szczepek 31.01.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 lbryndal, my tez mamy maszynowe gipsowe, nie wiem jak to robili w szczegolach ale na suficie mamy doliny z karpatami i to tylko na jednej stronie widac to fajnie jak sciana wyschnie po kilku dniach a jeszcze lepiej w otrym swietle halogenow. mysle ze metoda nie ma znaczenia tylko umiejetnosci wykonujacego. oj czyli kicha wynika z tego i tylko wprawna ręka fachowca mnie może uratować ? pociesze cię, jak chcesz zobaczyć jeszcze gorsze tynki od swoich - to zapraszam - zanim mejdzie ekipa je poprawiać - tylko weź ze sobą łatę prostowaną na beczce - to u mnie się przyda jak znalazł. Moja ekipę od tynków ( na szczeście spieprzyli tylko 1/3bo zdążyłem ich wyrzucić) umieścilem tylko na czarnej liscie, bo czarniejszej już nie było. A wiecie jak się tlumaczyli? cytuję: "nie zauważyliśmy że mamy krzywą łatę i wie pan..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 31.01.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 edit-blondi a jak u Ciebie wygląda sprawa tynków ? są równiutkie ? zacierali je do jakichś listewek albo czegoś innego ? Ja mam tynki cem/wap. Kupowałam specjalne listwy prowadzące, które ukladali na kleju gipsowym na ścianie co jakieś 1,2m łapiąc pion. Częściowo potem te listwy zatynkowali a częściowo powyciągali. Wydaje mi się, że u mnie jest ok. Zatynkowali tylko kilka gniazdek, ale mam fotki i część już znaleźlismy. Zresztą gość od tynków ma jeszcze przyjść obrobic okna, więc powiedizał, że wszystkie ewentualne niedociągnięcia poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mwituszy 31.01.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Czesc wszystkim, Mozecie kogos polecic wlasnie do tynkow gipsowych robionych maszynowo.i ile to kosztuje rozumiem ze to jest za m2 no i jak dlogo maja do przodu zajete. Ja ma stan surowy z Ytonga wiec na to podobno ma isc jakos 0,5 do 1 cm tynku gipsowego. Maciekbuduje sie w Goluchowicach kolo skawiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 01.02.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 edit-blondi a jak u Ciebie wygląda sprawa tynków ? są równiutkie ? zacierali je do jakichś listewek albo czegoś innego ? Ja mam tynki cem/wap. Kupowałam specjalne listwy prowadzące, które ukladali na kleju gipsowym na ścianie co jakieś 1,2m łapiąc pion. Częściowo potem te listwy zatynkowali a częściowo powyciągali. Wydaje mi się, że u mnie jest ok. Zatynkowali tylko kilka gniazdek, ale mam fotki i część już znaleźlismy. Zresztą gość od tynków ma jeszcze przyjść obrobic okna, więc powiedizał, że wszystkie ewentualne niedociągnięcia poprawi. a masz jakieś zdjęcie może z pokazanymi tymi listwami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 01.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witajcie, poszukuję sprawdzonej ekipy do ogrzewania podłogowego. Proszę o namiary Czy ktoś z was ma ogrzewanie podł. i drewnianą podłogę? Czy to się sprawdza? Mam małe dzieci i nie mogę dać gresu czy innego kamienia. Z góry dzieki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 01.02.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Mam małe dzieci i nie mogę dać gresu czy innego kamienia. a jakie są przeciwskazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 01.02.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No cóż,może nie ma , jednak ja jestem zdania że dzieciaczki spędzają średnio 10-12 lat życia drepcząc po podłodze na bosaka lub w inny sposób przywierając do poziomu:) W zimie rozumiem : podłoga gresowa będzie letnia ( choć nie ciepła - temp. wody w podł to tylko 25-30st - co w dotyku raczej nie daje uczucia ciepła - przynajmniej tak było tam gdzie sprawdzałam) za to w lecie podłoga będzie zimna. Trochę boję się o stawy i nereczki moich maluszków:( Może niepotrzebnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 02.02.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witajcie,muszę kupić blaszak na budowę i proszę Was o podpowiedzi w jakiej firmie nalepiej to zrobić. Najlepiej gdyby firma wykonywała montaż blaszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 02.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 No cóż, może nie ma , jednak ja jestem zdania że dzieciaczki spędzają średnio 10-12 lat życia drepcząc po podłodze na bosaka lub w inny sposób przywierając do poziomu:) W zimie rozumiem : podłoga gresowa będzie letnia ( choć nie ciepła - temp. wody w podł to tylko 25-30st - co w dotyku raczej nie daje uczucia ciepła - przynajmniej tak było tam gdzie sprawdzałam) za to w lecie podłoga będzie zimna. Trochę boję się o stawy i nereczki moich maluszków:( Może niepotrzebnie? 10-12lat? Można ewentualnie się martwić taki do roku jak jeszcze nie chodzi, ale potem jak na chodzi już normalnie? Chyba niepotrzebnie się martwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 02.02.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witajcie, muszę kupić blaszak na budowę i proszę Was o podpowiedzi w jakiej firmie nalepiej to zrobić. Najlepiej gdyby firma wykonywała montaż blaszaka. Jak kupowałem 1,5 roku temu tutaj: http://www.allegro.pl/item302581599_promocja_garaz_blaszak_standard_3x5.html lub bezpośredni link do strony firmy: http://www.bomstal.pl/ Płaciłem 1300 PLN Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banditrider 02.02.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witajcie, towarzysze budowy:) Melduję się tu dopiero teraz chociaż już od ponad roku (od kiedy rozpoczęlismy przygotowania do budowy) jestem z wami . Nasza budowa w okolicach Mogilan jest już w zaawansowanym stadium i teraz mamy przed sobą wykończeniówkę wewnętrzną no i przed nami działka do ucywilizowania. Jak dotąd mieliśmy sporo szczęścia z ekipami więc mogę polecić ekipy od: tynków wew, wylewek, ociepleń zew. elektryki, hydrauliki a teraz aktualnie jeszcze u mnie od wykończenia wnętrz. Także polecam 2 składy budowlane z którymi mi sie dobrze współpracowało- Zorbud ( michaowice) i Trojbud (Pcim). Poszukuję teraz dobrej i w miarę taniej ekipy od szamb więc jeśli macie jakąś ekipe dajcie proszę znac na prv. Mam też swego rodzaju dylemat dotyczący nawierzchni dojazdu do garazu i chodników. Wybór kostki brukowej jest poprostu olbrzymi i wszyscy ( sprzedawcy) zapewniają o jej wysokiej jakości. Jednak po pobycie u znajomych na dolnym slasku chodzi mi po głowie kostka granitowa, która tam dosyć mocno dominuje. Interesują mnie wasze opinie na temat faktycznej jakości kostki betonowej i tego czy warto kłaśc granitową która jak by nie było wychodzi drożej. Ps. czy ktoś wie dla czego gmina Mogilany - teraz chyba jako jedyna w okolicy - nie dofinansowywuje solarów? Pozdrawiam wszystkich budowniczych i budowniecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 03.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 czy ktoś wie dla czego gmina Mogilany - teraz chyba jako jedyna w okolicy - nie dofinansowywuje solarów? Wieliczka też nie dofinansowuje, a jak chciałem coś uzyskać odnośnie POŚ to zapisują na listę bo może kiedyś będzie kasa z jakiegoś programu i dofinansuja. a solary dofinansowują w sumie ale tylko dla instytucji publicznych czyli dla swoich czyli łaska mi po zbóju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartwu 03.02.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Witam, A czy Wieliczka cokolwiek dofinansowywuje? Bo oprócz solarów jest jeszcze pare rzeczy które można by próbować starać się o dofinansowanie. PozdrawiamBartek (też gmina Wieliczka - jak się uda to w tym roku przeprowadzka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 04.02.2008 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witajcie, muszę kupić blaszak na budowę i proszę Was o podpowiedzi w jakiej firmie nalepiej to zrobić. Najlepiej gdyby firma wykonywała montaż blaszaka. Kup Dziennik Polski W dziale ogłoszeń znajdziesz kilkanaście ogłoszeń firm, które Ci przywiozą i zamontuja - natomiast żadna z niech nie przytwierdzi ci do podłoza - tu musisz sam się zatroszzyć, żeby nie pofrunął do sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 04.02.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam, Załatwiał może ktoś z was ostatnio pozwolenie na budowę w Skawinie ? Jeśli tak to jak długo czekaliście ? Dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana4747 05.02.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 WITAJCIE !!! Potrzebuje dobrej ekipy (sprawdzonej) do budowy domku w Krakowie okolice Nowej Huty. Prosze o namiary dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana4747 05.02.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 WITAJCIE !!! Potrzebuje dobrej ekipy (sprawdzonej) do budowy domku w Krakowie okolice Nowej Huty. Prosze o namiary dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banditrider 05.02.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 witajcie,ponieważ napisałem, że miałem dobre ekipy a nie podałem namiarów dostaje pełno wiadomosci na prv z tym samym pytaniem.Tak więc ponizej info o wykonawcach z którymi współpracowałem: - wylewki ( naprawde świetne - aż inni budowlańcy zachwalali) Pan Domagała tel. 501293050.- tynki ( bardzo dobra ekipa, szybka, zgrana, fachowa i uprzejma) Pan Piotr tel. 601247356- ocieplenie i tynki zew. super ekipa!! Pan Czesław ( trudno o termin) tel. 608807193- ocieplenie wew, regipsy itp Pan Szymon - tel. 500118051 co do cen to moge powiedzieć, że wszyscy byli ok. Nie najtańsi ale dobrzy. Ponawiam natomiast pytanie czy ktoś wie jak się ma kostka granitowa do betonowej i czy warto dopłacić i kłaść granit? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafimata 05.02.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 WITAJCIE !!! Potrzebuje dobrej ekipy (sprawdzonej) do budowy domku w Krakowie okolice Nowej Huty. Prosze o namiary dzieki przesłane na prv pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejpi 06.02.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 WITAJCIE !!! Potrzebuje dobrej ekipy (sprawdzonej) do budowy domku w Krakowie okolice Nowej Huty. Prosze o namiary dzieki Witam na grupie. Buduję w okolicy Nowej Huty mogę dać namiary na wykonawcę stanu surowego ale czy polecić to inna sprawa .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts