edit-blondi 24.04.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czy ktos z was ostatnio kupował może gres do garażu?Możecie podać jakieś namiaru gdzie go kupic w przyzwoitej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 24.04.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Czy ktos z was ostatnio kupował może gres do garażu? Możecie podać jakieś namiaru gdzie go kupic w przyzwoitej cenie? Gres do garażu (szkliwiony mrozoodpowrny, najwyższa klasa ścieralności) kupowałem w leroy merlin w cenie po 30 zł m2 Jezdzilem po nim - nic się nie dzieje. ale nazwy tego to juz nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 24.04.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 POSZUKUJE ludzi do układania kostki brukowej - czy macie kogoś godnego polecenia - myślącego przedewszyskim. please.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 24.04.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 sorry, ale nie do końca jeszcze posiadłam umiejętność pisania i odpowiadania na posty, a chciałam odpowiedzieć na pytanie Piotra M.Ja korzystałam z usług RadekP 169 i polecam zwłaszcza koparkowego pana Mikę. ilość wpisów - 2 moze i robił, tylko to mało wiarygodne... a na formum własnie chodzi o coś co jest wiarygodne.. no comments ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 24.04.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Nie wiem, który dobry, ale lista tartaków i to spora, jest http://katalog.pf.pl/Ma%C5%82opolskie/tartak-W6P0R10C-m10.html Dzięki. Dobra lista przyda się napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 24.04.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam ponownie na grupie krakowskiej.przerazacie mnie ceny jakie zalatwiacie albo cholernie wysokie albi smiesznie niskie tyle ze po znajomosciach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 24.04.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 No to znowu ja czekałam do 100go postu zeby pozdielic sie ta dobra nowina..odebralismy pozwolenie na budowe..jeszcze tylko drobne formalnosci i bedziemy miec swoje miejsce budowy..a potem ..moze gniazdkoPani w starostwie wydala mi pozwolebnie na budowe na "słowo" nie okazalam zadnego dokumentu tozsamosci..wystarczylo tylko moje slowne oswiadczenie ze ja to ja i oplata skarbowa w wysokosci 14zl..wystarczyl tylko adres zamieszkania i mniej wiecej czas skladania wniosku.SIC:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 24.04.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 po 5,80 Winerberger 30P+W, 15 z transportem, ale bez rozładunku. Szukam taniego geodety do wytyczenia pod budowę. Może ktoś może mi polecić. Dziękuję ja mogę polecić geodetę za ca. 700zł. netto A propo geodety to szkoda że wcześniej nie poszukałem jakiegoś sprawdzonego geodety,a zwłaszcza terminowego.Mój mi już robi mapkę 1:500 ponad 2 miesiące. pozbede się rozdzielni budowlanej z podlicznikiem, różnicówką i innymi elektropierdołkami + 32 m kabla 5x2.5 Wszystko zmontowane, działjące - tylko podpiąć 5 kabelków u sąsiada i mozna budować . Odbiór w Zabierzowe lub na Hucie zainteresowanym służę ceną i zdjęciami Wysłałem zapytanie na priv,bo gg to chyba nieaktualny nie wiem czy to o geodecie eszcze aktualne-my tyczyliśmy akurat 1 kwietnia(jak ten post), ale mogępolecić takiego, co wytycza budynek za 400zł, a mapkę robi za 600zł w 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 24.04.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 witam, jako, za ja dopiero zaczynam, moze mi ktos powiedziec ile, w przyblizeniu czeka sie na pozwolenie na budowe w Krakowie, dz. Podgorze. slyszlam niedawno plotki, ze 2.5-3 lata no i skrzydla mi opadaja To dalej sluchaj plotek zamiast sie dowiadywac... Juz pisalem z 2 strony wczesniej - pozwolenie na budowe do max. 60 dni od zlozenia kompletnego wniosku. Termin zapisany w Kodeksie Postepowania Administracyjnego. Z WZ-tka czeka sie faktycznie dluzej - informacje o terminie ok. rocznym mysle ze sa zgodne z prawda. my na WZ czekaliśmy od maja-do września, czy października, gmina Zabierzów-z deka upierdliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 24.04.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Hej! Ja niedługo zaczynam w Czernichowie To w bliskiej okolicy Kryspinowa i Czółówka Na razie jeszcze nie mam pozwolenia na budowę, ale powoli wszystko załatwiam. hej ja w okolicach, ale będę się remontować... a gdzie załatwiasz formalności związane z pozwoleniem na budowę? bo mi się obiło o uszy że do krzeszowic trzeba? hej tażto ja niedaleko Was buduje:) teraz się ujawniacie dokładniej? ja mam ekipe z Liszek papiery w Krzeszowicach załatwiają się szybko:) ja miałam prolem tylko z projektami przyłączy-pozwoleie beż przyłączy(jako II etap inwestycji) a tu kierowniczka zarządała projektów, bo od domu do skrzynki(czyt.ogrodzenia) traktuje jako instalacje wewnętrza-gaz i prąd, ale jakos to obeszłam; a PnB dostałam w miesiąc z hakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena lachman 24.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 sorry, ale nie do końca jeszcze posiadłam umiejętność pisania i odpowiadania na posty, a chciałam odpowiedzieć na pytanie Piotra M.Ja korzystałam z usług RadekP 169 i polecam zwłaszcza koparkowego pana Mikę. ilość wpisów - 2 moze i robił, tylko to mało wiarygodne... a na formum własnie chodzi o coś co jest wiarygodne.. no comments ... Jeżeli miernikiem wiarygodności jest ilość postów, to cóż nie spełniam tego kryterium. Niemniej podtrzymuje swoja opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 25.04.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Czy ktos z was ostatnio kupował może gres do garażu? Możecie podać jakieś namiaru gdzie go kupic w przyzwoitej cenie? Gres do garażu (szkliwiony mrozoodpowrny, najwyższa klasa ścieralności) kupowałem w leroy merlin w cenie po 30 zł m2 Jezdzilem po nim - nic się nie dzieje. ale nazwy tego to juz nie pamietam. cholercia ja właśnie ostatnio ogladałam szkliwiony w Hebanie, ale był dość błyszczący i sliski i wydawało mi sie, że do garażu to za sliski (przy mokrym "orzeł" gwarantowany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 25.04.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 hej tażto ja niedaleko Was buduje:) teraz się ujawniacie dokładniej? ja mam ekipe z Liszek papiery w Krzeszowicach załatwiają się szybko:) ja miałam prolem tylko z projektami przyłączy-pozwoleie beż przyłączy(jako II etap inwestycji) a tu kierowniczka zarządała projektów, bo od domu do skrzynki(czyt.ogrodzenia) traktuje jako instalacje wewnętrza-gaz i prąd, ale jakos to obeszłam; a PnB dostałam w miesiąc z hakiem No to jak teraz to obeszlaś (czyt. nie zrobiłaś projektów) to muszę cię zmartwić bo potem będziesz musiała wystapić o kolejne pozwolenia na budowę tych właśnie odcinków (kolejny dziennik budowy, kierownik, zgłoszenia w nadzorze...itp). Dokładnie tak samo jak z pozwoleniem na dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.04.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 POSZUKUJE ludzi do układania kostki brukowej - czy macie kogoś godnego polecenia - myślącego przedewszyskim. please.... please... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 25.04.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 POSZUKUJE ludzi do układania kostki brukowej - czy macie kogoś godnego polecenia - myślącego przedewszyskim. please.... please... wysłałem Ci na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 25.04.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 hej tażto ja niedaleko Was buduje:) teraz się ujawniacie dokładniej? ja mam ekipe z Liszek papiery w Krzeszowicach załatwiają się szybko:) ja miałam prolem tylko z projektami przyłączy-pozwoleie beż przyłączy(jako II etap inwestycji) a tu kierowniczka zarządała projektów, bo od domu do skrzynki(czyt.ogrodzenia) traktuje jako instalacje wewnętrza-gaz i prąd, ale jakos to obeszłam; a PnB dostałam w miesiąc z hakiem super ) a gdzie dokładnie się budujesz? i na jakim etapie jesteś? ja przyłącza będę robić wcześniej - tzn do stanu istniejącego podłącze co się da, a potem PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 POSZUKUJE ludzi do układania kostki brukowej - czy macie kogoś godnego polecenia - myślącego przedewszyskim. please.... please... wysłałem Ci na priva ślicznie dziękuję... zadzwoniłem - i może się uda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 25.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 super ) a gdzie dokładnie się budujesz? i na jakim etapie jesteś? ja przyłącza będę robić wcześniej - tzn do stanu istniejącego podłącze co się da, a potem PnB smiem przypuszczać iż i tak nie będziecie wiedzieć, gdzie to jest, jesliście nie mijscowi 5 km.od Balic, albo 2 od Aleksandrowic jadąc pod taką\ górke przez las etap?-własnie mam zalane fundamenty i przerwa-niestety na schnięcie, ale majster ma sie wyrobic ze stanem sur. zamknietym na koniec sierpnia nie robiłam proj.przyłączy, bo mi się spieszyło-ekipa (na koniec marca 08) zamówiona we wrzesniu 07, a prawomocne pozwolenie dostałam 18 marca-na styk wiem,że musze zrobić projekt i wystąpić o pozwoelenie, ale 1 słyszę,że dziennik budowy i kier-bud chce to wszystko załatwić teraz jak dom powstaje, że jak garaż już wymurują, to podłączam licznik z wodą, a jak dach będzie to prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.04.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 super ) a gdzie dokładnie się budujesz? i na jakim etapie jesteś? ja przyłącza będę robić wcześniej - tzn do stanu istniejącego podłącze co się da, a potem PnB smiem przypuszczać iż i tak nie będziecie wiedzieć, gdzie to jest, jesliście nie mijscowi 5 km.od Balic, albo 2 od Aleksandrowic jadąc pod taką\ górke przez las etap?-własnie mam zalane fundamenty i przerwa-niestety na schnięcie, ale majster ma sie wyrobic ze stanem sur. zamknietym na koniec sierpnia nie robiłam proj.przyłączy, bo mi się spieszyło-ekipa (na koniec marca 08) zamówiona we wrzesniu 07, a prawomocne pozwolenie dostałam 18 marca-na styk wiem,że musze zrobić projekt i wystąpić o pozwoelenie, ale 1 słyszę,że dziennik budowy i kier-bud chce to wszystko załatwić teraz jak dom powstaje, że jak garaż już wymurują, to podłączam licznik z wodą, a jak dach będzie to prąd z prądem to lepiej już rób bo samo czekanie na kolejkę do przetargu to w moim przypadku było 3 miesiące, a wcześniej przecież projekt trzeba zrobić uzgodnić, podpisać umowę przyłączeniową w wieliczce linia zalicznikowa czyli to co idzie od skrzynki z licznikiem do domu idzie na PnB, ale w krakowie chyba tylko na zgłoszenie więc jak coś to odpadnie sprawa czekania na to - ale i tak bym się radził doradzić innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 25.04.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 mam pyt do zaawansowanych w budowie-czy ktoś smarował fundamenty tym czarnym abizolem o nazwie "izolbet A"? nam wysmarowali, ale majster mówi, że było to bardzo rzadkie, zazwyczaj jak smarowali to pendzlem nie mogli ruszyć, a tutaj w pół dnia całe fundamenty przejechali, beton nie przebija, tylko skoro było żadkie, to wystarczy taka izolacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts