lor 16.04.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A miał ktoś do czynienia z panem Małeckim z Wieliczki? Tak mielismy z tym Panem do czynienia... Generalnie doswiadczenia moge okreslic na kipeskie - mape do celow projektowych robil nam 4 miesiace w zeszlym roku, zwlekal, podawal nieprawdziwe informacje o problemach... Generalnie przez tego Pana zamiast zaczac budowe w jesieni zaczynamy teraz... Generalnie nie polecam (teraz zmienilismy geodete), ale byc moze nabral gosc za duzo zlecen w zeszlym roku a teraz ma wiecej czasu... nie wiem... ale juz z uslug tego Pana nie skorzystam... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lor 16.04.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 witam, jako, za ja dopiero zaczynam, moze mi ktos powiedziec ile, w przyblizeniu czeka sie na pozwolenie na budowe w Krakowie, dz. Podgorze. slyszlam niedawno plotki, ze 2.5-3 lata no i skrzydla mi opadaja To dalej sluchaj plotek zamiast sie dowiadywac... Juz pisalem z 2 strony wczesniej - pozwolenie na budowe do max. 60 dni od zlozenia kompletnego wniosku. Termin zapisany w Kodeksie Postepowania Administracyjnego. Z WZ-tka czeka sie faktycznie dluzej - informacje o terminie ok. rocznym mysle ze sa zgodne z prawda. zgadza się u mnie wiosną 2007 trwało to 43 dni, bylismy w szoku pozytywnym Rowniez sie pod tym podpisuje... My zlozylismy wniosek o pozwolenie pod koniec pazdziernika 2007 a w grudniu pozwolenie bylo gotowe... Oczywiscie dokumentacja projektowa musi byc kompletna a z tym u znajomych byly czasami problemy no i termin sie wydluzal, bo projektant musial cos tam uzupelnic/dorysowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lor 16.04.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 I jest RADOŚĆ. We wtorek będe mieć pozwolenie na budowę!!! Wniosek był złożony 9 marca wiec minał raptem miesiac (gdyby nie braki to juz 3 kwietnia było by gotowe). Jeszcze tylko 2 tygodnie uprawomocnienia i zaczynam budowę.. tzn zaczynam 15 maja A u mnie też Radość: Dzisiaj po blisko 11miesięcznej batalii podpinają mi licznik i będę miał wlasny prąd !! To gratulacje!! Ja dopiero zacznę kombinować z prądem pewnie za jakiś tydzień a że zaczynam w połowie maja wiec nie zdaze za duzo zrobic. Pozostaje mi albo pozyczyc prad od sasiadow albo kupic agregat (i raczej to drugie) Rowniez gratuluje! Wiem, ze to przeprawa przez meke... my jestesmy obecnie na etapie przygotowania projektu... pod koniec tygodnia ma byc gotowy. Wtedy wniosek o pozwolenie na budowe tego przylacza, umowa z enionem no i moze za pol roku bedzie prad... wg. mnie troche dlugo... ale coz - lepiej pozno niz wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 16.04.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Joanno i Grzegorz - dziękuję wam bardzo Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 16.04.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam serdecznie Krakowiakow Macie moze dobra ekipe tynkarzy wewnetrznych Dom 140 m Wielkie dzieki z gory http://forum.muratordom.pl/oto-moj-domek-kometa-co-sadzicie,t125022.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 16.04.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 ja dzisiaj dostalem pismo od ZDPK (zarzad drog powiatu krakowskiego) czyli dwa dni na zrobienie zjazdu z dzialki na droge powiatowa. I za taki zgloszenie a dokladniej za utrudnienia w ruchu jest do zaplacenia prawie 600 zł. Chodzi tylko o papier w ktorym jest napisane ze dnia tego i tego beda prowadzone prace . Paranoja . Nie dosc ze pozwolenie wczesniej uzyskalem , musialem wziasc drogowca ktory zrobi mapke to teraz to zgloszenie rozpoczecia robot tylko 600zl.Lepiej bylo nie zglaszac i zrobic podjazd bez ich wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.04.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 ja dzisiaj dostalem pismo od ZDPK (zarzad drog powiatu krakowskiego) czyli dwa dni na zrobienie zjazdu z dzialki na droge powiatowa. I za taki zgloszenie a dokladniej za utrudnienia w ruchu jest do zaplacenia prawie 600 zł. Chodzi tylko o papier w ktorym jest napisane ze dnia tego i tego beda prowadzone prace . Paranoja . Nie dosc ze pozwolenie wczesniej uzyskalem , musialem wziasc drogowca ktory zrobi mapke to teraz to zgloszenie rozpoczecia robot tylko 600zl.Lepiej bylo nie zglaszac i zrobic podjazd bez ich wiedzy to za co jest ta opłata te 600zł ? za podłączenie się do drogi powiatowej ? czy za zajęcie pasa drogowego podczas budowania wjazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lor 17.04.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam! Wczoraj rozmawialem z gosciem z KZK na temat przejazdu ponadtonazowych pojazdow przez ulice prowadzaca do mojej dzialki. Powiedzial, ze normalnie to za zjazd na budowe pobieraja 0,50 zl za metr kwadratowy dziennie!! to jest calkiem sporo... Jednak w przypadku budynkow mieszkalnych odstepuja od tego... Ale gdyby przypadkiem przyszlo placic to wychodzi w moim przypadku ok 8000 rocznie - troche to jest... To jest dopiero paranoja... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.04.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 nie widział ktoś może gdzieś na osiedlach żeby remontowała spółdzielnia chodniki i sprzedawała stare płyty chodnikowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notoco 18.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Z drogowcami to miąłem jeszcze większy cyrk. Gdy zgłosiłem sie do nich z informacja ze planuje budowę przekopu pod jezdnia (woda) zażądali planu organizacji ruchu (hmmm to jeszcze moge zrozumieć. takie prawo etc ..) pozwoleń na zajecie pasa, uzgodnień z policja itd itd... mase papierow! Dodam ze droga jest slepa ma 2,5 m szer i ruch na niej jest 1 auto na godzinę w godzinie szczytu i prace absolutnie nie blokują pasa ruchu. Ponieważ prace miałem wykonać ze 2 tyg. pan prowadzący zaproponował jak poniżej. W dniu wykonania robót zadzwonić z donosem ze "ktos" wykonuje "prawdopodobnie prace bez pozwolenia", przyjedzie inspektor da mandat ( 200-500 zl)i .....i bedzie mozna dalej wykonywac prace .... Krotko mówiąc - zasugerował mi ze mam zadenuncjować sam siebie!!!!!!! Bylem w szoku przez dobra godzinę. Ot mamy kreatywnych urzędników, którzy wychodzą na przeciw oczekiwaniom ludzi Ps Wykonanie przekopu trwalo 45 min (tylko dlatego ze nie mogli znaleźć rury z woda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 18.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 nie widział ktoś może gdzieś na osiedlach żeby remontowała spółdzielnia chodniki i sprzedawała stare płyty chodnikowe ? Witam !!! Spróbuj zadzwonić do spni Kurdwanów Nowy - na ul. Wysłouchów wymieniają spory kawałek. Pzdr Yamnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 18.04.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ile w okolicach Krakowa płacicie miesięcznego abonamentu za monitoring w firmach ochraniarskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 18.04.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ile w okolicach Krakowa płacicie miesięcznego abonamentu za monitoring w firmach ochraniarskich? u mnie właśnie był gość z solidu coby wycene zrobić i mówił że miesięczny aboament w mojej okolicy (Brzoskwinia) wynosi 61zł z vatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emer 18.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 W Sokole 50+vat, czyli 61 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.04.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 To jakaś zmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 19.04.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 pan prowadzący zaproponował jak poniżej. W dniu wykonania robót zadzwonić z donosem ze "ktos" wykonuje "prawdopodobnie prace bez pozwolenia", przyjedzie inspektor da mandat ( 200-500 zl)i .....i bedzie mozna dalej wykonywac prace .... Krotko mówiąc - zasugerował mi ze mam zadenuncjować sam siebie!!!!!!! Bylem w szoku przez dobra godzinę. Ot mamy kreatywnych urzędników, którzy wychodzą na przeciw oczekiwaniom ludzi Ps Wykonanie przekopu trwalo 45 min (tylko dlatego ze nie mogli znaleźć rury z woda) No fajne A możesz napisać, ile kosztuje wykonanie takiego przekopu pod drogą? Bo ja mam dwa wyjścia - albo przekop i ok. 20 mb przyłącza, albo bez przekopu i ok. 50 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagolak 19.04.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 hejka chętnie odkupię 3 palety cegły krtówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 19.04.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 W Sokole 50+vat, czyli 61 brutto. Mnie solid też tyle zaproponował - w tym nieograniczona ilość wezwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.04.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Ile w okolicach Krakowa płacicie miesięcznego abonamentu za monitoring w firmach ochraniarskich? u mnie właśnie był gość z solidu coby wycene zrobić i mówił że miesięczny aboament w mojej okolicy (Brzoskwinia) wynosi 61zł z vatem solid - 60 zł +vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No fajne A możesz napisać, ile kosztuje wykonanie takiego przekopu pod drogą? Bo ja mam dwa wyjścia - albo przekop i ok. 20 mb przyłącza, albo bez przekopu i ok. 50 mb. Ja robiłam przewiert wody pod droga wojewódzką. Oczywiście wcześniej z zarządu dróg trzeba uzyskać pozwolenie. Potem jesli zna sie juz termin wykonania przewiertu to zgłaszasz odpowiednio wcześniej "zajęcie pasa drogowego" i dodatkowo "umieszczenie urządzenia w pasie drogowym". Notabene to drugie powinny zapłacić wodociągi, ale jesli na wniosku nie masz pieczęci wodociągów, że będą płacić za to to trzeba płacić samemu. Ja niestety płace sama (jakieś 50zł co rok - zależy od długości przewiertu) Dostajesz decyzje, w której podane sa koszty. Ja podałam termin w przedziale 2 dni, kosztowało to dosłownie kilka złotych (dokładnie nie pamietam, ale to była chyba właśnie wspomniana stawka 0,5zł/m2) Natomiast za sam przewiert płaciłam 100 zł za mb plus rura. Nic wiecej nie musiałam ustalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts