Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej!

Ja niedługo zaczynam w Czernichowie :-) To w bliskiej okolicy Kryspinowa i Czółówka :-)

Na razie jeszcze nie mam pozwolenia na budowę, ale powoli wszystko załatwiam.

hej :) ja w okolicach, ale będę się remontować...

:) a gdzie załatwiasz formalności związane z pozwoleniem na budowę?

bo mi się obiło o uszy że do krzeszowic trzeba?

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich budujących i tych którzy już wybudowali.

Zastanawiam się co zrobić z deszczówką z rynien.Słyszałem o jakiś dołach chłonnych(czyli dole 1m/1m/1m wypełnionym kamieniami i przysypanym ziemią ale nie wiem czy to się sprawdzi.Prosze o opinie i ewentualne sugestie.

Ja raczej chyba rozprowadze pod rabaty wzdłuż ogrodzenia. Nie trzeba bedzie podlewać.

A te doły to chyba trzeba przykryć jakąś geowłókniną bo inaczej to się zamuli i nic z tego

trochę mnie to zmartwiło szczerze powiem... tzn te Krzeszowice... myślałam że w Czernichowie, albo w Krakowie...a tu masz wyskoczyło :)

znaczy się ,ja w Krzeszowicach jeszcze nie byłem.Wszystkie papiery wyciągnąłem z urzędu gminy i SP z Krakowa (ul.przy moście 1),dodatkowo elektrownia(ul.śląska).Dopiero teraz wszystko przygotuje architekt i to pójdzie do Krzeszowic.

Założona została przez "jaro" w poniedziałek 28 Stycznia 2002 o godz. 17:32[..] BYLE TAK DALEJ !

Wyszło to zupełnie przypadkowo, bo dawno tu nie zaglądałem, więc wypada powiedzieć: Dzień dobry. Zdążyłem rzucić okiem i jak widzę, choć same nowe twarze to fantastyczna, krakowska atmosfera jest wciąż taka sama. Mogę więc tylko powtórzyć za szczepkiem: Byle tak dalej !

A zaglądnąłem tutaj ze sprawą:

100 Muratorów zamienię...

Może są chętni - jako że mój domek stoi już od kilku lat to moja kolekcja Muratarów przestała mi być potrzebna. Pomyślałem, że może komuś tutaj się jednak przyda. Mam kilkadziesiąt numerów z lat 1997 - 2004 plus przeróżne dodatki które się wraz Muratorami ukazywały. Na półce zajmuje około 1 mb. Do oddania za butelkę szlachetnego, wytrawnego trunku lub za dobre słowo w ostateczności. :D Do odbioru 5 km od Wieliczki lub w Krakowie w okolicach ZOO. Jeśli jacyś chętni są - proszę o kontakt na email: cirano at wp kropka pl .