Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy ktoś z was wie gdzie w Krakowie lub okolicy mogę kupić gotowe podmurówki betonowe do ogrodzenia? :-?

Może u nich: http://www.pajeczyna.krakow.pl/

Nie miałem jeszcze z nimi kontaktu, ale w końcu muszę wybrać się tam z prośbą o wycenę ogrodzenia ;)

dzwoniłam do nich. straszna drożyzna

OCZYWIŚCIE W MELLE

powiem szczeZRe, ze chyba miałem szczeście, albo mają jedna czarna owcę króta im robi krecią robote. zaopartywałem się na całą budowę tam i naprawde nie maiłem najmniejszych problemów z nimi, mimo, ze i dojazd parchaty i klient wybredny..

widać szczęście miałem. I dobrze:-)

A może czas na budowanie był wtedy lepszy? Kiedy Pan dokonywał zakupów?

koniec 2006 roku grudzień - a dachówka czekała na mnie zakupiona aż do czerwca..

OCZYWIŚCIE W MELLE

powiem szczeZRe, ze chyba miałem szczeście, albo mają jedna czarna owcę króta im robi krecią robote. zaopartywałem się na całą budowę tam i naprawde nie maiłem najmniejszych problemów z nimi, mimo, ze i dojazd parchaty i klient wybredny..

widać szczęście miałem. I dobrze:-)

A może czas na budowanie był wtedy lepszy? Kiedy Pan dokonywał zakupów?

koniec 2006 roku grudzień - a dachówka czekała na mnie zakupiona aż do czerwca..

Coż - my dokonywaliśmy zakupu w kwietniu, dachówki miały być do dwóch miesięcy - oczywiście po cenie kwietniowej. Jak było dalej - już opisałem.

Przy okazji - może ktoś ma namiar na ekipę która mogłaby przenieść garaż (rozkręcić i skręcić, ewentualnie również przewieżć? Będę bardzo wdzięczny za namiary, bo czas nagli.

Heja Przegladam Forum od dluzszego czasu, mam maly problem z zaprojektowaniem piwnicy , na razie pytalam tylko jedna firme kt powiedziala 600 zlotych czy to j cena umiarkowana wg Was ?Czy ktos z Was moze ma namiary na porzadna i uczciwa firme?Prosze o pomoc!!

Wg mnie całkiem dobra - ja płaciłem 1000 pod koniec 2006 r. ;) W tym było oczywiście ponowne wyliczenie fundamentów (miałem badania geotechniczne) i obliczenie stropu monolitycznego.

Witaj Grupo!

Jestem u was pierwszy raz. Tematy budowlane są mi obce. Dopiero składam wniosek o wydanie WZ w Podgórzu.

Powiedzcie mi czy coś się zmieniło w kwestii oczekiwania na WZ przez ostatni rok? Szybciej to idzie niż kiedyś? I czy można jakoś przspieszać?

Czy sie cos zmienilo to nie wiem, mysmy wreszcie dostali do rak WZ w grudniu 07 po trzynastu miesiacach od zaczecia papierkologii. Wygladalo, ze to krotko, w porownaniu z tym, ile czekali nasi sasiedzi.

Witaj Grupo!

Jestem u was pierwszy raz. Tematy budowlane są mi obce. Dopiero składam wniosek o wydanie WZ w Podgórzu.

Powiedzcie mi czy coś się zmieniło w kwestii oczekiwania na WZ przez ostatni rok? Szybciej to idzie niż kiedyś? I czy można jakoś przspieszać?

Czy sie cos zmienilo to nie wiem, mysmy wreszcie dostali do rak WZ w grudniu 07 po trzynastu miesiacach od zaczecia papierkologii. Wygladalo, ze to krotko, w porownaniu z tym, ile czekali nasi sasiedzi.

nasi sąsiedzi składali wniosek w listopadzie 2006, WZ dostali parę dni temu...

Witaj Grupo!

nasi sąsiedzi składali wniosek w listopadzie 2006, WZ dostali parę dni temu...

Czyli pi razy oko tak jak my, z tego wynika ze w porownaniu z porzednimi latami idzie juz blyskaiwcznie ;)

Już raz pytałem ale odpowiedzi brak więc spytam jeszcze raz.

Załatwiał ktoś z was pozwolenie na budowę w Skawinie lub okolicach ???

Jeżeli tak to jak długo czekaliście ?? Są tam warunki zabudowy ustalone wiec mam nadzieje ze nie bedzie to trwalo jak w Krakowie rok albo i dłużej.

pozdrawiam,

Robert

Już raz pytałem ale odpowiedzi brak więc spytam jeszcze raz.

Załatwiał ktoś z was pozwolenie na budowę w Skawinie lub okolicach ???

Jeżeli tak to jak długo czekaliście ?? Są tam warunki zabudowy ustalone wiec mam nadzieje ze nie bedzie to trwalo jak w Krakowie rok albo i dłużej.

pozdrawiam,

Robert

Jeśli są warunki zabudowy to gdzie by to nie było nie może trwać dłuzej niż 60 dni. :)