dorkaS 18.03.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 W przypadku WZ-tek chyba nie ma terminu narzuconego przez przepisy (albo i jest, ale jest zastrzezenie ze nie obowiazuje jesli urzad ma duzo pracy....). W 2005r. czekalem na WZ-tke 5 miesiecy, jak sie pozniej dowiedzialem - byl to tryb prawie expresowy. Teraz praktyka. Wniosek o pozwolenie zlozylem 13.10.2006 ( to byl piatek ), pozwolenie dostalem na Mikolaja . Niecale 2 miesiace - pomimo tego ze mialem braki. Kluczem do sukcesu byla dobra wspolpraca z urzednikiem zajmujacym sie sprawa. I nie mam tu absolutnie na mysli zadnych "zachet materialnych". Urzednik dawal znac telefonicznie architektowi, ze sa pewne braki, dopiero po kilku dniach wysylal pismo o brakach, za ten czas braki byly uzupelnione. Pozwolenie dotyczy miasta Krakowa. Pierwszy raz słyszę tak optymistyczne wieści z miasta Kraków. W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak pójść Twoim śladem i czatować na najbliższy piątek 13tego. Nasz architekt gnębił odpowiednie urzędy, ale przy WZtce i tak wyszło długo, teraz też zajmuje się papierkologią, więc zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 19.03.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witajcie Może nie powinnam pisać tego tutaj ale zawsze lepiej porozmawiać z "ziomalami' niż na form ogólnym. Mam taki problem: poszukuję geologa do wykonania badania geologicznego gruntu pod budowę domu jednorodzinnego w Krakowie. Czy ktoś mógłby mi doradzić? Proszę o kontakt e-mailowy lub priv. Z góry dzięki za infomacje. Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 19.03.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Polecam Geologa (najtanszy jakiego znalazlem ) 600 zl tel kont 691669824 602102811 - drugi - Pani geolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario2408 19.03.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam Poszukuje projektanta który wykana projekt przyłączy wod-kan-gazProsił bym o namiary jeśli jest to możliwe na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 19.03.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Szukam pilnie firmy montującej wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła. Będę wdzięczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Nie wiem czy zauważyliście, ale uzbierała się nam mała rocznica - Spójrzcie na licznik - to juz 400 stron grupy krakowskiej - nieźle, naprawde nieźle. Założona została przez "jaro" w poniedziałek 28 Stycznia 2002 o godz. 17:32 W rankingu postów w grupach jesteśmy gdzieś na 3 miejscu. Przed nami grupa wrocławska i lider - grupa szczecińska. (to tylko kwestia czasu) no i najważniejsze - ze wszystkich zestawień i rankingów wynika, ze w tej grupie są najbardziej pomocni, szczęśliwi i życzliwi sobie ludzie. BYLE TAK DALEJ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 19.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Polecam Geologa (najtanszy jakiego znalazlem ) 600 zl tel kont 691669824 602102811 - drugi - Pani geolog Widzę, że korzystaliśmy z usług tego samego geologa. Dzieki niemu wiem, ze zamiast budowy domu lepiej założyć w tym miejscu szklarnię - mam ponad 2 metry ziemii organicznej. Chyba będą musiał ją w większości usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.03.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 mam taka sytuacje... aktualny nr dzialki jako calosci np 40 w tym momencie jestem w trakcie podziału działki wg WZ i bedzie np 40/1 oraz 40/2zalatwiam juz papiery na prace archeologiczne na dzialke nr 40 czy skladajac papiery o Pozwolenie na budowe bede mial przez to jakies problemy? badania geotechniczne tez mam zrobione na na dzialke 40 :/gdzie sie zwrocic z zapytaniem??z gory dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 20.03.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 mam taka sytuacje... aktualny nr dzialki jako calosci np 40 w tym momencie jestem w trakcie podziału działki wg WZ i bedzie np 40/1 oraz 40/2 zalatwiam juz papiery na prace archeologiczne na dzialke nr 40 czy skladajac papiery o Pozwolenie na budowe bede mial przez to jakies problemy? badania geotechniczne tez mam zrobione na na dzialke 40 :/ gdzie sie zwrocic z zapytaniem?? z gory dzieki ! Wydaje mi się, że naprościej będzie wykonać telefon do referatu w którym będziesz składał dokumenty o PnB i tam uzyskac informację. Wszystko co uzyskasz na forum i tak będzie weryfikowane przez osobę/osoby sprawdzające Twoje dokumenty w tym referacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.03.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 To zalezy na ktorej dzialce (dzialkach) bedziesz budowal. Jesli wniosek o pozwolenie na budowe dotyczy obydwu to poszczegolne dokumenty powinny to uwzgledniac lub w opisie nalezy zaznaczyc o podziale geodezyjnym ktory nastapil i pojawiajacej sie stad innej numeracji dzialki (na badaniu geologicznym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.arek 21.03.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Szukam pilnie firmy montującej wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła. Znalazłeś coś ?? Ja na tą chwilę szukam firmy, która zaprojektuje mi wentylację mechaniczną i DGP. Proszę o kontakt tutuaj, na pw lub maila. Czy miał ktoś kontakt z tą firmą http://www.bartoszkrakow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 21.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Szukam pilnie firmy montującej wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła. Znalazłeś coś ?? Ja na tą chwilę szukam firmy, która zaprojektuje mi wentylację mechaniczną i DGP. Proszę o kontakt tutuaj, na pw lub maila. Czy miał ktoś kontakt z tą firmą http://www.bartoszkrakow.pl Miałam kontakt. Dla mnie za drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 21.03.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 nam robi Globaltech http://www.globaltech.com.pl/ m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.03.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Mam taki przypadek... działka 54 ary dzielona jest na 4 działki wzdłuż działki biegnąć po podziale będzie droga wewnętrzna szerokości 3 m i teraz zastanawiam sie jak to zrobić zeby sprzedajac dzialke ktos widniał jako wspolwlasciciel drogi wewnetrznej chodzi min o koszty roczne - podatek , utrzymanie drogi itp ? Kupowaliscie moze działke z droga wewnetrzna jak to zostało rozwiazane [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 21.03.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 A ja pilnie poszukuje kogos od ukladania kostki brukowej i wykonania ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 22.03.2008 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Wszystkim sąsiadom bliższym i dalszym...http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.03.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Święta, Święta i po Świętach no i fajnie by było bo wszyscy wypoczęci tylko nie ma pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 25.03.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam taki przypadek... działka 54 ary dzielona jest na 4 działki wzdłuż działki biegnąć po podziale będzie droga wewnętrzna szerokości 3 m i teraz zastanawiam sie jak to zrobić zeby sprzedajac dzialke ktos widniał jako wspolwlasciciel drogi wewnetrznej chodzi min o koszty roczne - podatek , utrzymanie drogi itp ? Kupowaliscie moze działke z droga wewnetrzna jak to zostało rozwiazane [/img] Kupujac dzialke tez mielismy podobny problem ale... same koszty wydzielenia dzialki pod droge to cena w granicach 2-2,5tys zł z czego naszej czesci bylo by jakies 10% calej wydzielonej drogi. Tak wiec wyszla nam z tego wieczysta dzierzawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 25.03.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam taki przypadek... działka 54 ary dzielona jest na 4 działki wzdłuż działki biegnąć po podziale będzie droga wewnętrzna szerokości 3 m i teraz zastanawiam sie jak to zrobić zeby sprzedajac dzialke ktos widniał jako wspolwlasciciel drogi wewnetrznej chodzi min o koszty roczne - podatek , utrzymanie drogi itp ? Kupowaliscie moze działke z droga wewnetrzna jak to zostało rozwiazane [/img] Kupujac dzialke tez mielismy podobny problem ale... same koszty wydzielenia dzialki pod droge to cena w granicach 2-2,5tys zł z czego naszej czesci bylo by jakies 10% calej wydzielonej drogi. Tak wiec wyszla nam z tego wieczysta dzierzawa no ok ale ja mam droge 140 metrów i droga ta ma byc dojazd do 4 działek... wiadomo ze ja jako 1 bede ja mial najkrotsza a ostatni najdluzsza... jak to nawet podzielic na 4 - jako 4 wlascicieli tej dzialki ( drogi) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.03.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 czy ktoś z WAS moze polecić firmę od mebli kuchennych? to już ostatni moment na zmianę decyzji, a moze znajdę coś co mnie zaskoczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts