Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Musze zamówić jutro beton do zalewania fundamentów i zastanawiam się nad ceną i targowaniem się. Możecie mi powiedzieć ile płaciliście jakoś ostatnio za beton B20/B15 ?

To zalezy gdzie budujesz. Ja po dzwonieniu do wiekszosci firm najtaniej mial nosek .Za B20 placilem 235zl plus pompa 400zl .I zaleta bo vat 7% jako usluga a nie jak inne betoniarnie 22%.Mozesz zapytac za ile tobie dostarcza. Betoniarnia nosek tel.6450596

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Ja dopiero będę robić projekt i wycenę w firmie Bartosz. Podoba mi się to ze przy ich rozwiązaniu nie muszę prowadzić rury czerpnej przez grunt.

W projekcie domu mam już uwzględniony projekt wentylacji mechanicznej ale jest on taki trochę po najmniejszej linii oporu więc niewiele z niego pożytku zwłaszcza ze nie uwzględnia właściwego wykorzystania ciepła z kominka.

Pozdrawiam

Przy żadnym rozwiązaniu nie musisz prowadzić rury czerpnej w gruncie :) Tzw. GWC to dodatek, który umożliwia dodatkowe oszczędności. My akurat mamy już rurkę wypuszczoną. Natomiast "normalnie" czerpnia jest na ścianie lub na dachu i nie ma to nic wspólnego z rodzajem rekuperatora.

Witam,

Musze zamówić jutro beton do zalewania fundamentów i zastanawiam się nad ceną i targowaniem się. Możecie mi powiedzieć ile płaciliście jakoś ostatnio za beton B20/B15 ?

Ja zamawiałem w firmie Cembet. Mają oddziały na ul. Domagały, na Zawiłej i w Niepołomicach. Za B20 płaciłem 245 zł netto z pompą.

Witam,

Ja zamawiałem w firmie Cembet. Mają oddziały na ul. Domagały, na Zawiłej i w Niepołomicach. Za B20 płaciłem 245 zł netto z pompą.

Czyli nie jest źle. Cena za jaką miałem beton B20 to 270zł (brutto).

Zalewanie trwało raptem 2godziny. Tzn naraz przyjechały 4gruszki.

Do BungoI

Dziękuję Ci mądry człowieku za dobre wieści :) . To całkowicie zmienia postać rzeczy.

A przy okazji na jaką głębokość wkopuje się tę rurę bo rozumiem że wg Ciebie opłaca się ją wkopać. I czy zdecydowaliście się już na konkretny rekuperator i firmę która go zamontuje?

Bo ja już całkiem zgłupiałam. Może ten Bartosz to zły pomysł??? :roll:

Co prawda bardzo mi się spodobało że nie trzeba bawić się w zakopywanie rury no ale jeśli ma się to przełożyć na oszczędności....

A ja poszukuje kogos kto wkopie mi 4 kregi betonowe na dzialce.

Macie moze kogos godnego polecenia???

I ile taka przyjemnosc moze wogle kosztowac?

Wczoraj wkopywał naszym sąsiadom "nasz" koparkowy: Mariusz 602 340 594.

Zadzwoń i pogadaj (w ogóle) ;)

A możesz powiedziec mi jeszcze jakiej średnicy kręgi wkopywaliście? Mam nadzieje że tego nie pisałaś chyba że czegoś znowu nie doczytałam.