Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W przypadku WZ-tek chyba nie ma terminu narzuconego przez przepisy (albo i jest, ale jest zastrzezenie ze nie obowiazuje jesli urzad ma duzo pracy....). W 2005r. czekalem na WZ-tke 5 miesiecy, jak sie pozniej dowiedzialem - byl to tryb prawie expresowy.

Teraz praktyka.

Wniosek o pozwolenie zlozylem 13.10.2006 ( to byl piatek ;) ), pozwolenie dostalem na Mikolaja :). Niecale 2 miesiace - pomimo tego ze mialem braki. Kluczem do sukcesu byla dobra wspolpraca z urzednikiem zajmujacym sie sprawa. I nie mam tu absolutnie na mysli zadnych "zachet materialnych". Urzednik dawal znac telefonicznie architektowi, ze sa pewne braki, dopiero po kilku dniach wysylal pismo o brakach, za ten czas braki byly uzupelnione.

Pozwolenie dotyczy miasta Krakowa.

Pierwszy raz słyszę tak optymistyczne wieści z miasta Kraków. W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak pójść Twoim śladem i czatować na najbliższy piątek 13tego. Nasz architekt gnębił odpowiednie urzędy, ale przy WZtce i tak wyszło długo, teraz też zajmuje się papierkologią, więc zobaczymy.

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie

Może nie powinnam pisać tego tutaj ale zawsze lepiej porozmawiać z "ziomalami' niż na form ogólnym.

Mam taki problem: poszukuję geologa do wykonania badania geologicznego gruntu pod budowę domu jednorodzinnego w Krakowie.

Czy ktoś mógłby mi doradzić?

Proszę o kontakt e-mailowy lub priv.

Z góry dzięki za infomacje.

Pozdrawiam

Aneta

Nie wiem czy zauważyliście, ale uzbierała się nam mała rocznica -

Spójrzcie na licznik - to juz 400 stron grupy krakowskiej - nieźle, naprawde nieźle.

Założona została przez "jaro" w poniedziałek 28 Stycznia 2002 o godz. 17:32

W rankingu postów w grupach jesteśmy gdzieś na 3 miejscu. Przed nami grupa wrocławska i lider - grupa szczecińska. (to tylko kwestia czasu)

no i najważniejsze - ze wszystkich zestawień i rankingów wynika, ze w tej grupie są najbardziej pomocni, szczęśliwi i życzliwi sobie ludzie.

BYLE TAK DALEJ !

Polecam Geologa (najtanszy jakiego znalazlem ) 600 zl tel kont 691669824

602102811 - drugi - Pani geolog

Widzę, że korzystaliśmy z usług tego samego geologa.

Dzieki niemu wiem, ze zamiast budowy domu lepiej założyć w tym miejscu szklarnię - mam ponad 2 metry ziemii organicznej. Chyba będą musiał ją w większości usunąć.

mam taka sytuacje... aktualny nr dzialki jako calosci np 40 w tym momencie jestem w trakcie podziału działki wg WZ i bedzie np 40/1 oraz 40/2

zalatwiam juz papiery na prace archeologiczne na dzialke nr 40 czy skladajac papiery o Pozwolenie na budowe bede mial przez to jakies problemy? badania geotechniczne tez mam zrobione na na dzialke 40 :/

gdzie sie zwrocic z zapytaniem??

z gory dzieki !

mam taka sytuacje... aktualny nr dzialki jako calosci np 40 w tym momencie jestem w trakcie podziału działki wg WZ i bedzie np 40/1 oraz 40/2

zalatwiam juz papiery na prace archeologiczne na dzialke nr 40 czy skladajac papiery o Pozwolenie na budowe bede mial przez to jakies problemy? badania geotechniczne tez mam zrobione na na dzialke 40 :/

gdzie sie zwrocic z zapytaniem??

z gory dzieki !

Wydaje mi się, że naprościej będzie wykonać telefon do referatu w którym będziesz składał dokumenty o PnB i tam uzyskac informację. Wszystko co uzyskasz na forum i tak będzie weryfikowane przez osobę/osoby sprawdzające Twoje dokumenty w tym referacie.

To zalezy na ktorej dzialce (dzialkach) bedziesz budowal. Jesli wniosek o pozwolenie na budowe dotyczy obydwu to poszczegolne dokumenty powinny to uwzgledniac lub w opisie nalezy zaznaczyc o podziale geodezyjnym ktory nastapil i pojawiajacej sie stad innej numeracji dzialki (na badaniu geologicznym).

Szukam pilnie firmy montującej wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła.

Znalazłeś coś ??

Ja na tą chwilę szukam firmy, która zaprojektuje mi wentylację mechaniczną i DGP. Proszę o kontakt tutuaj, na pw lub maila.

Czy miał ktoś kontakt z tą firmą http://www.bartoszkrakow.pl

Miałam kontakt. Dla mnie za drogo :(

Mam taki przypadek...

działka 54 ary dzielona jest na 4 działki wzdłuż działki biegnąć po podziale będzie droga wewnętrzna szerokości 3 m i teraz zastanawiam sie jak to zrobić zeby sprzedajac dzialke ktos widniał jako wspolwlasciciel drogi wewnetrznej chodzi min o koszty roczne - podatek , utrzymanie drogi itp ? Kupowaliscie moze działke z droga wewnetrzna jak to zostało rozwiazane

[/img]

Mam taki przypadek...

działka 54 ary dzielona jest na 4 działki wzdłuż działki biegnąć po podziale będzie droga wewnętrzna szerokości 3 m i teraz zastanawiam sie jak to zrobić zeby sprzedajac dzialke ktos widniał jako wspolwlasciciel drogi wewnetrznej chodzi min o koszty roczne - podatek , utrzymanie drogi itp ? Kupowaliscie moze działke z droga wewnetrzna jak to zostało rozwiazane

[/img]

Kupujac dzialke tez mielismy podobny problem ale... same koszty wydzielenia dzialki pod droge to cena w granicach 2-2,5tys zł z czego naszej czesci bylo by jakies 10% calej wydzielonej drogi. Tak wiec wyszla nam z tego wieczysta dzierzawa :)

Mam taki przypadek...

[/img]

Kupujac dzialke tez mielismy podobny problem ale... same koszty wydzielenia dzialki pod droge to cena w granicach 2-2,5tys zł z czego naszej czesci bylo by jakies 10% calej wydzielonej drogi. Tak wiec wyszla nam z tego wieczysta dzierzawa :)

no ok ale ja mam droge 140 metrów i droga ta ma byc dojazd do 4 działek... wiadomo ze ja jako 1 bede ja mial najkrotsza a ostatni najdluzsza... jak to nawet podzielic na 4 - jako 4 wlascicieli tej dzialki ( drogi) ??