagę bo jakoś mi nie pasują, albo cena albo wykonanie albo inne rzeczy.

oknoplus już porównałem ceny z teraz i z lipca i wiem że podrożały, mimo że upusty teraz są większe (38%) to kiedyś mimo że były niższe (32%) to cena okna była niższa bo cena wyjściowa wzrosła.

Czytałam tu na forum, że z Oknoplastem ludzie mieli kłopoty, tzn. z obsługą w przedstawicielstwie na Klimeckiego. Warto byłoby poszukać tych wpisów.

Jak już pisałam, wysyłaliśmy prośby o wycenę do różnych firm i Oknoplan dał najlepsze warunki. Okna już zamontowane, dlatego tę firmę polecam.

Może jeszcze ktoś ma od nich okna?

Garbus2, a musisz rozumieć? Jest tyle innych rzeczy do zrozumienia ;)