Guliwerka 05.06.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Jak miło że o mnie pytasz To byłoby zbyt piękne. Póki co walczę o prąd i wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 06.06.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 WitamSzukamy firmy do wykonania przyłącza wodno-kanalizacyjnego Chcemy uzbroić 6 działek .Bardzo was proszę o namiar an dobra firmę .Miał nam robić facet z wodociągów ale kwota 73 tyś netto to jakieś nieprozuminie za 117 mb wody i około 120 mb kanalizacji.Bardzo was prosze o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 06.06.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś może mi powiedziec ile się czeka na pismo z KZK odnosnie odprowadzenia wód opadowych na wlasny teren i czy to nie jest nieporozumienie jeżeli cała inwestycja zajmuje 6% powierzchni działki. Pierwszy brak na Rynku P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 06.06.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś może mi powiedziec ile się czeka na pismo z KZK odnosnie odprowadzenia wód opadowych na wlasny teren Jesli pamiec mnie nie myli to 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 07.06.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Pomocy:((Mam działke przez ktora przebiega rurociąg a wzdluz niego kabel tpsa. Okazuje sie bo zbadaniu terenu urzadzeniem do wykrywania kabli ze jest on przesuniety o jakies 3 metry w stosunku do tego co jest na mapach i teraz mi sie dom nie zmiesci na dzialce:( bo musze od kabla odstapic okolo metra no i od granicy 4 metry - czy mieliscie podobna sytuacje? czy moge wymoc na tpsa przesuniecie kabla? stoje teraz z wszystkim bo nie wiem jak zlozyc o PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla2003 07.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Pomocy:(( Mam działke przez ktora przebiega rurociąg a wzdluz niego kabel tpsa. Okazuje sie bo zbadaniu terenu urzadzeniem do wykrywania kabli ze jest on przesuniety o jakies 3 metry w stosunku do tego co jest na mapach i teraz mi sie dom nie zmiesci na dzialce:( bo musze od kabla odstapic okolo metra no i od granicy 4 metry - czy mieliscie podobna sytuacje? czy moge wymoc na tpsa przesuniecie kabla? stoje teraz z wszystkim bo nie wiem jak zlozyc o PnB Polecam artykuł Pawła Pucha "rury i słupy na działce" na http://www.krn.pl/krajowy-rynek-nieruchomosci/linki-5.html i walcz bo własność prywatna to władza do dysponowania gruntem nie tak jak kiedyś. Wiem że ciężko walczy się z molochami które uważają że mają prawo robić na cudzej własności co chcą ale nie masz wyjścia. Musisz wystąpić o wydanie warunków przesunięcia tegoż "kabla" TPSa będzie się tłumaczyć pozwoleniem na budowę albo zasiedzeniem po iluś tam latach ale nie daj się i postrasz ich sądem że bezprawnie korzystają z Twojej własności i nie ponoszą z tego tytułu żadnych kosztów a przez ich kabel nie masz możliwości korzystania z własnego gruntu w sposób jaki chcesz - tzn nie możesz postawić domu Jeżeli nie podołasz sam to zasięgnij porady i pomocy prawnika do napisania odpowiedniego pisma to niewielki koszt a prawnicy naprawdę nie gryzą. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.06.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Czy mial ktos z Was do czynienia z firma Klinkiermur p. Jelonka? Tutaj jest ich strona http://www.klinkiermur.pl . Chodzi mi glownie o jakosc swiadczonych uslug. No i chetnie bym sie dowiedziala, jaka polke cenowa zajmuja. Niestety to co w Internecie znajduje to glownie ich anonse, a brak opinii. Chcemy wybudowac elewacje z klinkieru i zalezy nam na znalezieniu firmy specjalizujacej sie w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 08.06.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Czarna lista KRAKBET, zamówiliśmy beton w tej firmie, sami bez mojego pytania zaproponowali cenę 305 zł za kubik dla ilości powyżej 20 kubików, tak się złożyło, że potrzebowaliśmy 24 kubiki, oczywiście spóźnili się kilka godzin, a na fakturze widniała cena za kubik 311,10 zł, Przełknęliśmy, bo terminy gonią, drugi raz nie dysponowali wolnym terminem, więc zamówiliśmy w COTRACTORZE, cena 310 zł, wylaliśmy, podobno ekipa nie była tak sprawna jak w Krakbecie, no więc znowu zamówiliśmy w Krakbecie kolejne kilkanaście kubików, mimo, że był to pierwszy kurs to 2 godziny spóźnienia i cena dla stałych klientów już wyższa, bo 314,50zł za kubik, no i tak jakoś mi się weszło na moment, kiedy kierowca gruchy wręczył flaszkę naszemu majstrowi, nie wiem tylko w jakim celu, pewnie to tylko prezencik . W efekcie wróciliśmy do Cotractora, przywieźli nam nawet trochę wcześniej,a cena za drugim razem była o dziwo nawet niższa niż poprzednio, a już myśleliśmy, że w ciągu dwóch tygodni ceny betonu wzrosły, ale na szczęście tylko w Krakbecie.Biała lista CONTRACTOR, nie mają tylko przedstawicieli handlowych, którzy jadą na budowę i czynią ustalenia z majstrem, nie wiadomo po co, bo ilości sami sobie liczymy i sami zamawiamy.Zyczymy wszystkim powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.06.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Naramowicze, tu napiszcie: http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420-420.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 09.06.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Czarna lista KRAKBET, zamówiliśmy beton w tej firmie, sami bez mojego pytania zaproponowali cenę 305 zł za kubik dla ilości powyżej 20 kubików, tak się złożyło, że potrzebowaliśmy 24 kubiki, oczywiście spóźnili się kilka godzin, a na fakturze widniała cena za kubik 311,10 zł, Przełknęliśmy, bo terminy gonią, drugi raz nie dysponowali wolnym terminem, więc zamówiliśmy w COTRACTORZE, cena 310 zł, wylaliśmy, podobno ekipa nie była tak sprawna jak w Krakbecie, no więc znowu zamówiliśmy w Krakbecie kolejne kilkanaście kubików, mimo, że był to pierwszy kurs to 2 godziny spóźnienia i cena dla stałych klientów już wyższa, bo 314,50zł za kubik, no i tak jakoś mi się weszło na moment, kiedy kierowca gruchy wręczył flaszkę naszemu majstrowi, nie wiem tylko w jakim celu, pewnie to tylko prezencik . W efekcie wróciliśmy do Cotractora, przywieźli nam nawet trochę wcześniej,a cena za drugim razem była o dziwo nawet niższa niż poprzednio, a już myśleliśmy, że w ciągu dwóch tygodni ceny betonu wzrosły, ale na szczęście tylko w Krakbecie. Biała lista CONTRACTOR, nie mają tylko przedstawicieli handlowych, którzy jadą na budowę i czynią ustalenia z majstrem, nie wiadomo po co, bo ilości sami sobie liczymy i sami zamawiamy. Zyczymy wszystkim powodzenia Contractor też taki święty nie jest. W zeszłym roku co do cen - był przewidywalny, co do terminów - już mniej. Beton zamówiony na 16 dojechał przed 20 - ganek i taras był już gładzony przy żarówkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 09.06.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam wszystkich budujących. Mam ogromny dylemat odnosnie pustaków: budowac będę z MAX'A 25 i dostałam namiar na skład w którym jest taki pustak w cenie 3 zł brutto ale jest to pustak z Chorwacji. Czy macie jakieś zdanie na ten temat bo ja słyszałam zarówno pozytywne jak i negatywne.Prosze o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pero33 09.06.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Pomoze ktos? Szukam taniej deski calówki i tanich okien dachowych. Ktos ma jakies namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 09.06.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Pomocy:(( Mam działke przez ktora przebiega rurociąg a wzdluz niego kabel tpsa. Okazuje sie bo zbadaniu terenu urzadzeniem do wykrywania kabli ze jest on przesuniety o jakies 3 metry w stosunku do tego co jest na mapach i teraz mi sie dom nie zmiesci na dzialce:( bo musze od kabla odstapic okolo metra no i od granicy 4 metry - czy mieliscie podobna sytuacje? czy moge wymoc na tpsa przesuniecie kabla? stoje teraz z wszystkim bo nie wiem jak zlozyc o PnB Skoro przesunęli o 3 metry to trzeba było budować. W razie czego nie byłoby problemu bo dla urzędów najważniejsze są dokumenty i mapy a nie masz obowiązku robić pomiarów W czasie wykopów zrobilibyście małe uppps... kabelek ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijas 09.06.