Ola W 03.04.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam serdecznie! Planujemy rozpocząć w maju budowę domu z bali i pilnie szukamy ekipy do wykonania płyty fundamentowej. Czy ma ktoś może namiary na takową? Ekipa, która miała nam płytę wykonać zaśpiewała taką cenę, że pospadaliśmy z krzeseł.Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoja30 03.04.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, moze ktoś wie gzie w Krakowie można kupić grzejniki Brugman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 03.04.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam wszystkich budujących i tych którzy już wybudowali. Zastanawiam się co zrobić z deszczówką z rynien.Słyszałem o jakiś dołach chłonnych(czyli dole 1m/1m/1m wypełnionym kamieniami i przysypanym ziemią ale nie wiem czy to się sprawdzi.Prosze o opinie i ewentualne sugestie. Ja raczej chyba rozprowadze pod rabaty wzdłuż ogrodzenia. Nie trzeba bedzie podlewać. A te doły to chyba trzeba przykryć jakąś geowłókniną bo inaczej to się zamuli i nic z tego A w jaki sposób myślisz rozprowadzić pod rabaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 03.04.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 szczepek, oglądałem Twój dziennik budowy, jednym słowem zazdroszczę piękny dom, działeczka i miejsce nie ma czego - niedlugo bedziesz miał swój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.04.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, moze ktoś wie gzie w Krakowie można kupić grzejniki Brugman. Poszukaj przez Google. Np. ci http://www.ogrzewnictwo.pl/index.php?katalog#mapa ogłaszają się jako wyłączny importer grzejników Brugmana w Polsce, a tu: http://www.brugman.pl/dystrybutorzy.htm masz adresy wszystkich dystrybutorów. Możesz pytać u Grudnika też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 03.04.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, moze ktoś wie gzie w Krakowie można kupić grzejniki Brugman. Poszukaj przez Google. Np. ci http://www.ogrzewnictwo.pl/index.php?katalog#mapa ogłaszają się jako wyłączny importer grzejników Brugmana w Polsce, a tu: http://www.brugman.pl/dystrybutorzy.htm masz adresy wszystkich dystrybutorów. Możesz pytać u Grudnika też. tylko uważaj - bo Grudnik jest po prostu drogi... pare razy ich juz porównywałem - ale można tez negocjować - potrafią zaskakująco zejść z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 03.04.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam. Czy szanowni panstwo maja moze namiary na kopareczki i spychacze, czy co tam sie uzywa do sciagniecia humusu i zrobienia wykopow pod piwnice, polnocno - wschodnie obrzerza maloposkiego ( w okolicach Nowego Brzeska, Proszowic albo Nowej Huty). Moze mozecie kogos polecic? Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.04.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam. Czy szanowni panstwo maja moze namiary na kopareczki i spychacze, Proszę bardzo: pan Mariuszek: 602 340 594, precyzyjny jak zegarmistrz i b. sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 03.04.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Dziekuje Bardzo bardzo bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.arek 03.04.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 100 Muratorów zamienię... Może są chętni - jako że mój domek stoi już od kilku lat to moja kolekcja Muratarów przestała mi być potrzebna. Pomyślałem, że może komuś tutaj się jednak przyda. Mam kilkadziesiąt numerów z lat 1997 - 2004 plus przeróżne dodatki które się wraz Muratorami ukazywały. Na półce zajmuje około 1 mb. Do oddania za butelkę szlachetnego, wytrawnego trunku lub za dobre słowo w ostateczności. Do odbioru 5 km od Wieliczki lub w Krakowie w okolicach ZOO. Jeśli jacyś chętni są - proszę o kontakt na email: cirano at wp kropka pl . Nie masz czasem czegoś na temat wykończenia wnętrz bez wykończenia osób robiących wykończenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.04.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Coraz bardziej podobają mi się ciemne sufity i porównałam sobie takie dwie aranżacje: http://img148.imageshack.us/img148/4231/sufitzlegarami1oe6.jpghttp://img409.imageshack.us/img409/3631/sufitzlegarami2pf4.jpg I teraz nie wiem, czy decydować się malować nasz sufit między belkami na brązowo? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/legary.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 03.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 moja małza twierdzi ze sufit powinien być u ciebie brązowy o ile ściany będą jasne i belki zostawisz jasne zeby je bylo widac - kolor ścian - jasna kawa z mlekiem (byle nie łosoś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 04.04.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ja jestem za jasnym sufitem i lekko przyciemnionymi belkami. Ciemny sufit obnizy i przytloczy optycznie pomieszczenie. Sama w chatce na wsi malowalam sufit z brazowego na bialy i zrobilo sie o wiele jasniej, przestronniej i ..ladniej. Belki sie ladnie odznaczaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 04.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witajcie, poraz kolejny zwracam się do Was z prośbą o namiary: Poszukuję sprawdzonego, solidnego, uczciwego kierownika budowy z uprawnieniami nadzoru oraz koparko spychacza do ściągnięcia humusu. Budowa w Skotnikach. Czy ktoś z Was może mi podesłać namiary na takowych fachowców. Druga prośba: Czy ktoś z Was orientuje się w koszcie zakupu i transportu ziemi zyznej i jakiejś zwykłej pod spód ( ale nie gruz). Niebawem będę musiała trochę podsypać na działce i chciałam się zoritntować w kosztach. Proszę o info na e-mail lub priv. Z góry dzięki za info Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 04.04.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 O koparkowym masz parę postów wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 04.04.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 A on nie z Proszowic? Nie dzwoniłam do niego jeszcze, ale pomyślałam że to druga strona Krakowa więc pewnie bedzie drożej. Oczywiście zadzowonię by się upewnić co do ceny. Dzięki Słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 04.04.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 A on nie z Proszowic? On z Prus. Rzeczywiście z drugiej strony Krakowa, ale gdyby miał dla Was czas, bylibyście bardzo zadowoleni Sprawdzić warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 04.04.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ja jestem za jasnym sufitem i lekko przyciemnionymi belkami. Ciemny sufit obnizy i przytloczy optycznie pomieszczenie. Sama w chatce na wsi malowalam sufit z brazowego na bialy i zrobilo sie o wiele jasniej, przestronniej i ..ladniej. Belki sie ladnie odznaczaja. zgadzam się z tym, ze ciemy sufit raczej powinien być stosowany do skosów lub do wysokich pomieszzceń - bo optycznie obniża pomieszczenie... chyba że byłby efektownie oświetlony... np z boku - ze ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 05.04.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 A on nie z Proszowic? Nie dzwoniłam do niego jeszcze, ale pomyślałam że to druga strona Krakowa więc pewnie bedzie drożej. Oczywiście zadzowonię by się upewnić co do ceny. Dzięki Słoneczko W którym miejscu w Skotnikach będziesz się budować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 05.04.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam i proszę o poradę.Okazało się (po badaniach geotechnicznych), że mam prawie 2 metry humusu na działce. Konstruktor widzi tylko jedną możliwość a mianowicie wymianę gruntu co rodzi poważny problem finansowy. Powierzchnia do wymiany to ok. 200m2 co daje około 400m3 ziemi do wykopania oraz około 300m3 kamienia łamanego/żwiru/piasku do nasypania oraz oczywiscie do ubicia. Wykonawca twierdzi też, że piasek powinien być wymieszany z cementem (przynamniej ostatnia warstwa). Są to znaczne koszty materiału, robocizny i transportu. Sąsiad podpowiadał mi sprzedaż humusu, bo buduję na 2 klasie rolnej ale nie wiem czy jest to realne. Czy ktoś miał taki problem i może podpowiedzieć rozwiązanie/a?Gdzie mogę mogę tanio kupić potrzebne ilości materiałów? Jest to sprawa pilna - musiałem wstrzymać budowę już 4 tydzień (badania geo. + obliczenia konstruktora) a wykonawca zaczyna się niecierpliwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts