mathiasso 08.03.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 dodam że ja również wybrałem roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witamy Grupę Krakowską Mamy jedno pytanko: Gdzie kupowaliście okna połaciowe w Krakowie lub okolicach? Jeszcze nie zdecydowaliśmy się na firmę, więc nie wiemy czy kupimy Fakro, Velux czy Roto, czy jakąś inną. Ja kupowałem na Cystersów, na takim składzie z dachówkami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 08.03.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 pam można wiedzieć,które wybrałaś? Jak tam jest z fachowością obsługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 pam można wiedzieć,które wybrałaś? Jak tam jest z fachowością obsługi? Wybrałem Fakro w tej wersji z wentylacją i jedno łazienkowe. Brałem tam bo mój wykonawca ma z nimi układ i tam brałem tez dachówkę Tondach. Co do obsługo to wydaje mi się całkiem OK, dostałem nawet dachówkę do dobrania koloru stolarki. Ale nie moge nic powiedzieć wiecej nt. rozliczeń, dostaw itd bo to idzie przez wykonawcę. Po prostu płacę za całość z materiałem, a tylko wybieram kolor i wzór. A to sie nazywa Dach-styl P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 08.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Pam dzięki za odpowiedź. Nam chodzi tylko o okna, bo dachówkę już kupiliśmy w grudniu. Pozdrawiamy J i G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 08.03.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Zgłaszam się po "małej" przerwie .....( załatwianie formalności) Budowę naszego domu chcemy zacząć koniec marca - początek kwietnia. Wszystkie sprawy formalne mamy załatwione i zgłoszone rozpoczęcie prac. Buduje w gminie Wielka Wieś i mam pytania do osób z okolicy (sąsiadów): jakie składy budowlany polecacie w tej okolicy? Słyszałam o 2 składach w Jerzmanowicach i 1 w Wielkiej Wsi. Brał ktoś z was materiały od nich, jakie macie opinie ?? Gdzie kupowaliście stemple budowlane i deski do szalunków? W jakich cenach? Potrzebuje 300 stempli i jest problem.... Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 09.03.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 no to witam sasiadow. My juz mieszkamy w Krzywaczce (kawalek dalej na poludnie). Poczatkowo tez mialem budowac w Woli ale nie znalezlismy tam zadnej fajnej dzialki niemniej mam tam znajomego Jeszcze chwilke potrwa zanim bedziemy mieszkac we Woli ale oczywiscie wiem gdzie jest Krzywaczka (fajna knajpka tam jest) ale dobrze poznawac juz sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 09.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Dowiedzialam sie ze niestety ale gmina skawina nie refunduje solarow - a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 09.03.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Yea, właśnie złożyłem wniosek o PnB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje że się nie będą czepiać niczego i za 3-4tygodnie będzie do odbioru. Z innej beczki - część budowy będzie sponsorował bank swoim kredytem i w związku z ytm mam do was pytanie czy możecie polecić jakiegos dobrego gościa który mi zrobi operat szacunkowy Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo szybciutko O kredytach niestety nic nie wiem ale sporo pisano o nich w grupie nowobudowniczy http://forum.muratordom.pl/nowi-budowniczy,t113321-1560.htm moze cos ci sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 09.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witajcie chciałem być ekologiczny i planowałem wypożyczenie na budowę toj-toja'a (WC przenośny) ponieważ ktoś mi powiedział, że kosztuje to 60-80 zł/m-c. Niestety po kilku telefonach (znalazłem tylko 2 firmy w Krakowie i okolicach) okazało się, że ta stawka to jest za tydzień a nie miesiąc Pozostanie "wybudowanie" sławojki czyli kibelka chyba, ze znacie firmy z z niższymi stawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joamor 09.03.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zgłaszam się po "małej" przerwie .....( załatwianie formalności) Buduje w gminie Wielka Wieś i mam pytania do osób z okolicy (sąsiadów): jakie składy budowlany polecacie w tej okolicy? Słyszałam o 2 składach w Jerzmanowicach i 1 w Wielkiej Wsi. Brał ktoś z was materiały od nich, jakie macie opinie ?? Witaj, Skład w Wielkiej Wsi nie zrobił na nas dobrego wrażenie, zdaje się, że mieli raczej wysokie ceny i nie byli chętni postarać się dla nas o silikaty. Za to możemy polecić skład "Madeo" z Jerzmanowic, właściciel postarał się podpisać przedstawicielstwo z Grupą Silikaty żebyśmy mogli kupić u niego bloczki oraz przechowuje nam materiał na składzie. Ogólne wrażenia pozytywne. Pozdrawiam Joamor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 09.03.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zgłaszam się po "małej" przerwie .....( załatwianie formalności) Budowę naszego domu chcemy zacząć koniec marca - początek kwietnia. Wszystkie sprawy formalne mamy załatwione i zgłoszone rozpoczęcie prac. Buduje w gminie Wielka Wieś i mam pytania do osób z okolicy (sąsiadów): jakie składy budowlany polecacie w tej okolicy? Słyszałam o 2 składach w Jerzmanowicach i 1 w Wielkiej Wsi. Brał ktoś z was materiały od nich, jakie macie opinie ?? Gdzie kupowaliście stemple budowlane i deski do szalunków? W jakich cenach? Potrzebuje 300 stempli i jest problem.... Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam Witam! Budujemy się w tej samej gminie i poczatkowo mieliśmy kupowac materiały w na składzie w Wielkiej Wsi ale niestety cenny mają dosc wysokie więc ostatecznie materiały kupiliśmy w Skawinie, dachówkę w Trapez Carbo . Z tego co wiem(mąz się znimi targował) można u nich składować mają sympatyczną obsługę. Składu w Jerzmanowicach nie znam.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 09.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Yea, właśnie złożyłem wniosek o PnB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje że się nie będą czepiać niczego i za 3-4tygodnie będzie do odbioru. Z innej beczki - część budowy będzie sponsorował bank swoim kredytem i w związku z ytm mam do was pytanie czy możecie polecić jakiegos dobrego gościa który mi zrobi operat szacunkowy Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo szybciutko O kredytach niestety nic nie wiem ale sporo pisano o nich w grupie nowobudowniczy http://forum.muratordom.pl/nowi-budowniczy,t113321-1560.htm moze cos ci sie przyda No to mnie troche dobiłaś z tą informacja o nierefundowaniu kosztów budowy solarów. a mialo byc tak pieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 10.03.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Zgłaszam się po "małej" przerwie .....( załatwianie formalności) Budowę naszego domu chcemy zacząć koniec marca - początek kwietnia. Wszystkie sprawy formalne mamy załatwione i zgłoszone rozpoczęcie prac. Buduje w gminie Wielka Wieś i mam pytania do osób z okolicy (sąsiadów): jakie składy budowlany polecacie w tej okolicy? Słyszałam o 2 składach w Jerzmanowicach i 1 w Wielkiej Wsi. Brał ktoś z was materiały od nich, jakie macie opinie ?? Gdzie kupowaliście stemple budowlane i deski do szalunków? W jakich cenach? Potrzebuje 300 stempli i jest problem.... Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam My braliśmy z Luskaru w Zielonkach. Tej samej firmy skład jest w Wielkiej Wsi i Michałowicach. Przyznam racje że nie są skłonni do dawania rabatów ale mam do nich najbliżej a to duży plus. Jeśli chodzi o stemple to widziałem na ul.Łokietka pokaźną kupę stempli. Ale tam mają nieco drożej więc należy traktować to rozwiązanie jako awaryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 10.03.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Czy orientujecie się ile kosztuje wywrotka czarnoziemu ? Ma ktoś może namiar na taki transport ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafimata 10.03.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Potrzebuje 300 stempli i jest problem.... mam do odsprzedania ok 120 stempli długość ok 2,8 m raz użyte jeśli jestes zainteresowana to daj znać na prv pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 10.03.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 odkupię deski szalunkowe-grubości 32cm. interesują mnie z okolic Zabierzowa, Krzeszowic, Balic, potrzebuje ich podobno aż 6 kubików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 10.03.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 odkupię deski szalunkowe-grubości 32cm. interesują mnie z okolic Zabierzowa, Krzeszowic, Balic, potrzebuje ich podobno aż 6 kubików ja bym powiedział że to całkiem mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 10.03.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 joamor, mk1, Paweł Czernecki - dziękuję za rady Może ktoś jeszcze z sąsiadów (g. W. Wieś) się wypowie gdzie warto kupować ? Mam cenę na Porotherm 30 PW po 5,80 netto (7,08 brutto) - czy to dobra cena? Po ile kupowaliście deski do szalunków 25 mm i 32 mm? Możecie polecić dobrą koparkę do fundamentów?? Z góry dziękuję za informację .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 10.03.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 odkupię deski szalunkowe-grubości 32cm. interesują mnie z okolic Zabierzowa, Krzeszowic, Balic, potrzebuje ich podobno aż 6 kubików ja bym powiedział że to całkiem mało Mój szef ekipy budowlanej też powiedziała abym kupiła 6 kubików desek do szalunków (2 - 32mm, 4 - 25mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts