lbryndal 29.01.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Szukam namiarów na hydraulika do fundamentów .Czy ma ktoś jakiś sparwdzone namiary? Pozdarwiam i dziękuję Po co Ci hydraulik do fundamentów? pewnie do rozprowadzenia kanalizacji w fundamentach niestety nie mam sprawdzonych, ale mam nadzieję że w sobotę już będą sprawdzeni bo jestem umówiony na układanie kanalizacji w fundamentach właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 29.01.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Szukam namiarów na hydraulika do fundamentów .Czy ma ktoś jakiś sparwdzone namiary? Pozdarwiam i dziękuję Po co Ci hydraulik do fundamentów? pewnie do rozprowadzenia kanalizacji w fundamentach niestety nie mam sprawdzonych, ale mam nadzieję że w sobotę już będą sprawdzeni bo jestem umówiony na układanie kanalizacji w fundamentach właśnie Myślałem, ze to robi firma od stanu surowego. U mnie przynajmiej tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.01.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Szukam namiarów na hydraulika do fundamentów .Czy ma ktoś jakiś sparwdzone namiary? Pozdarwiam i dziękuję Po co Ci hydraulik do fundamentów? pewnie do rozprowadzenia kanalizacji w fundamentach niestety nie mam sprawdzonych, ale mam nadzieję że w sobotę już będą sprawdzeni bo jestem umówiony na układanie kanalizacji w fundamentach właśnie Myślałem, ze to robi firma od stanu surowego. U mnie przynajmiej tak jest. ja sobie odpuściłem chudziak i rozprowadzenie kanalizacji a teraz porozprowadzam sobie już tak jak ma być bo zaszły pewne zmiany i w wyniku rozmyślań kilka rzeczy zmieniło swoje miejsce przeznaczenia. teraz już powyciągam piony i zrobię kanalizację we wszystkich potrzebnych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 30.01.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 z tym chudziakiem i hydrauliką to jest własnie tak, ze jak ktos nie jest pewien na 100% gdzie bedzie w przyszłosci stal np sedes, wanna, umywalka, zmywarka itp, to potem po chudziaku jak chce zmienic aranzacje to czeka go male rozwalanko. ja tak zmienialam głowny ciag kanalizacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 30.01.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 No ale w większości wypadków na chudziak kładziemy sytropian i wylewkę więc można bez problemu przeprowadzić korekty w dalszym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 30.01.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 mam na mysli rury umieszczone pod chudziakiem: bo sie powinno podobno najpier przykryc fundamenty a potem stawiac mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 30.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 mam na mysli rury umieszczone pod chudziakiem: bo sie powinno podobno najpier przykryc fundamenty a potem stawiac mury. a jakie to ma znaczenie co najpierw ? u mnie i tak będzie naodwrót bo przecież nie będę burzył murów żeby robić rozprowadzenie kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 30.01.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ot, klasyka budowania;to tak jak mówi sie ze nie powinno sie raczej ryzykowac wylewania betonu w zimie, gdy może byc mróz bo po prostu może rozsadzic wewnetrzna betonowa konstrukcje, ot i tyle: ile budujacych tyle sposobów a decyzje podejmuje inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 30.01.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Może ktos potrzebuje mam do odsprzedania 2 nadproża Ytong 150x25x20.Pozostały mi z budowy, gdy zrezygnowalismy z jednego okna.280 zł za 2 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkopa 31.01.2008 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Buduje w Kobylanach, Mam projekt i ze sto pytan do tych, ktorzy juz wybudowali. Buduje na dzialce z duzym spadkiem bez gazu z sieci i miejskiej kanalizacji. W naszym domu bedzie tylko ogrzewanie podlogowe zasilane piecem dwufunkcyjnym + panele sloneczne . Dodatkowo ogrzewanie kominkowe z wentylacja mechaniczna . Prosze o opinie, czy ten system ma sens i sie oplaca . Poza tym Szukam dobrego wykonawcy , ktory postawi mi dom w stanie surowym zamknietym do konca roku. T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekP169 31.01.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 System fajny ( troszkę drogo gaz wyjdzie) , nasza gmina zwraca 40 procent kosztów solarów także gra warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 31.01.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 System fajny ( troszkę drogo gaz wyjdzie) , nasza gmina zwraca 40 procent kosztów solarów także gra warta świeczki. A która to gmina taka chojna W wiekszości gmin takie inwestycje są częściowo refundowane, ale tylko w budynkach użyteczności publicznej (np. szkoła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 31.01.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 w mojej (przyszłej) gminie dowiedziałem się, że również refundują 40% nie więcej niż 4tyś. Gmina Zabierzów. trzeba tylko spełnic kilka warunków: -faktura na solary -odebrany budynek -zameldować się na razie uchwalili to na ten rok, a jak będzie w przyszłym tego nikt nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 31.01.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 mam pytanie do osób które robiły już tynki i były to maszynowe gipsowe. czy jak zaciągali tynk na ścianach to listwę którą wyrównywali masę gipsową prowadzili po jakichś tam ułożonych wcześniej na ścianie wypionowanych rurkach czy poprostu na oko zaciągali.wiem że te listwy którymi to robią mają poziomice i trzymając ją pionowo lecą od jednej strony ściany do drugiej, ale czy nie ma wtedy prawdopodobieństwa że będą robiły się górki i dolinki ? edit-blondi a jak u Ciebie wygląda sprawa tynków ? są równiutkie ? zacierali je do jakichś listewek albo czegoś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 31.01.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 my tez bedziemy montowac solary ale niestety nasza gmina nic nie refunduje my np i tak bierzemy kredyt na wykonczeniowke, dlatego czesc przeznaczona na kolektory wezmiemy po preferencyjnym oprecentowaniu z BOŚiu. mysle ze to tez jest wyjscie jak gmina nie wspomaga swoich mieszkancow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 31.01.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 lbryndal, my tez mamy maszynowe gipsowe, nie wiem jak to robili w szczegolach ale na suficie mamy doliny z karpatami i to tylko na jednej stronie widac to fajnie jak sciana wyschnie po kilku dniach a jeszcze lepiej w otrym swietle halogenow. mysle ze metoda nie ma znaczenia tylko umiejetnosci wykonujacego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 31.01.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 moim zdaniem za rok czy 2 każda gmina będzie dopłacała bo unia zacznie wymuszać stosowanie "ekologicznych" źródeł ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 31.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 no wlasnie, czekac z nadzieja czy gmina sie wezmie do roboty czy tez inwestowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 31.01.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 lbryndal, my tez mamy maszynowe gipsowe, nie wiem jak to robili w szczegolach ale na suficie mamy doliny z karpatami i to tylko na jednej stronie widac to fajnie jak sciana wyschnie po kilku dniach a jeszcze lepiej w otrym swietle halogenow. mysle ze metoda nie ma znaczenia tylko umiejetnosci wykonujacego. oj czyli kicha wynika z tego i tylko wprawna ręka fachowca mnie może uratować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 31.01.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 tego ja nie wiem u nas nie wszyscy byli fachowcami, co zreszta teraz widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts