Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Może fajnie zabrzmiało ;)

Jest to rodzinna ekipa spod Krynicy - ojciec "szeryf", synowie (Krzysiek rządzi), szwagrowie, wyjątkowo zgodna, którzy wciąż opowiadają sobie jakieś dykteryjki i z budowy często słychać śmiech :) Jest to raczej ewenement, spotykany u tych którzy kochają swoją robotę.

A piwkiem, owszem, nie pogardzą w gorące dni, ale po pracy.

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przespałem 2 m-ce i nie kupiłem stali a w tym tygodniu mocno się zdziwiłem :x ceną stali a raczej jej dużym wzrostem. Obdzwoniłem część składów ale jeżeli możecie mi podpowiedzieć w jakiej cenie jest w waszej okolicy to będę wdzięczny. Chodzi o stal 6 (gładką) oraz 8-12 (żebrowaną).

Kupowałem dwa dni temu stal i z moich informacji ceny mają się tak:

fi6: 3300 - 3780zł

fi16: 3180 - 3420zł

(Skawina i okolice)

Jeżeli ktoś z was mógłby się podzielić informacjami na temat piasku do zasypania fundamentów to był bym bardzo wdzięczny (mam jak narazie jedna ofertę 76zł/m3 z transportem)

Przespałem 2 m-ce i nie kupiłem stali a w tym tygodniu mocno się zdziwiłem :x ceną stali a raczej jej dużym wzrostem. Obdzwoniłem część składów ale jeżeli możecie mi podpowiedzieć w jakiej cenie jest w waszej okolicy to będę wdzięczny. Chodzi o stal 6 (gładką) oraz 8-12 (żebrowaną).

Kupowałem dwa dni temu stal i z moich informacji ceny mają się tak:

fi6: 3300 - 3780zł

fi16: 3180 - 3420zł

(Skawina i okolice)

Jeżeli ktoś z was mógłby się podzielić informacjami na temat piasku do zasypania fundamentów to był bym bardzo wdzięczny (mam jak narazie jedna ofertę 76zł/m3 z transportem)

Ty chyba sobie żartujesz z tą ceną za piach zasypowy :o za 10kubików (1 samochód) płaciłbyś??...760zł?? :o

ja wczoraj kupowałam czysty, powtórzę czysty piach do murowania za 550zł autko = 10m3

a zasypowy szukaliśmy i szukalismy, a pod nosem znaleźliśmy za jedyne 200zł za 10m3, a wlazło nam 10aut+przyczepa (8m3) i jeszcze było mało :o więc kopalismy dziurę na działce i garaż zasypaliśmy gliną z działki i na to przyczepa zasypowego:lol: ceny z transportem, ale do Skawiny możesz płacić więcej, tyle tylko,że wiem, że tam też wozili(że,że,że :roll: ) z tego składu

Czy tylko Sloneczko (jeszcze raz dzieki :D ) jest zadowolona ze swojej ekipy po postawieniu murow i zrobieniu dachu?Naprawde nikt z was nie moze po swoim doswiadczeniu polecic i pdac namiarow na swoje ekipy z tego etapu budowy? :( PLISSSSSSSSSSSSSS

ja mam superancka ekipę, jednakże wiem, że ten cały rok już zajętgy-u nas jeszcze dach mają zrobić :lol: i działają tak stacjonarnie, gmina Liszki, Zabierzów, kryspinów, Balice i okolice 8)

Angela 82 ja potrzebuje ekipe na przyszly rok w południowe rejony Krakowa -niemniej dzieki za odzew.

Sloneczko -nie odmowili bo nie mialam jeszcze mozliwosci z nimi rozmawiac.Zbieram namiary w razie gdybym wlasnie miala taka sytuacje ze jedna ekipa odmowi ,druga bedzie za droga itd....bede miala tylko 2 tyg na ich znalezienie(tyle bede na miejscu) dlatego chce byc przygotowana awaryjnie :)

Witam

Po budowie zostały mi takie materiały jak:

stemple - około 170 sztuk długość od 280 do 300 cm

stal fi 12 żebrowana około 40 prętów o długości 12 m

stal fi 6 gładka około 50 prętów o długości 6 m + pewna ilość w kręgu

lokalizacja Podgórze.

jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę o kontakt.

Witam

Poszukuję szamba i ogólnie to było mówione o probudzie i o firmie spod Proszowic a może ktoś gdzieś widział albo montował innej firmy ? chodzi oczywiście o jakieś 10m3 monolit z betonu

mam zamówione z Proszowic, ale ponoć mają 2 tygodnie opóźnienia może inni mają na stanie i by tak raz dwa wjechali i włożyli ? co sądzicie ?