Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukam namiarów na hydraulika do fundamentów .Czy ma ktoś jakiś sparwdzone namiary?

Pozdarwiam i dziękuję

Po co Ci hydraulik do fundamentów?

pewnie do rozprowadzenia kanalizacji w fundamentach

niestety nie mam sprawdzonych, ale mam nadzieję że w sobotę już będą sprawdzeni bo jestem umówiony na układanie kanalizacji w fundamentach właśnie

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukam namiarów na hydraulika do fundamentów .Czy ma ktoś jakiś sparwdzone namiary?

Pozdarwiam i dziękuję

niestety nie mam sprawdzonych, ale mam nadzieję że w sobotę już będą sprawdzeni bo jestem umówiony na układanie kanalizacji w fundamentach właśnie

Myślałem, ze to robi firma od stanu surowego. U mnie przynajmiej tak jest.

Pozdarwiam i dziękuję

Myślałem, ze to robi firma od stanu surowego. U mnie przynajmiej tak jest.

ja sobie odpuściłem chudziak i rozprowadzenie kanalizacji a teraz porozprowadzam sobie już tak jak ma być bo zaszły pewne zmiany i w wyniku rozmyślań kilka rzeczy zmieniło swoje miejsce przeznaczenia.

teraz już powyciągam piony i zrobię kanalizację we wszystkich potrzebnych miejscach

z tym chudziakiem i hydrauliką to jest własnie tak, ze jak ktos nie jest pewien na 100% gdzie bedzie w przyszłosci stal np sedes, wanna, umywalka, zmywarka itp, to potem po chudziaku jak chce zmienic aranzacje to czeka go male rozwalanko. ja tak zmienialam głowny ciag kanalizacyjny.

Buduje w Kobylanach, Mam projekt i ze sto pytan do tych, ktorzy juz wybudowali. Buduje na dzialce z duzym spadkiem bez gazu z sieci i miejskiej kanalizacji. W naszym domu bedzie tylko ogrzewanie podlogowe zasilane piecem dwufunkcyjnym + panele sloneczne . Dodatkowo ogrzewanie kominkowe z wentylacja mechaniczna . Prosze o opinie, czy ten system ma sens i sie oplaca .

Poza tym Szukam dobrego wykonawcy , ktory postawi mi dom w stanie surowym zamknietym do konca roku.

T

mam pytanie do osób które robiły już tynki i były to maszynowe gipsowe.

czy jak zaciągali tynk na ścianach to listwę którą wyrównywali masę gipsową prowadzili po jakichś tam ułożonych wcześniej na ścianie wypionowanych rurkach czy poprostu na oko zaciągali.

wiem że te listwy którymi to robią mają poziomice i trzymając ją pionowo lecą od jednej strony ściany do drugiej, ale czy nie ma wtedy prawdopodobieństwa że będą robiły się górki i dolinki ?

edit-blondi a jak u Ciebie wygląda sprawa tynków ? są równiutkie ? zacierali je do jakichś listewek albo czegoś innego ?

lbryndal, my tez mamy maszynowe gipsowe, nie wiem jak to robili w szczegolach ale na suficie mamy doliny z karpatami i to tylko na jednej stronie :-? widac to fajnie jak sciana wyschnie po kilku dniach a jeszcze lepiej w otrym swietle halogenow. mysle ze metoda nie ma znaczenia tylko umiejetnosci wykonujacego.

lbryndal, my tez mamy maszynowe gipsowe, nie wiem jak to robili w szczegolach ale na suficie mamy doliny z karpatami i to tylko na jednej stronie :-? widac to fajnie jak sciana wyschnie po kilku dniach a jeszcze lepiej w otrym swietle halogenow. mysle ze metoda nie ma znaczenia tylko umiejetnosci wykonujacego.

oj czyli kicha wynika z tego i tylko wprawna ręka fachowca mnie może uratować ?