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam wszystkich Czy może mi ktoś polecić firmę, która zajmuje się wentylacją mechaniczną z rekuperacją.Może ktoś z was montował w swoim domu i może kogoś rekomendować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 10.06.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam wszystkich budujących. Mam ogromny dylemat odnosnie pustaków: budowac będę z MAX'A 25 i dostałam namiar na skład w którym jest taki pustak w cenie 3 zł brutto ale jest to pustak z Chorwacji. Czy macie jakieś zdanie na ten temat bo ja słyszałam zarówno pozytywne jak i negatywne. Prosze o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Monika Czy naprawde nie macie zdania na ten temat? Prosze o jakieś informacje.. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 10.06.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o pustaki z zagranicy to oprócz ceny ważna jest także kompatybilność wymiarów z tymi krajowymi.Bo potem może okazać się, że brakuje kilka palet lub połówek (najlepiej spytać murarzy) i co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 10.06.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam wszystkich Czy może mi ktoś polecić firmę, która zajmuje się wentylacją mechaniczną z rekuperacją. Może ktoś z was montował w swoim domu i może kogoś rekomendować W piątek jesteśmy umówieni na 2 wizytę Adama_mk w sprawie instalacji naszej wentylacji. Będziemy ustalać dokładny przebieg instalacji. Zdecydowaliśmy się na jego firmę jako wykonawcę. Niezłe wrażenie zrobiła na mnie także firma ASK (http://www.rekuperatory.krakow.pl/). Cenowo przyzwoicie. Na Allegro funcjonuje jeszcze firma specjalizująca się w Dospelu (ale nie tylko). Mają atrakcyjne ceny samych rekuperatorów więc także warto się przyjrzeć. Robią profesjonalny projekt co wcale nie jest często spotykane. Na razie mamy wypuszczoną rurę pod GWC rurowe. W sobotę będziemy robić przepusty przez strop pod kanały wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 11.06.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam KRAKÓW ja juz wystawilem tz stan surowy ekipa za robocizne 40 tys (gorale) Bede tu czestym bywalcem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 12.06.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam czy ktoś z was robił drenaż opaskowu fundamentów? JA nie mam podpiwniczonego domu ale jak kopali fundamenty przerwali dreny na działce ( kiedys caly ten teren był odwodniany).Jeden róg domu bedize narazony na okresowe zalewanie woda odpływowa z tego drenu przerwanego. Nie wiem czy robic tego drenażu. Jakie jest wasze zdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijas 12.06.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam wszystkich Czy może mi ktoś polecić firmę, która zajmuje się wentylacją mechaniczną z rekuperacją. Może ktoś z was montował w swoim domu i może kogoś rekomendować W piątek jesteśmy umówieni na 2 wizytę Adama_mk w sprawie instalacji naszej wentylacji. Będziemy ustalać dokładny przebieg instalacji. Zdecydowaliśmy się na jego firmę jako wykonawcę. Niezłe wrażenie zrobiła na mnie także firma ASK (http://www.rekuperatory.krakow.pl/). Cenowo przyzwoicie. Na Allegro funcjonuje jeszcze firma specjalizująca się w Dospelu (ale nie tylko). Mają atrakcyjne ceny samych rekuperatorów więc także warto się przyjrzeć. Robią profesjonalny projekt co wcale nie jest często spotykane. Na razie mamy wypuszczoną rurę pod GWC rurowe. W sobotę będziemy robić przepusty przez strop pod kanały wentylacyjne. Dzieki za odpowiedz. Podaj mi proszę adres strony firmy Adama_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts