aspidisca 07.02.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witaj Grupo! Jestem u was pierwszy raz. Tematy budowlane są mi obce. Dopiero składam wniosek o wydanie WZ w Podgórzu. Powiedzcie mi czy coś się zmieniło w kwestii oczekiwania na WZ przez ostatni rok? Szybciej to idzie niż kiedyś? I czy można jakoś przspieszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 07.02.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witajcie!Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 07.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witajcie! Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda też jestem na etapie szukania dachówki, polecono mi skład Attic na zawiłej, a jeśli chodzi o pooglądanie to duzy wybór jest na w Trapez Carbo - wybieram się tam na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 07.02.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 chyba dach centrum na zawiłej naprzeciwko attic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 07.02.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witajcie! Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda Mam Siriusa 13 brązowego i uważam że naprawdę warto zainwestować w Rupp'a. Co do miejsca jego zakupu to zdecydowanie nie polecam - DACH-STYL a polecam Melle. W tym pierwszym policzyli mi dach i wszystkie akcesoria i okazało się że brakuje 50 m2 dachówki!! Dekarze na dachu nie mają materiału, a panowie mi oznajmiają że nie mają ani sztuki (mimo że plac pełny - towar sprzedany ale odbiory dopiero za kilka miesięcy więc mogli iść na rękę i odsprzedać 3 palety) i żebym sobie sam radził. Zadzwoniłem do Melle - jest dachówka, transport płatny dodatkowo ale tylko około 50 PLN. Nie ma problemu z terminem dowozu i rozładunku. Szybko i sprawnie mimo że tylko ta brakującą dachówkę u nich kupowałem... Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 07.02.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witajcie! Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda też jestem na etapie szukania dachówki, polecono mi skład Attic na zawiłej, a jeśli chodzi o pooglądanie to duzy wybór jest na w Trapez Carbo - wybieram się tam na dniach W Trapezcarbo byliśmy mają przyzwoite ceny chyba u nich kupimy. Na Zawiłej nie byliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 07.02.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witajcie! Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda Mam Siriusa 13 brązowego i uważam że naprawdę warto zainwestować w Rupp'a. Co do miejsca jego zakupu to zdecydowanie nie polecam - DACH-STYL a polecam Melle. W tym pierwszym policzyli mi dach i wszystkie akcesoria i okazało się że brakuje 50 m2 dachówki!! Dekarze na dachu nie mają materiału, a panowie mi oznajmiają że nie mają ani sztuki (mimo że plac pełny - towar sprzedany ale odbiory dopiero za kilka miesięcy więc mogli iść na rękę i odsprzedać 3 palety) i żebym sobie sam radził. Zadzwoniłem do Melle - jest dachówka, transport płatny dodatkowo ale tylko około 50 PLN. Nie ma problemu z terminem dowozu i rozładunku. Szybko i sprawnie mimo że tylko ta brakującą dachówkę u nich kupowałem. Pozdrawiam, Grzesiek Ja tam Melle nie polecam. Opisałem przygody z panem Korzonkiem na naszej czarnej liście. Oczywiście podczas zakupu wszystko było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 07.02.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 W Trapezcarbo byliśmy mają przyzwoite ceny chyba u nich kupimy. Na Zawiłej nie byliśmy. Na Zawilej tez mozna dostac niezle ceny. Z wyjatkiem ytonga, kupilem tam wszystkie "grube" materialy. Do Trabezcarbo zniechecila mnie jedna sytuacja. Zamowilem tam jakies pierdoly do okien dachowych. Przyjechaly ok. 2 dni pozniej niz obiecywali (powiedzmy, ze zdarza sie, moglem poczekac). Ale... przychodze rano po odbior, sklep otwarty od 8. Bylem 7.50, drzwi otwarte wiec wchodze myslac, ze szybciej zalatwie. Nagle wybiega jakas pani z zaplecza i podniesionym glosem pyta co tu robie, czy nie widze ze jeszcze nikogo nie ma. Po krotkiej (z mojej strony grzecznej) rozmowe wyrzucila mnie ze sklepu... Z tego co wiem byla to pani wlasciciel lub wspolwlasciciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 07.02.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ja tam Melle nie polecam. Opisałem przygody z panem Korzonkiem na naszej czarnej liście. Oczywiście podczas zakupu wszystko było OK. Jeśli chodzi o RuppCeramika to w Krakowie są 2 duże składy, które mają dachówkę bezpośrednio od producenta - wymieniłem je wyżej. Reszta składów, które oferują ten materiał podobno zaopatruje się u nich i ceny też mają dużo wyższe. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejpi 07.02.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witajcie! Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda Ja mam Siriusa 13 miedziana Angoba jest OK kupowałem w Dach Styl ul. Cystersów bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 08.02.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witajcie, już za chwilę uprawomocni mi się pozwolenie na budowę złożyłem w referacie na Węgrzcach 21.12.2007 a otrzymałem 24.01. br. - podziekowania dla Pani E.Pławeckiej. ale mam problem ponieważ nie mam kierownika budowy. Jeżeli możecie kogoś podpowiedzieć (u nas mówiło się naraić) to proszę o wiadomosć na priva. Wybrany wykonawca stwierdził, że chciałby mieć kierownika "mówiącego" bo ostatnio trafiają mu się "niemowy" a woli niektóre rozwiązania przedyskutować z kierownikiem. Aha, proszę nie odsyłacie mnie na Biała listę wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 09.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witajcie! Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda Ja mam Siriusa 13 miedziana Angoba jest OK kupowałem w Dach Styl ul. Cystersów bez problemów. A mógłbys wrzucic jakąś fotke dachu? Jestem juz prawie zdecydowana na Siriusa 13 właśnie miedziana będe bardzo wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 10.02.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja tą dachówke /sirius13 ruppceramika/ kupowałem aż w Limanowej cena niższa nizw melle o 4 tyś. ale z tym że kupowałem u nich wszystko do dachu nawet okna połaciowe a i jeszcze jedno trzeba mieć dużo ciepliwości do zakupów w tej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.02.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witajcie! Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda Mam Siriusa 13 brązowego i uważam że naprawdę warto zainwestować w Rupp'a. Co do miejsca jego zakupu to zdecydowanie nie polecam - DACH-STYL a polecam Melle. W tym pierwszym policzyli mi dach i wszystkie akcesoria i okazało się że brakuje 50 m2 dachówki!! Dekarze na dachu nie mają materiału, a panowie mi oznajmiają że nie mają ani sztuki (mimo że plac pełny - towar sprzedany ale odbiory dopiero za kilka miesięcy więc mogli iść na rękę i odsprzedać 3 palety) i żebym sobie sam radził. Zadzwoniłem do Melle - jest dachówka, transport płatny dodatkowo ale tylko około 50 PLN. Nie ma problemu z terminem dowozu i rozładunku. Szybko i sprawnie mimo że tylko ta brakującą dachówkę u nich kupowałem. Pozdrawiam, Grzesiek mam rupp ceramika miedz angobowana kupiłem u melle . szukałem wtedy w kilkunastu !!! firmach moge polecić zaróno dachówkę jak i Melle. a dach oczywiscie zajdziesz w moim dzienniczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 10.02.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witajcie! Mam pytanie o dachówki jakie macie? My właśnie jesteśmy na etapie szukania. Na pewno będzie ceramiczna zastanawiamy się nad Siriusem 13 z RuppCeramiki kolor miedziany albo Angoba szlachetna z Koramici ma ktoś może taką dachówkę? Gdzie najlepiej kupić ? Będe wdzięczna za wszelkie rady pozdr Magda Mam Siriusa 13 brązowego i uważam że naprawdę warto zainwestować w Rupp'a. Co do miejsca jego zakupu to zdecydowanie nie polecam - DACH-STYL a polecam Melle. W tym pierwszym policzyli mi dach i wszystkie akcesoria i okazało się że brakuje 50 m2 dachówki!! Dekarze na dachu nie mają materiału, a panowie mi oznajmiają że nie mają ani sztuki (mimo że plac pełny - towar sprzedany ale odbiory dopiero za kilka miesięcy więc mogli iść na rękę i odsprzedać 3 palety) i żebym sobie sam radził. Zadzwoniłem do Melle - jest dachówka, transport płatny dodatkowo ale tylko około 50 PLN. Nie ma problemu z terminem dowozu i rozładunku. Szybko i sprawnie mimo że tylko ta brakującą dachówkę u nich kupowałem. Pozdrawiam, Grzesiek mam rupp ceramika miedz angobowana kupiłem u melle . szukałem wtedy w kilkunastu !!! firmach moge polecić zaróno dachówkę jak i Melle. a dach oczywiscie zajdziesz w moim dzienniczku Bardzo dziekuję bardz ułatwiłes mi życie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 11.02.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Ciekawe ile razy podnosili Wam cenę? My od f-ry pro forma mieliśmy 3 podwyzki (w ciągu 2 miesięcy). Zagroziliśmy sądem - i cena wrócila do tej z pro-formy. Ale co nerwów to kosztowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 11.02.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 OCZYWIŚCIE W MELLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 12.02.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 OCZYWIŚCIE W MELLE powiem szczeZRe, ze chyba miałem szczeście, albo mają jedna czarna owcę króta im robi krecią robote. zaopartywałem się na całą budowę tam i naprawde nie maiłem najmniejszych problemów z nimi, mimo, ze i dojazd parchaty i klient wybredny.. widać szczęście miałem. I dobrze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 13.02.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam !!! Poszukuję kogoś do zdemontowania garażu blaszaka i ponownego złożenia ok. 1 km dalej. Kraków - Południe.tel 501-395-695 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 13.02.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 OCZYWIŚCIE W MELLE powiem szczeZRe, ze chyba miałem szczeście, albo mają jedna czarna owcę króta im robi krecią robote. zaopartywałem się na całą budowę tam i naprawde nie maiłem najmniejszych problemów z nimi, mimo, ze i dojazd parchaty i klient wybredny.. widać szczęście miałem. I dobrze:-) A może czas na budowanie był wtedy lepszy? Kiedy Pan dokonywał zakupów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts