windows 28.05.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam po urlopie pięknie jest w naszym kraju zaległości mi sie zrobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emer 28.05.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Czy miał ktoś do czynienia z firmą KONKRET Marcin Tworek (solary, wentylacja, ogrzewanie, rekuperatory)? A i owszem, miałem... Wchodzę do siedziby firmy KONKRET. Podchodzę do pani przy biurku. - Dzień dobry, czy są rekuperatory? - Reku... co? - Dziękuję, do widzenia... Miałem jej tłumaczyć, co sprzedają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 29.05.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam Wszystkich!Czy ktoś robił w ostatnich miesiącach podjazd/taras z kostki betonowej lub granitowej i mógłby przybliżyć jak to wygląda cenowo? A co do solarów - skontaktujcie sie z Panem Tomaszem Kołodziejem z Thermogolv. Zajmuje się głównie pompami ciepła, ale ma też w ofercie kolektory próżniowe w całkiem rozsądnych cenach - warto z nim pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_k 29.05.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam, mam pytanie dotyczące pomp ciepła. Czy ktoś z Was zdecydował się na takie rozwiązanie?Interesuje mnie jakie są koszty, opłacalność i czy można całkowicie zdać się na ten rodzaj energii. Czy raczej jest to rozwiązanie wspierające główne żródło energii np. gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 29.05.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam, mam pytanie dotyczące pomp ciepła. Czy ktoś z Was zdecydował się na takie rozwiązanie?Interesuje mnie jakie są koszty, opłacalność i czy można całkowicie zdać się na ten rodzaj energii. Czy raczej jest to rozwiązanie wspierające główne żródło energii np. gaz. http://forum.muratordom.pl/pompa-ciepla-spostrzezenia-uwagi,t66186.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniSG 29.05.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam, Mam prosbe, czy Wasze drzwi zew. mają takie wżerki po robakach? http://img46.imageshack.us/img46/1863/dsc00183yx4.jpg cieniowania? http://img46.imageshack.us/img46/2088/dsc00199ip9.jpg niedomalowania? http://img249.imageshack.us/img249/5371/dsc00195pw0.jpg Czy tak maja wyglada drzwi I klasy? Bardzo prosze o opinie. Walcze o reklamacje... czy ona jest uzasadniona Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.05.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam, Mam prosbe, czy Wasze drzwi zew. mają takie wżerki po robakach? cieniowania? niedomalowania? Czy tak maja wyglada drzwi I klasy? Bardzo prosze o opinie. Walcze o reklamacje... czy ona jest uzasadniona Z góry dziekuje nieważne czy jest uzasadaniona, jak ci coś nieodpowiada to walcz. drzwi masz zrobione z drewna, wiec jeśli chodzi o "wzerki" moga sie trafić, a jesli chodzi o niedomalowania... Gwarantuję ci , ze jak po tych drzwiach "przewali się" jeszcze cała banda wykonawców, to z pewnością twoje obiekcje będą uzasadnione. no i zapomniesz o wżerkach a tak na poważnie.. a widziałaś wcześniej jak te drzwi miały wyglądać? Stały jakieś na ekspozycji...? bo jeśli nie to masz problem... a zapłaciłaś za nie ? odebrałaś po motażu? ...ale walcz.. walcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeCet 30.05.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Zaczynam walkę w Jerzmanowicach. Dom 230m2. Ekipa za samą robociznę - stan surowy przykryty - 57 tys. Pozdrawiam wszystkich - będę częstym gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Zaczynam walkę w Jerzmanowicach. Dom 230m2. Ekipa za samą robociznę - stan surowy przykryty - 57 tys. Pozdrawiam wszystkich - będę częstym gościem WIdze ze w moich okolicach coraz wiecej sie dzieje No to powodzenia ! I połamania Łopat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 30.05.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Zaczynam walkę w Jerzmanowicach. Dom 230m2. Ekipa za samą robociznę - stan surowy przykryty - 57 tys. Pozdrawiam wszystkich - będę częstym gościem Powodzenia i dużo cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniSG 30.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Dzieki szczepek za opinie przy okazji chce Ci pogratulowac domku, jest piekny i super go urzadzasz !! Drzwi widzialam tylko na folderze, niestety nie bylo takich na ekspozycji. Pokazali mi je jak juz byly gotowe i to w ciemnym magazynie, zaplacilam za nie, przyjechali i zamontowali, odebralam Po miesiacu pojawily sie plamy i przebarwienia i glowie o to mi chodzi w mojej reklamacji, to co napisalam wczesniej to dodatkowe mankamenty, ktore nota bene podpowiedzial mi gosc-specjalista od farb, ktorego przyslala fabryka do obejzenia tych plam. Gosc mnie zapewnia, ze plamy i przebarwienia znikną, ale kiedy to juz nie umie powiedziec Złozyłam dzis reklamacje u przedstawiciela, czyli w Ebro PeCet witaj i powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 01.06.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Dzieki szczepek za opinie przy okazji chce Ci pogratulowac domku, jest piekny i super go urzadzasz !! Drzwi widzialam tylko na folderze, niestety nie bylo takich na ekspozycji. Pokazali mi je jak juz byly gotowe i to w ciemnym magazynie, zaplacilam za nie, przyjechali i zamontowali, odebralam Po miesiacu pojawily sie plamy i przebarwienia i glowie o to mi chodzi w mojej reklamacji, to co napisalam wczesniej to dodatkowe mankamenty, ktore nota bene podpowiedzial mi gosc-specjalista od farb, ktorego przyslala fabryka do obejzenia tych plam. Gosc mnie zapewnia, ze plamy i przebarwienia znikną, ale kiedy to juz nie umie powiedziec Złozyłam dzis reklamacje u przedstawiciela, czyli w Ebro PeCet witaj i powodzenia!! nie chce cie straszyć ale ja znam ten lakier bo tym samym zrobiono moje drzwi frontowe i bramę jak zauważyłaś. Przebarwienia wynikają z tego ze najprawdopodobniej nierównomiernie nałożono lakier podczas lakierowania pistoletem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Wróblowice 02.06.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, Mam na zbyciu około 150 stempli (długość 2,8 m) - używanych tylko raz oraz 2 palety Porotherm-u 30 P+W (160 szt.) - przeliczyłem się jednak w moich obliczeniach . Budowa we Wróbloiwicach-Swoszowicach. Pzdr, Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzebrys 02.06.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 witam, wlasnie dostalem informacje, ze nasze PnB czeka do odbioru. tym samym chcialbym sie przywitac z Wami forumowiczami i zyczyc wszystkim samych pomyslnosci w pracach na budowie. budujemy sie w Tenczynku. chcilibysmy zaczac w tym roku. ze spraw blizszych grupie chcialbym prosic o polecenie na priv solidnego kierownika budowy oraz sprawdzonego wykonawce GWC. pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSTURBO 03.06.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Mam do sprzedania pustaki Wienerberger Porotherm 25PW (wymiary 250x373x238 mm, grubość ściany 25 cm) klasa 15 (oryginalne Polskie) w ilości 210 sztuk oraz pustaki przeznaczone na ściany działowe o grubości 11,5 cm klasa 15 w ilości 35 sztuk. Są to pozostałości po mojej rozbudowie. Pustaki niestety rozpakowane, ponieważ przewoziłem je w inne miejsce działki. Cena za 1 sztukę 25PW to 4,99PLN a za 11,5PW to 3,99PLN. Pustaki najchętniej sprzedam wszystkie jednorazowo. Są one do odbioru w Krakowie po wcześniejszym ustaleniu terminu. Nie wystawiam faktury VAT. Załadunek i transport we własnym zakresie. Kontakt 601664377. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 03.06.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 witam, wlasnie dostalem informacje, ze nasze PnB czeka do odbioru. tym samym chcialbym sie przywitac z Wami forumowiczami i zyczyc wszystkim samych pomyslnosci w pracach na budowie. budujemy sie w Tenczynku. chcilibysmy zaczac w tym roku. pozdrawiam piotr Powodzenia Piotr_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 03.06.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam grupę krakowską ponownie. Uch przebrnęłam przez całą papierologie (albo tak mi się zdaje) i już czekam na pozwolenie na budowę Ale piszę w innej sprawie czy wiecie gdzie mogę wypożyczyć szalunki do ścian piwnicy? Może ktos z Was korzystał i podzieli się ze mną doświadczeniem Boje się że wykonawca będzie psioczył bo bardzo chciał robić z pustakow szalunkowych a ja się na takie nie godzę bo buduję dom dla siebie. Ale w czasach dopieszczania wykonawców (bo się obrazi i sobie pójdzie) chcę rozważyć szalunki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joamor 04.06.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 U nas piwnice były lane w szalunki z desek. Zrobienie szalunków ścian zewnętrznych ( wewn. były murowane z bloczków) zajęło wykonawcy bodajże 3 dni. Deski były wykorzystane jeszcze wielokrotnie do szalowania stropów, wieńców itp, więc cenowo wyszło to na pewno taniej niż wypożyczenie. Polecam ten sposób, oczywiście jeśli wykonawca zna się na takiej robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 05.06.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Wykonawca z polecenia i sprawdzenia ale wolał szalunkowe pustaki (mniej dla niego roboty) ale pogadam z nim i przekonam do swojej racji. Dzięki za ta wiadomość o szalunkach z dech u mnie bedzie psioczenia bo ściany wysokie na 3m i trzeba będze zrobic przerwę roboczą, ale ide w zaparte w deski. Teraz czekam już tylko na widomość z Rynku Podgórskiego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.06.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Guliwerka, gdzie się podziewasz? Zdaje się (widziałam wczoraj zza swojego płota ), że u Ciebie ryje kopara, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts