Pepik 08.04.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 witam tak ta sasiadka jest miastowa ... z nowej huty .... pani doktor .... oj mam pecha strasznego ... j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.04.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 witam tak ta sasiadka jest miastowa ... z nowej huty .... pani doktor .... oj mam pecha strasznego ... j No cóż - jak komuś odwali to nawet doktorat nie pomoże - a nawet pogarsza. U nas to się mówi zryty beret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 08.04.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witajcie, poraz kolejny zwracam się do Was z prośbą o namiary: Poszukuję sprawdzonego, solidnego, uczciwego kierownika budowy z uprawnieniami nadzoru oraz koparko spychacza do ściągnięcia humusu. Budowa w Skotnikach. Czy ktoś z Was może mi podesłać namiary na takowych fachowców. Druga prośba: Czy ktoś z Was orientuje się w koszcie zakupu i transportu ziemi zyznej i jakiejś zwykłej pod spód ( ale nie gruz). Ponawiam pytanie:) I jeszcze coś: Czy ktoś z Was ma kontakt na sprawdzonego projektanta wod-kan-gaz? Pilnie potrzebuję. Czy ktoś kożystał z projektanta krajobrazu/ogrodu? Ciekawa jestem ile to może kosztować? Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.04.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Ponawiam pytanie:) I jeszcze coś: Czy ktoś z Was ma kontakt na sprawdzonego projektanta wod-kan-gaz? Pilnie potrzebuję. Najlepszy sposób to iść do nomen omen źródła Tzn. zgłosić się do wodociągów i kogoś stamtąd poprosić o zrobienie projektu. Potem idą za ciosem i robią przyłącza szybko i bez gadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 08.04.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 joanna i grześ - a co wybraliście? ZbysioR wybraliśmy okna Roto, chociaż rozważaliśmy też Fakro. Dostaliśmy 30 % rabatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąbeluś 09.04.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Projektank ogrodów bierze 100 zł za ar samego projetu , plus jeżeli ktoś chce roślinki. Sprawdzone w kilku miejscach. Studnie wiercone wykonuje np firma Wodeko na Ul Mogilskiej 97, firma w Balicach, ale niewiem jaka nazwa, mają siedzibe tuż przed Szczyglicami. Niestety inwestycja dość droga.(zależy od głębokości wiercenia i sprzętu wybranego przez klienta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Czy ktoś kożystał z projektanta krajobrazu/ogrodu? Ciekawa jestem ile to może kosztować? Z góry dzięki za info cena jest uzależniona od zakresu projektu - czy będzie to "koncepcja" (rozplanowanie roślin, małej architektury i komunikacji w ogrodzie - plan + kilka rysunków poglądowych + kosztorys i wskazówki dot. pielęgnacji) to około 500 zł czy tez szczególowy projekt (oprócz rozplanowania roślin dokładny projekt nawierzchni, oświetlenia, nawodnienia itp., kosztorys, + wskazówki jak wyżej) od 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Czy ktoś kożystał z projektanta krajobrazu/ogrodu? Ciekawa jestem ile to może kosztować? Z góry dzięki za info cena jest uzależniona od zakresu projektu - czy będzie to "koncepcja" (rozplanowanie roślin, małej architektury i komunikacji w ogrodzie - plan + kilka rysunków poglądowych + kosztorys i wskazówki dot. pielęgnacji) to około 500 zł czy tez szczególowy projekt (oprócz rozplanowania roślin dokładny projekt nawierzchni, oświetlenia, nawodnienia itp., kosztorys, + wskazówki jak wyżej) od 800 zł. ja za 10-cio stronicowe rozplanowanie samych roślinek , scieżek i elementów małej architektury - bez wyceny, zaplacilem w tamtym roku 800 zł. (za powierzchnię 16a) i podobno to było tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 10.04.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Wiajcie, dzięki wielkie za wskazówki. Słoneczko -posłucham Ciebie i udam się do gazowni i wodociągów w celu zaprojekt. łączy. Do tej pory załatwiał to mój mąż, ( i nie wpadł na takie rozwiązanie). Może kobiecie będzie łatwiej. Szczepek , Mymyk_KSK podajcie mi proszę namiary na pracownie o których piszecie. Kwoty nie są zastraszające. Piotr_M - Piotrze ja też ściągałam humus. Okazało się że jest go więcej niż przypuszczałam. Przy okazji dowiedziałam się, że za wywrotkę dobrego humusu można sobie zażyczć 300-400 zł.Może więc sprzedaj nadmiar humusu. Przynajmniej co nieco się zwróci. Ci goście od kopania wiedzą kto humusu potrzebuje. (Moi wiedzieli i już chcieli kupować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 10.04.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witajcie, poraz kolejny zwracam się do Was z prośbą o namiary: Poszukuję sprawdzonego, solidnego, uczciwego kierownika budowy z uprawnieniami nadzoru oraz koparko spychacza do ściągnięcia humusu. Budowa w Skotnikach. Czy ktoś z Was może mi podesłać namiary na takowych fachowców. Druga prośba: Czy ktoś z Was orientuje się w koszcie zakupu i transportu ziemi zyznej i jakiejś zwykłej pod spód ( ale nie gruz). Ponawiam pytanie:) I jeszcze coś: Czy ktoś z Was ma kontakt na sprawdzonego projektanta wod-kan-gaz? Pilnie potrzebuję. Czy ktoś kożystał z projektanta krajobrazu/ogrodu? Ciekawa jestem ile to może kosztować? Z góry dzięki za info Moge ci podać do mojego na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lor 10.04.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Macie moze jakis namiar na zwirownie / ew. miejsce w ktorym mozna kupic piasek / zwir? Poszukalem troche i znalazlem tylko Kruszywo SA... Sa jakies alternatywy? A wy gdzie sie zaopatrywaliscie w tego typu materialy? Z gory dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 10.04.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Popytaj u siebie na miejscu, u mnie np takie rzeczy jak: piasek, żwir, kamienie a nawet drewno do kominka to ma u siebie gość który ma usługi "koparkowe". Także oprócz robót ziemnych przywozi wszystko na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 10.04.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Wiajcie, dzięki wielkie za wskazówki. Słoneczko -posłucham Ciebie i udam się do gazowni i wodociągów w celu zaprojekt. łączy. Do tej pory załatwiał to mój mąż, ( i nie wpadł na takie rozwiązanie). Może kobiecie będzie łatwiej. Szczepek , Mymyk_KSK podajcie mi proszę namiary na pracownie o których piszecie. Kwoty nie są zastraszające. Piotr_M - Piotrze ja też ściągałam humus. Okazało się że jest go więcej niż przypuszczałam. Przy okazji dowiedziałam się, że za wywrotkę dobrego humusu można sobie zażyczć 300-400 zł. Może więc sprzedaj nadmiar humusu. Przynajmniej co nieco się zwróci. Ci goście od kopania wiedzą kto humusu potrzebuje. (Moi wiedzieli i już chcieli kupować) Do gazowni nie musisz wcaale zlecać projektu przyłącza. Procedura jest podobna jak w elektrowni. Czyli podpisujesz umowę i gazownia robi cały przyłącz za ryczałt (podobno 40zł/mb). W moim przypadku wyliczyli 2700 ale dokładna cena bedzie po podpisaniu umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 10.04.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Szczepek , Mymyk_KSK podajcie mi proszę namiary na pracownie o których piszecie. Kwoty nie są zastraszające. Wyslalam namiary na PW, choć nie wiem czy moge bo to moja pracownia wiec zeby pozniej nie bylo, ze sie reklamuje tam gdzie nie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 10.04.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Macie moze jakis namiar na zwirownie / ew. miejsce w ktorym mozna kupic piasek / zwir? Poszukalem troche i znalazlem tylko Kruszywo SA... Sa jakies alternatywy? A wy gdzie sie zaopatrywaliscie w tego typu materialy? Z gory dzieki i pozdrawiam. Ja przywoziłem ponad 20 wywrotek piachu, żwiru i kamienia i nie mam pojęcia skąd Po prostu rozmawia się z kimś, kto ma usługi transportowe - on wie gdzie co można dostać najtaniej - jego w tym głowa, bo wtedy on może dać lepszą cene - poza tym taki gośc ma wtyki formalne lub mniej formalne i z vatem problemów nie ma i taie tam inne ... Jakby co - moge dać tel do mojego "zaopatrzeniowca", który działa na północy i zachodzie Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 11.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 I jest RADOŚĆ. We wtorek będe mieć pozwolenie na budowę!!! Wniosek był złożony 9 marca wiec minał raptem miesiac (gdyby nie braki to juz 3 kwietnia było by gotowe). Jeszcze tylko 2 tygodnie uprawomocnienia i zaczynam budowę.. tzn zaczynam 15 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 11.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 I jest RADOŚĆ. We wtorek będe mieć pozwolenie na budowę!!! Jaka tam radość. Siąść i płakać trzeba Dopiero się zaczną problemy .... Ale gratuluję !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaD. 11.04.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witajcie, podzielcie sie namiarami i pomyslami na wykonanie drogi dojazdowej do działki - 60 m (działka w Zawadzie kolo Krzyszkowic). Zalezy mi na dobrej jakosci i rozsadnej cenie. Dziekuje wszystkim z gory, Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 11.04.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Podpinam sie pod droge mile widziane kontakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 11.04.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam czy macie namiary do jakiegoś architekta wnetrz- rozsądny cenowo.Instalacje mam juz porobione tylko trochę elektryki pozostało. Zależy mi żeby poukładał moje pomysły i dodał kilka swoich, chodzi mi przede wszystkim o zrobienie dokładnych wizualizacji poszczególnych wnętrz. Robił ktoś z was takie,ile to może kosztować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts