Pepik 09.01.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Dziękuje za informacje na Centralnej zaproponowali mi najlepsza cenę. Maja przywieź w piątek ... od przyszłego tygodnia będą wyższe ceny teraz mam pytanie czy ktoś trzymała stal, pustaki itd. na działce i najważniejsze czy mu nie znikło nic ? W jaki sposób zabezpieczyć sie ? Zaczynamy jak zrobi sie cieplej ... a to może trochę potrwać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 09.01.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Udało ci się coś więcej dowiedzieć (zobaczyć) na temat POŚ ?? Ja dopiero zaczynam na wiosnę budowę, więc będziesz pewnie wcześniej robił... narazie robi mi gość projekt przyłącza wody, a potem będę musiał coś zdecydować i ta sama osoba będzie mi robiła projekt przyłącza kanalizacji, choć nie wiem czy trzeba dla BOŚ (chyba nie musi być projektu). teraz już prawie zdecydowany jestem na BOŚ + studnia chłonna (woda z niej używana do podlewania ogrodu) edit-blondi informuje na forum wielickim, że w urzędzie stawiają się na takie rozwiązanie i mówią, że trzeba w zimie mieć papier na wywożenie wody (że niby nie ma co podlewać w zimie i musi się wywozić wodę ze zbiornika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 09.01.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Dziękuje za informacje na Centralnej zaproponowali mi najlepsza cenę. Maja przywieź w piątek ... od przyszłego tygodnia będą wyższe ceny teraz mam pytanie czy ktoś trzymała stal, pustaki itd. na działce i najważniejsze czy mu nie znikło nic ? W jaki sposób zabezpieczyć sie ? Zaczynamy jak zrobi sie cieplej ... a to może trochę potrwać.. pustaki można zaryzykować ale co do stali do boje się że może dostać nóg i sobie spacerować i nawet czujny sąsiad nie pomoże. Wiesz jeden pręt mimo że może jest długi to problem z przetransportowaniem go 100m nie jest problem. a jak gość zrobi sobie przez jedną noc kilkadziesiąt takich wycieczek po drucik?. Osobiście bym nie kusiłl losu licho nie śp i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 09.01.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Dziękuje za informacje na Centralnej zaproponowali mi najlepsza cenę. tak z ciekawości, jakie ceny mają na Centralnej? my właśnie ze względu na to że działka nieogrodzona, przetrzymujemy pustaki i stal u sprzedawców. Mają dowozić w miarę naszych potrzeb Strzeżonego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 09.01.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 A jeszcze mam pytanie - gdzie kupowaliście stal ? i w jakiej cenie ... Spróbuj w Metalkom w Kryspinowie (tel 280 64 19). Brałem tam na cała budowę, nie wiem jakie obecnie są ceny, ale było korzystniej niż w innych składach w okolicy. W jednym okazało się po dłuższej rozmowie ze sprzedawcą, że biora właśnie z tej firmy i sprzedają dalej - oczywiście drożej wychodziło. Hej Jeżeli stal, to tylko w Krakowie na Centralnej Tanio w miare jest w Kryspinowie, ale Centralna przebija ich jeszcze sporo. Tyle, że trzeba dopłacić za transport, wiec nie warto kupować po 5 drutów Też słyszałam, że na Centralnej stal jest najtańsza. Znajomi tam kupowali jakieś 4 m-ce temu, a obdzwonili wszystkie możliwe miejsca w okolicy.... i tam było najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 09.01.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Będę budować z porothermu. Na razie zaczynam sie rozglądać za materiałami budowlanymi, ale nie kupuje wcześniej, bo nie mam gdzie ich bezpiecznie składować. Mam działkę nie ogrodzoną, a moimi sąsiadami są pola, gdzie latem zboże było i 1 dom w trakcie budowy. Za duże ryzyko aby zostawić materiały, bo mogą "zniknąć". Podobno niektóre składy oferują możliwość przechowania....Chcę zacząć budowę w kwietniu - więc jeszcze jest troszkę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 10.01.2008 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witajcie ponownie! Robi ktoś z Was odkurzacz centralny? Polecicie jakąś firmę? Solidną, żeby dobrze kanały porobiła... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 10.01.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Stal na Centralnej jest tania ale trzeba ja odebrać od razu - nie ma możliwości przetrzymać. Musze pomysleć o przetrzymaniu stali u sąsiada... a jak trzeba będzie - to sie przeniesie. p.s. Ceny podam poźniej - oferte zostawiłem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 10.01.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę w starostwie w referacie w Węgrzcach - mam nadzieję, że nie będzie zbyt wielu uwag.Mam pytanie do osób, które starały się o pozwolenie w starostwie krakowskim: Ile musieliście czekać na PnB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 10.01.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę w starostwie w referacie w Węgrzcach - mam nadzieję, że nie będzie zbyt wielu uwag. Mam pytanie do osób, które starały się o pozwolenie w starostwie krakowskim: Ile musieliście czekać na PnB? Ja również się dołączam do tego pytania (zadałem go już na poprzedniej stronie i cisza..). Buduje się w Skawinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 10.01.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę w starostwie w referacie w Węgrzcach - mam nadzieję, że nie będzie zbyt wielu uwag. Mam pytanie do osób, które starały się o pozwolenie w starostwie krakowskim: Ile musieliście czekać na PnB? Wniosek o pozwolenie na budowę złożylem właśnie w Węgrzcach 05.11 a pozwolenie na budowę było gotowe 27.11 prawomocne 15.12. Jak nie będziesz miał braków (mało prawdopodobne) to pewnie poczekasz 7 dni mniej. Ja uzupełniałem braki te 7 dni:) Chyba że będziesz miał brak jakiś urzędowy to dodaj sobie czas oczekiwania na ten papierek. A gdzie budujesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.01.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 A jeszcze mam pytanie - gdzie kupowaliście stal ? i w jakiej cenie ... Jak stal to Baustal ( nawet się rymuje ) musze im to sprzedać jako hasło reklamowe... moze coś zarobie ,... niezłe co? heheh z krakowa rzecz jasna - ja u nich brałem. Jak brałem to wtedy było nawet taniej niz na centralnej - no ale mogło się pozmieniać - trzeba ich po prostu sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.01.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Szczepek, dostałeś wiadomość na priv? sorki słoneczko ze zwlekałem ale miałem przerwe w forum... ja ci namiar tak czy inaczej dac moge na tego kamieniarza, ale tak jak pisalem na razie nie chce polecac - po co masz poźniej psy wieszać na mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 10.01.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę w starostwie w referacie w Węgrzcach - mam nadzieję, że nie będzie zbyt wielu uwag. Mam pytanie do osób, które starały się o pozwolenie w starostwie krakowskim: Ile musieliście czekać na PnB? Wniosek o pozwolenie na budowę złożylem właśnie w Węgrzcach 05.11 a pozwolenie na budowę było gotowe 27.11 prawomocne 15.12. Jak nie będziesz miał braków (mało prawdopodobne) to pewnie poczekasz 7 dni mniej. Ja uzupełniałem braki te 7 dni:) Chyba że będziesz miał brak jakiś urzędowy to dodaj sobie czas oczekiwania na ten papierek. Dzięki za błyskawiczną odpowiedź - ja uzupełniłe braki już 3 stycznia br. i Pani z referat poleciła mi się zgłosić 11 stycznia br. po zawiadomienie o wszczęciu postępowania, ale niestety nie odpowiedziała kiedy będę mógł odebrać PnB. Przy okazji ile trwa uprawomocnianie się PnB - z odpowiedzi wynika, że 3 tygodnie. A gdzie budujesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 10.01.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę w starostwie w referacie w Węgrzcach - mam nadzieję, że nie będzie zbyt wielu uwag. Mam pytanie do osób, które starały się o pozwolenie w starostwie krakowskim: Ile musieliście czekać na PnB? Wniosek o pozwolenie na budowę złożylem właśnie w Węgrzcach 05.11 a pozwolenie na budowę było gotowe 27.11 prawomocne 15.12. Jak nie będziesz miał braków (mało prawdopodobne) to pewnie poczekasz 7 dni mniej. Ja uzupełniałem braki te 7 dni:) Chyba że będziesz miał brak jakiś urzędowy to dodaj sobie czas oczekiwania na ten papierek. Dzięki za błyskawiczną odpowiedź - ja uzupełniłe braki już 3 stycznia br. i Pani z referat poleciła mi się zgłosić 11 stycznia br. po zawiadomienie o wszczęciu postępowania, ale niestety nie odpowiedziała kiedy będę mógł odebrać PnB. Przy okazji ile trwa uprawomocnianie się PnB - z odpowiedzi wynika, że 3 tygodnie. A gdzie budujesz? Pozdrawiam Pomyliłem się prawomocne miałem 12 grudnia, czeka się 14 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 10.01.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Dziękuje za informacje na Centralnej zaproponowali mi najlepsza cenę. tak z ciekawości, jakie ceny mają na Centralnej? my właśnie ze względu na to że działka nieogrodzona, przetrzymujemy pustaki i stal u sprzedawców. Mają dowozić w miarę naszych potrzeb Strzeżonego.. Podaje ceny za stal : fi 12- 2049 zł fi 10- 2086 zł fi 6 - 2257 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 10.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Będę budować z porothermu. Na razie zaczynam sie rozglądać za materiałami budowlanymi, ale nie kupuje wcześniej, bo nie mam gdzie ich bezpiecznie składować. Mam działkę nie ogrodzoną, a moimi sąsiadami są pola, gdzie latem zboże było i 1 dom w trakcie budowy. Za duże ryzyko aby zostawić materiały, bo mogą "zniknąć". Podobno niektóre składy oferują możliwość przechowania.... Chcę zacząć budowę w kwietniu - więc jeszcze jest troszkę czasu. Ja tak jak Pchełka (POZDRAWIAM) chcę budować z porothermu i bardzo proszę o namiary na dobre punkty- patrz bdobre ceny Zyczę powodzenia kupującym i poszukującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 10.01.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Podaje ceny za stal : fi 12- 2049 zł fi 10- 2086 zł fi 6 - 2257 zł dzięki Pepik, to są ceny brutto, prawda? zdaje się, że trochę przepłaciliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 10.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Będę budować z porothermu. Na razie zaczynam sie rozglądać za materiałami budowlanymi, ale nie kupuje wcześniej, bo nie mam gdzie ich bezpiecznie składować. Mam działkę nie ogrodzoną, a moimi sąsiadami są pola, gdzie latem zboże było i 1 dom w trakcie budowy. Za duże ryzyko aby zostawić materiały, bo mogą "zniknąć". Podobno niektóre składy oferują możliwość przechowania.... Chcę zacząć budowę w kwietniu - więc jeszcze jest troszkę czasu. Ja tak jak Pchełka (POZDRAWIAM) chcę budować z porothermu i bardzo proszę o namiary na dobre punkty- patrz bdobre ceny Zyczę powodzenia kupującym i poszukującym Po porotherm zajrzyjcie do SAWY, ale koniecznie na stoczniowców, a nie w zabierzowie. Trzeba pilnować, co przyworzą na budowe, ale ceny warte odrobiny kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 10.01.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Kto z Grupy Krakowskiej zaczyna na wiosnę (tak jak ja) budowę domu? Kiedy planujecie zacząć ? Jesteście zorientowani w cenach materiałów budowlanych (gdzie i po ile) ? My tez zaczynamy na wiosne (mam nadzieje że do tego czasu bedziemy miec pozwolenie) wlaśnie rozgladamy sie za materiałami bedziemy budowac z maxa pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts