andorka 08.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jezeli można to mam pytanie. Ile może kosztować załatwienie całego pozwolenia na budowe, ale z tym że wszystkie papierki zlecam do załatwienia architektowi ? My za adaptację projektu + załatwianie w naszym imieniu wszelkich formalności w urzędach ((energetyka, wodociagi, gazownia - warunki przyłączy), projekty przyłączy, uzgodnienia projektów w starostwie ZUDP, wyłączenie z produkcji rolnej, gmina (wjazd)) zapłaciliśmy 4500 zł. Architekt był z okolic Wieliczki. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 08.01.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 czy wielkość działki może mieć wplw na cene mapki tzw. 500-tki? bo mi pan geodeta powiedział że dziłka duża to i cena będzie wyzsza Jak dużą masz działkę? Ja za mapę wysokościową dla działki 30ar zapłaciłam 500 zł w zeszłym roku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 08.01.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 czy wielkość działki może mieć wplw na cene mapki tzw. 500-tki? bo mi pan geodeta powiedział że dziłka duża to i cena będzie wyzsza Jak mu się na A3 nie mieści to możesz mieć faktycznie problem Ja słyszałem że jest to uzależnione od tego co na działce się znajduje: zabudowania, słupy itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A ja z innej beczki. Macie namiary na kogoś kto może podłączyć i obudować kominek z PW. Albo chociaż kogoś kto wykona samą obudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 08.01.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 to ja też w temacie kominka...macie może jakieś doświadczenia z Cebudem z Balickiej? zastanawiamy się czy nie zlecić im obudowy kominka tzw."ciepłej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 08.01.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam dzielnych budowniczych Krakowa ! Bardzo proszę osoby które budują dom w winorośli firmy Archon o parę slówek (dobrych i złych) na temat tego projektu. Jestem na etapie wyboru projektu i głowę mam już 6x9 aż strach pomyśleć jak zacznie się budowa. Gdyby ktoś budował Dandysa z Domeny to też proszę o kontakt. Zyczę w Nowym Roku kupę forsy na te budowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 08.01.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam Nas projekt indywidualny kosztował 3000 zł ( projekt, zagospodarowanie działki) - sprawy w urzędach załatwialiśmy sami - nie było tak źle... nam poszło bardzo szybko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 08.01.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A jeszcze mam pytanie - gdzie kupowaliście stal ? i w jakiej cenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 08.01.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A jeszcze mam pytanie - gdzie kupowaliście stal ? i w jakiej cenie ... W Brzesku 2150zł/t z dowozem pod Wieliczkę. A może ktoś z Was kupował ostatnio bloczki betonowe? za ile? najlepszą cenę jaką znaleźliśmy to ok 2,70zł/szt ale na drugim końcu Polski w okolicach Krakowa dochodzą do 4,90zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 08.01.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 czy wielkość działki może mieć wplw na cene mapki tzw. 500-tki? bo mi pan geodeta powiedział że dziłka duża to i cena będzie wyzsza Jak dużą masz działkę? Ja za mapę wysokościową dla działki 30ar zapłaciłam 500 zł w zeszłym roku Pozdrawiam działka wielkości 74 ary i za to powiedział 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 08.01.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 działka wielkości 74 ary i za to powiedział 800zł Doliczył 300zł bo się musi nachodzić trochę A może się nie zmieści na kartce A3 i musi dać A2, a nie ma takiej drukary i musi ręcznie No a na poważnie to rzeczywiście ciekawe czy mają więcej roboty w takich przypadkach, czy tylko ściemniają. Daj znać czy znajdziesz coś tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 08.01.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam, proszę o pomoc bo sprawa gardłowa ... Do piątku musze podjąć decyzję w sprawie zakupu okien w firmie Budvar ( 100% wpłaty przy składaniu zamówienia ) i w związku z tym proszę o ewentualne opinie tych, którzy się z tą firmą osobiście zetknęli. A może ktoś zamontował ich okna ??? Pozdrawiam całą Grupę Krakowską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 08.01.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam dzielnych budowniczych Krakowa ! Bardzo proszę osoby które budują dom w winorośli firmy Archon o parę slówek (dobrych i złych) na temat tego projektu. Jestem na etapie wyboru projektu i głowę mam już 6x9 aż strach pomyśleć jak zacznie się budowa. Gdyby ktoś budował Dandysa z Domeny to też proszę o kontakt. Zyczę w Nowym Roku kupę forsy na te budowy!!! My mamy dom w gladiolach2 ze zmianamy widzieliśmy go w rzeczywistości jest bardzo fajnie w srodku rozwiązany. Co do domu w winoroślach jak dla mnie na poddaszu za dużo okien dachowych ja ich osobiscie nie lubię i starałam sie wybrac taki projekt, który miał ich jak najmniej. Dół ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 08.01.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 działka wielkości 74 ary i za to powiedział 800zł Doliczył 300zł bo się musi nachodzić trochę A może się nie zmieści na kartce A3 i musi dać A2, a nie ma takiej drukary i musi ręcznie No a na poważnie to rzeczywiście ciekawe czy mają więcej roboty w takich przypadkach, czy tylko ściemniają. Daj znać czy znajdziesz coś tańszego. koniugacje rodzinne i już klamka zapadła ale na drugi raz będe wiedział, człowiek całe życie się uczy. Ale cała reszte bedzie mi robił inny geodeta bo ten nie dość że drogi to trzeba go ciagnąć WOLAMI do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.01.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Wszystko zalezy od tego czy rzeczywiscie wykonuje pomiary i sprawdzenia czy tylko siega do zasobow geodezyjnych i tak zostawia mapki jak otrzymuje. Nie rozumiem was. Chcecie wszyscy wiecej zarabiac to i geodeta ma do tego prawo Ceny za mapki o ktorych wiem w przedziale 700-1000 PLN netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 09.01.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 A jeszcze mam pytanie - gdzie kupowaliście stal ? i w jakiej cenie ... Spróbuj w Metalkom w Kryspinowie (tel 280 64 19). Brałem tam na cała budowę, nie wiem jakie obecnie są ceny, ale było korzystniej niż w innych składach w okolicy. W jednym okazało się po dłuższej rozmowie ze sprzedawcą, że biora właśnie z tej firmy i sprzedają dalej - oczywiście drożej wychodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 09.01.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Też jestem zainteresowana tematem .... W projekcie mamy POŚ i rozważamy czy warto ją budować, a może lepiej zrobić szambo ?? Jak "to" się sprawdza w praktyce ? Rozmawiałem ostatnio z moim przyszłym sąsiadem - mają szambo 10m3 - mieszkają w 5 dorosłych osób i opróżniają go 2 razy w miesiącu ..... Jedno opróżnienie to 120 zł..... Kanalizacja planowana ok. roku 2015.... Biorąc pod uwagę, że zakup szamba też kosztuje, to dla mnie kalkulacja jest prosta... Trzeba też wziąść pod uwagę fakt, że gmina nie zmusi mnie do podłączenia się do kanalizacji. Sąsiad na dzień dzisiejszy niestety nie ma podlicznika na ogród, więc w przyszłości dołożą mu jeszcze opłate za ścieki, pomimo, że część wody pójdzie w ziemię..... Niestety wybór modelu dopiero przede mną .... Na razie skłaniam się ku tej firmie: KLIK Pewnie trzeba zadzwonić i poprosić o namiary do zadowolonych klientów Ze względu na koszty opróżniania szamba zastanawiamy się nad zrobieniem POŚ. Moja rodzinka w tej chwili składa się z 3 osób (2 dorosłych + małe dziecko), a w przyszłości z 4. Dodając koszty miesięczne opróżniania szamba + k. wody - to w sumie sporo się nazbiera W naszej gminie kanalizacja będzie ale pewnie za 5 - 10 lat. Niestety nie znam osób, które używają oczyszczalni i troszkę mam obawy, jak "to" się sprawdza w praktyce. ja mam w warunkach szambo ale dopuszcza się oczyszczalnie ze względu na małą ilość miejsca zastanawiam sie nad taką konstrukcją: http://www.bioires.pl/index.php?section=oferta_oczyszczalnie to samo sprzedaje http://www.bioeko.net.pl/oferta-oczyszczalnie.php w zakładce realizacje widać że sprzedali tego trochę w okolicac hwięc napiszę może podadzą adresy to popytam właścicieli jak to jest z użytkowaniem tego. Udało ci się coś więcej dowiedzieć (zobaczyć) na temat POŚ ?? Ja dopiero zaczynam na wiosnę budowę, więc będziesz pewnie wcześniej robił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 09.01.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Kto z Grupy Krakowskiej zaczyna na wiosnę (tak jak ja) budowę domu?Kiedy planujecie zacząć ?Jesteście zorientowani w cenach materiałów budowlanych (gdzie i po ile) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 09.01.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Kto z Grupy Krakowskiej zaczyna na wiosnę (tak jak ja) budowę domu? Kiedy planujecie zacząć ? Jesteście zorientowani w cenach materiałów budowlanych (gdzie i po ile) ? planuje zacząć na wiosne jak sie uwine z papierkami zobaczymy. Kupowałem zwykłego maxa po 2.60 zł w Gdowie na składzie ale to było 2 miesiące temu teraz to już nie wiem. Gdzieś czytałem przed momentem że stal jest niedroga w Zabierzowie. Ja osobiście czekam na dostawe dachówki kupowałem w Limanowej i mam cene mniejszą o 4 tyś. niż cena którą powiedzial mi pam z Melle na Radzikowskiego w Krakowie . Dobra rada jak masz troche pieniążków to kupuj materiał bo widze że zaczyna się robić taki sam bałagan jak rok temu, ale pamietaj: co nagle to podiable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 09.01.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 A jeszcze mam pytanie - gdzie kupowaliście stal ? i w jakiej cenie ... Spróbuj w Metalkom w Kryspinowie (tel 280 64 19). Brałem tam na cała budowę, nie wiem jakie obecnie są ceny, ale było korzystniej niż w innych składach w okolicy. W jednym okazało się po dłuższej rozmowie ze sprzedawcą, że biora właśnie z tej firmy i sprzedają dalej - oczywiście drożej wychodziło. Hej Jeżeli stal, to tylko w Krakowie na Centralnej Tanio w miare jest w Kryspinowie, ale Centralna przebija ich jeszcze sporo. Tyle, że trzeba dopłacić za transport, wiec nie warto kupować po 5 drutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts