pam 04.05.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Z mojego doświadczenia to opinia o tym, że sklepy internetowe mają lepsze ceny jest grubo przesadzona. Jak ktoś nie lubi chodzić po sklepach i szukać to patrzy do pierwszego lepszego sklepu i wtedy pierwszy lepszy internetowy ma niższą cenę. A ja jestem właśnie na kupnie kosiarki spalinowej i sklep w Wieliczce daje mi cenę nawet o 200zł lepszą niż każdy z internetu który sprawdziłem. A jak zapytałem sprzedawcę ze sklepu internet. dlaczego mają drożej jak w castoramie to odpowiedział że taką mają politykę. a gdzie te tanie kosiarki w Wieliczce ? bo też się za czymś będę rozglądał Ja chcę kupić akurat spalinówkę silnikiem Hondy, taką 4KM. Najtaniej znalazłem w Castoramie, ale jak powiedziałem w sklepie ogrodniczym tym koło AVITY na Jedynaka to stwierdzili że się dogadamy i na pewno drożej nie wezmą. A dodatkowy atut to to że tam mają na miejscu serwis jak by coś. A od okolicznych mieszkańców słyszałem że sklep OK.. Jak Cię interesuje taka kosiarka to może weźmiemy hurtem to coś jeszcze ubijemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekKraków 04.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 miałem na myśli zwykłe sklepy.Chodziło mi o to żeby zebrać sie w kilka osób, wybrać sieć (avans, euromarket, mediamarkt....itd itd) i popytać jaki - przy zakupie 5 pralek, 4 tv,4 piekraników itd itd .... co by sie tam uzbierało - dali by rabat od całosci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.05.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A ja jestem właśnie na kupnie kosiarki spalinowej i sklep w Wieliczce daje mi cenę nawet o 200zł lepszą niż każdy z internetu który sprawdziłem. A jak zapytałem sprzedawcę ze sklepu internet. dlaczego mają drożej jak w castoramie to odpowiedział że taką mają politykę. a gdzie te tanie kosiarki w Wieliczce ? bo też się za czymś będę rozglądał Ja chcę kupić akurat spalinówkę silnikiem Hondy, taką 4KM. Najtaniej znalazłem w Castoramie, ale jak powiedziałem w sklepie ogrodniczym tym koło AVITY na Jedynaka to stwierdzili że się dogadamy i na pewno drożej nie wezmą. A dodatkowy atut to to że tam mają na miejscu serwis jak by coś. A od okolicznych mieszkańców słyszałem że sklep OK.. Jak Cię interesuje taka kosiarka to może weźmiemy hurtem to coś jeszcze ubijemy? narazie jeszcze nie w temacie jestem z kosiarkami wiem tylko że coś by trzeba było kupić, ale co to jeszcze sprawa do zastanowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 05.05.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A ja jestem właśnie na kupnie kosiarki spalinowej i sklep w Wieliczce daje mi cenę nawet o 200zł lepszą niż każdy z internetu który sprawdziłem. A jak zapytałem sprzedawcę ze sklepu internet. dlaczego mają drożej jak w castoramie to odpowiedział że taką mają politykę. a gdzie te tanie kosiarki w Wieliczce ? bo też się za czymś będę rozglądał Ja chcę kupić akurat spalinówkę silnikiem Hondy, taką 4KM. Najtaniej znalazłem w Castoramie, ale jak powiedziałem w sklepie ogrodniczym tym koło AVITY na Jedynaka to stwierdzili że się dogadamy i na pewno drożej nie wezmą. A dodatkowy atut to to że tam mają na miejscu serwis jak by coś. A od okolicznych mieszkańców słyszałem że sklep OK.. Jak Cię interesuje taka kosiarka to może weźmiemy hurtem to coś jeszcze ubijemy? narazie jeszcze nie w temacie jestem z kosiarkami wiem tylko że coś by trzeba było kupić, ale co to jeszcze sprawa do zastanowienia Pod dobrą kosiarkę to i ja bym sie podpiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.05.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ja będę kupował na pewno w ciągu najbliższego miesiąca bo jak nie to będę mieszkał na sawannie. Zdecydowałem się na taką bez napędu 4KM ale za to z silnikiem Hondy bo podobno jest dobry. W Casto kosztuje 998 z napełnieniem olejem. Jak wspomniałem w podobnej cenie (nie wyższej) kupię w Wieliczce a plus taki że mają serwis na miejscu 500m od mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 05.05.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam,możecie mi powiedzieć ile mniej wiecej płaciliście za zdjęcie humusu ? Znalazłem "koparkowego" za 90zł/h i powiedział mi ze zajmie mu to około 3h. Humus zostaje na działce bo przyda się do wyrównania terenu. I zastanawiam się czy to dobra cena czy szukać dalej. Ściągniecie humusu 15x15m na głębokość 30cm (później jest glina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.05.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Myśmy płacili 80 zł, ale w zeszłym roku. Nawet podawałam namiary na Białej Liście, bo nasz koparkowy jest precyzyjny jak zegarek. Pracował wśród młodych drzewek i nie uszkodził żadnego! Na wszelki wypadek przypomnę: p. Mariusz 602 340 594 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 06.05.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 06.05.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 papierki w gminie to trzeba powaznie zajac sie zakupami ale od czego by tu zaczac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 06.05.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 07.05.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Chciałbym się z wami podzielić dobra nowiną. Właśnie otrzymałem pozwolenie na budowę!!! Po równo 2 miesiącach czekania - składałem wniosek 7 marca. Teraz czas na kolejne ruchy i załatwienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 07.05.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Gratulacje ja też się cieszyłem po otrzymaniu swojego PnB ale następnie przyszła proza życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.05.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Chciałbym się z wami podzielić dobra nowiną. Właśnie otrzymałem pozwolenie na budowę!!! Po równo 2 miesiącach czekania - składałem wniosek 7 marca. Teraz czas na kolejne ruchy i załatwienia.. Gratuluję i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 07.05.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 A myslałeś już jakiej firmy kolektor kupisz? Ja myślę o kolektorach firmy WATT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 07.05.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Gratulacje ja też się cieszyłem po otrzymaniu swojego PnB ale następnie przyszła proza życia Tak wiem że będzie ciężko przejśc przez to wszystko ale jakoś ta wizja mnie nie załamuje. Jak narazie zrobiłem sam ogrodzenie i... bylo calkiem fajnie oderwac sie od pracy umysłowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 07.05.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ... Gratuluję i powodzenia Dzięki wielkie przyda sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 07.05.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 A myslałeś już jakiej firmy kolektor kupisz? Ja myślę o kolektorach firmy WATT. Grzesiek instaluje kotłownie viessmana, ale zestaw słoneczny: kolektory próżniowe, zbiornik 250l, pompki i inne proponuje firmy nibe-biwar - całość ma kosztować ze 7 tysięcy (gmina dopłaca 4 tysiące) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 07.05.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Kto płaci za doprowadzenie prądu ziemią z sasiedniej działki ? Enion (tak jak przy lini napowietrznej) czy jest to wykonywane na własny koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.05.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Kto płaci za doprowadzenie prądu ziemią z sasiedniej działki ? Enion (tak jak przy lini napowietrznej) czy jest to wykonywane na własny koszt ? do licznika o ile się nie mylę płaci enion a od skrzynki z licznikiem do rozdzielczej skrzynki w domku My. u mnie jest tak, że akurat mam słup na działce i na nim jest skrzynka z licznikiem (za którą płaci inwestor) i do licznika poprowadził enion a dalej to już ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 08.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Czy ktoś z budujących planuje kolektor słoneczny? Moze ktos juz ma i moze podzielic sie opinia? Moze jakies namiary na sprawdzona firmę ? Ja się zastanawiam, ponieważ gmina Zabierzów doplaca Instalowała potencjalnie będzie ta sama osoba co CO i CWU, czyli znany z tego forum Grzesiek13 A myslałeś już jakiej firmy kolektor kupisz? Ja myślę o kolektorach firmy WATT. Grzesiek instaluje kotłownie viessmana, ale zestaw słoneczny: kolektory próżniowe, zbiornik 250l, pompki i inne proponuje firmy nibe-biwar - całość ma kosztować ze 7 tysięcy (gmina dopłaca 4 tysiące) ZBYSIO, ta cena za kolektory z osprzętem to 7+4 czy 7-4 czyli 3 tys.PLN (jak da gmina) ile tych kolektorów montujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts