Popuś 14.03.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Też poszukuję dobrej i taniej ekipy budowlanej- Wileiczka. Prosze o namiary.Planuje budować lipiec- sierpeiń. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 14.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam! Zaczynam budowę domu w okolicy Niepołomic w czerwcu. Poszukuję dobrego kierownkia budowy, który będzie rzetelnie kontrolował pracę ekipy. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka9 16.03.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Chcemy się wybrać do Beama: http://www.beam.pl/index.php. Ma najlepszą markę z tych tańszych Witam,czy możecie polecić kogoś,kto ułoży instalację do tego odkurzacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.03.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Myślę, że na miejscu w firmie mają instalatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.03.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Pozwolilem sobie jeszcze raz powtorzyc... z racji tego ze powstała strona ze zdjęciami http://home.autocom.pl/luk/Sprzedam/index.html Sprzedam 2 działki z WZ w Krakowie - w linku informacje http://home.autocom.pl/luk/1.JPG Prosze nie sugerowac sie zielona strzalka nie wskazuje ona prawidlowej dzialki - ale w Zumi wyszukiwana ulice:)http://home.autocom.pl/luk/2.JPG tel kont 792 02 00 01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.03.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Redpradnik (moje byłe osiedle ). Na forum Muratora jest specjalny dział ogłoszeń: http://forum.muratordom.pl/ogloszenia-drobne,f48.htm, ale nawet i tam wolno dać ogłoszenie tylko raz. Poza tym możesz się ogłosić na Gratce za kilka zł miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 17.03.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam! Zaczynam budowę domu w okolicy Niepołomic w czerwcu. Poszukuję dobrego kierownkia budowy, który będzie rzetelnie kontrolował pracę ekipy. Z góry dziękuję za pomoc. Rowniez prosze o informacje.Tylko budowa bedzie okolice kocmyrzowa. Wielkie dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.03.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Czy ktos z was jest swiezo po otrzymaniu PnB ??pytam bo nie dlugo składam dokumenty ... i ciekaw jestem ile to teraz trwa... bez zadnych błędów w dokumentacji itp .. I jeszcze jedno pytanie czy macie namiar na firme ktora wykonuje "mostki" z drogi głównej do działki?? jaki to jest koszt etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.03.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Czy ktos z was jest swiezo po otrzymaniu PnB ?? pytam bo nie dlugo składam dokumenty ... i ciekaw jestem ile to teraz trwa... bez zadnych błędów w dokumentacji itp .. we Wieliczce pnb linii elektrycznej zalicznikowej dzisiaj odebrane prawomocne, a papiery były składane 1.02 czyli 1,5 miesiąca temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.03.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Czy ktos z was jest swiezo po otrzymaniu PnB ?? pytam bo nie dlugo składam dokumenty ... i ciekaw jestem ile to teraz trwa... bez zadnych błędów w dokumentacji itp .. we Wieliczce pnb linii elektrycznej zalicznikowej dzisiaj odebrane prawomocne, a papiery były składane 1.02 czyli 1,5 miesiąca temu pewnie sie nie zrozumielismy... ale chodziło mi o ogolne pozwolenie na budowe tzn mam warunki zabudowy kupilem projekt adaptacje etc... dzieki temu bede mogl zaczac budowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.03.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Czy ktos z was jest swiezo po otrzymaniu PnB ?? pytam bo nie dlugo składam dokumenty ... i ciekaw jestem ile to teraz trwa... bez zadnych błędów w dokumentacji itp .. we Wieliczce pnb linii elektrycznej zalicznikowej dzisiaj odebrane prawomocne, a papiery były składane 1.02 czyli 1,5 miesiąca temu pewnie sie nie zrozumielismy... ale chodziło mi o ogolne pozwolenie na budowe tzn mam warunki zabudowy kupilem projekt adaptacje etc... dzieki temu bede mogl zaczac budowac:) no raczej to się zrozumieliśmy bo we Wieliczce na linię zalicznikową elektryczną trzeba mieć takie samo pnb jak na dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 17.03.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 redpradnik My czekaliśmy 56 dni w Starostwie w Krzeszowicach. Z tym , że u nas była decyzja na budowę domu i rozbiórkę stodoły równocześnie wraz pozwoleniem na przyłącza, a więc m.in. na linię elektryczną zalicznikową. Jeśli nie będziesz miał miał żadnych braków , to pewnie dostaniesz wcześniej. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 17.03.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 NIe moge znależć firmy i instalatorów od solarów. Wiem ze maja byc próżniowe. Pomóżcie znależc mi jakaś firme od solarów, którą polecić możecie. I instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 18.03.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Czy ktos z was jest swiezo po otrzymaniu PnB ?? pytam bo nie dlugo składam dokumenty ... i ciekaw jestem ile to teraz trwa... bez zadnych błędów w dokumentacji itp .. I jeszcze jedno pytanie czy macie namiar na firme ktora wykonuje "mostki" z drogi głównej do działki?? jaki to jest koszt etc ja dzisiaj odbieram prawomocne pozwolenie(2 tyg.uprawomocnienie) a składałam 10 stycznia, przy czym mieliśmy niby braki-2 kreski na oknie i niby brak projektu prądu od skrzynki do domu (a składałam bez przyłączy)-takie wymagania tylko w Krzeszowicach, ale obeszlsmy to jakoś. narysowanie tych 2 kresek przedłużyło procedure o 3 dni. teraz zawieźć to starostwa i jeszcze tydzień czekać i można zaczynać kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 18.03.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Odpowiedz na pytanie "ile czeka sie na pozwolenie" jest prosta: do 60 dni od zlozenia poprawnego wniosku (zgodnie z KPA). Jesli sa braki to czas od poinformowania o brakach do momentu dostarczenia wyjasnien (dodatkowych dokumentow itd.) jest doliczany do tych 60dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anilah 18.03.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam Grupę Krakowską, buduję sie w Zielonkach. Mam do odsprzedania porotherm 30 64 szt, połówki do 30-tek 12 szt, oraz kilka 11,5 na działówki.Przechowywane w budynku. Zostało mi też trochę stempli 2,5 - 3,5 m około 30 sztkrótsze około 20 szt.Wszystko za pół ceny. Tel. 694 10 99 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.03.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Odpowiedz na pytanie "ile czeka sie na pozwolenie" jest prosta: do 60 dni od zlozenia poprawnego wniosku (zgodnie z KPA). Jesli sa braki to czas od poinformowania o brakach do momentu dostarczenia wyjasnien (dodatkowych dokumentow itd.) jest doliczany do tych 60dni. Czy cytujesz tutaj teoretyczne dane, czy przechodziles to w praktyce ostatnio? W gminie Krakow? Ciekawi mnie to, bo lada moment bede skladac papiery na PnB. W kwestii WZtek przepisy w Krakowie swoje a zycie swoje... u mnie 'jedyne' 13 mcy, zamiast ustawowych kilku tygodni. W okolicznych gminach idzie to bez porownania szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 18.03.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 NIe moge znależć firmy i instalatorów od solarów. Wiem ze maja byc próżniowe. Pomóżcie znależc mi jakaś firme od solarów, którą polecić możecie. I instalatora. Wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 18.03.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 W przypadku WZ-tek chyba nie ma terminu narzuconego przez przepisy (albo i jest, ale jest zastrzezenie ze nie obowiazuje jesli urzad ma duzo pracy....). W 2005r. czekalem na WZ-tke 5 miesiecy, jak sie pozniej dowiedzialem - byl to tryb prawie expresowy. Co do pozwolenia na budowe: Taka jest teoria - w ciagu 60 dni o zlozenia kompletnego wniosku Urzad musi wydac decyzje. Jesli dobrze pamietam (ale za to glowy nie dam), w przypadku opoznienia groza mu jakies kary. Tyle teorii. Teraz praktyka. Wniosek o pozwolenie zlozylem 13.10.2006 ( to byl piatek ), pozwolenie dostalem na Mikolaja . Niecale 2 miesiace - pomimo tego ze mialem braki. Kluczem do sukcesu byla dobra wspolpraca z urzednikiem zajmujacym sie sprawa. I nie mam tu absolutnie na mysli zadnych "zachet materialnych". Urzednik dawal znac telefonicznie architektowi, ze sa pewne braki, dopiero po kilku dniach wysylal pismo o brakach, za ten czas braki byly uzupelnione. Pozwolenie dotyczy miasta Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 18.03.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Mam cenę na Porotherm 30 PW po 5,80 netto (7,08 brutto) - czy to dobra cena? ja znalazlam thermo-rapid 25 PW z austrii za 6,90 z transportem ale jeszcze szukamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts