windows 08.07.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 No i tu powstaje drugi problem nie brak czasu bo tego to mam aż nadto. Odległość jaka mnie dziel, mieszkam i pracuje w UK a dom buduje w Polsce.Tak więc wpisy do dziennika będą a owszem dlaczego nie tylko z wielki poślizgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTheBuilder 08.07.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Poszukuję stempli 3m pod strop, możecie coś polecić? A może ktoś ma używane i chciał by się pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 08.07.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Zdecydowaliśmy się na Adama z forum. Był u nas już 2 razy. Pewnie mielibyśmy już pociągniętą instalację gdyby nie wpadka z tynkarzami. Nie ukrywam, że głównym argumentem była dla mnie cena całej instalacji... BungoI, a mógłbym prosić o namiary na Pana Adama? Oraz jak byś mniej więcej napisał jaki miałeś metraż i jakie koszty to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Ja też poproszę o namiary na p. Adama i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 08.07.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Mam pytańko do: Pepika, Savika, Bełatka, pati25, angela82, mk1, windows, Sloneczka, Piotr_M, Guliwerka i innych: Dlaczego nie prowadzicie dzienników budowy ? fajnie byłoby coś poczytać bo jedni już pokończyli, powprowadzali się i już nie prowadzą dzienników, ale jesteście Wy i fajnie byłoby od czasu do czasu poczytać coś, pooglądać zdjęcia, skomentować. Tylko nie mówcie, że nie ma czasu bo sam prowadzę dziennik i jakoś daję radę Na razie nie mam o czym pisać bo oprócz działki mam jedynie wizje a właściwie wizualizacje (w głowie ma się rozumieć) jak mój dom będzie wyglądał A dodatkowo kiepska ze mnie pisarka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 09.07.2008 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Mam pytańko do: Pepika, Savika, Bełatka, pati25, angela82, mk1, windows, Sloneczka, Piotr_M, Guliwerka i innych: Dlaczego nie prowadzicie dzienników budowy ? fajnie byłoby coś poczytać bo jedni już pokończyli, powprowadzali się i już nie prowadzą dzienników, ale jesteście Wy i fajnie byłoby od czasu do czasu poczytać coś, pooglądać zdjęcia, skomentować. Tylko nie mówcie, że nie ma czasu bo sam prowadzę dziennik i jakoś daję radę Lbryndal, cały czas mam gdzieś w głowie, żeby zacząć dziennik, bo może ktoś coś doradzi, podpowie, itd. Natomiast jego brak, wynika tylko z braku czasu, ale już kończą mi fundamenty i w tym tygodniu będę pewnie lał płytę - więc sobie obiecałem, że wtedy coś skrobnę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cesiek 09.07.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Jak w temacie? Potrzebuję ziemi na wyrównanie działki niedaleko Mogilan, pod Krakowem. Możecie doradzić, skąd ją najlepiej wziąć? Kupić (gdzie?)? Dogadać się z kimś, kto buduje? Z góry przepraszam, jeżeli zadałem pytanie na złym forum lub w zły sposób. ...jestem tu nowy... co widać, słychać i czuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trzyk 09.07.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam,mam do oddania ziemie (koparkowy mówił, że bardzo ładna). Zdjęcie: http://img503.imageshack.us/img503/8619/ziemiafs7.th.jpg Mam również do oddania sporo kamienia (margiel) z tego wykopu: http://img389.imageshack.us/img389/86/ziemia2lf4.th.png Do własnego odbioru w Poskwitowie (gmina Iwanowice).Kontakt: 660 440 591 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asasello 09.07.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Jak w temacie? Potrzebuję ziemi na wyrównanie działki niedaleko Mogilan, pod Krakowem. Możecie doradzić, skąd ją najlepiej wziąć? Kupić (gdzie?)? Dogadać się z kimś, kto buduje? Najlepiej poszukaj operatorow koparek z okolicy, podzwon i popytaj sie czy nie beda miec ziemi z jakichs robot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cesiek 10.07.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Najlepiej poszukaj operatorow koparek z okolicy, podzwon i popytaj sie czy nie beda miec ziemi z jakichs robot. Pozdrawiam Dzieki za rade! Bede probowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 10.07.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Jak w temacie? Potrzebuję ziemi na wyrównanie działki niedaleko Mogilan, pod Krakowem. Możecie doradzić, skąd ją najlepiej wziąć? Kupić (gdzie?)? Dogadać się z kimś, kto buduje? Na priv wysłałem ci numer telefonu do gościa z sidziny który może ci pomoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.07.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 macie wykonane instalacje odgromowe? jesli tak to kto robił i za ile jesli mozna spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.07.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 macie wykonane instalacje odgromowe? jesli tak to kto robił i za ile jesli mozna spytać podłączam się do pytania - tez właśnie szukam )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cesiek 10.07.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 A ja tak z innej beczki: czy ktos w gminie Mogilany lub w terenach na poludnie od Krakowa korzysta z przydomowej oczyszczalni sciekow? Mam dylemat: szambo vs oczyszczalnia, a boje sie, ze gliniasta ziemia Mogilan (dokladniej - Bukowa) ma kiepska chlonnosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asasello 10.07.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 macie wykonane instalacje odgromowe? jesli tak to kto robił i za ile jesli mozna spytać Mi piorunochron zrobil elektryk, kiedy robil instalacje. Wzial za to 2300 zl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asasello 10.07.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 A ja tak z innej beczki: czy ktos w gminie Mogilany lub w terenach na poludnie od Krakowa korzysta z przydomowej oczyszczalni sciekow? Mam dylemat: szambo vs oczyszczalnia, a boje sie, ze gliniasta ziemia Mogilan (dokladniej - Bukowa) ma kiepska chlonnosc... Witaj, Ja buduje sie w Mogilanach. Dlugo rozważałem rozne oczyszczalnie ale w koncu się poddalem, będzie szambo. Jeżeli masz jakis ciek wodny przy dzialce, gdzie mógłbyś odprowadzic oczyszczona wode lub wiesz ze jestes w stanie się dokopac do jakiejs warstwy przepuszczalnej gruntu to można robic oczyszczalnie biologiczna lub z osadem czynnym. Jeżeli nie masz takich możliwości to sytuacja jest ciezka. Poczytaj sobie watki, które już były na ten temat na forum: http://forum.muratordom.pl/przydomowa-oczyszczalnia-a-gliniaste-podloze,t122697.htm http://forum.muratordom.pl/pos-na-gliniastym-podlozu,t105650.htm http://forum.muratordom.pl/przydomowa-oczyszczalnia,t113531.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 10.07.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witam ja właśnie wczoraj miałem wizyte pana od oczyszczalni. Chociaż mam ciek odradza odprowadzanie tam wody. według niego najlepsza jest z drenażem. Koszt to 7600 zł a za biologiczna 12000 zł. Ja rozważam możliwość montażu sam same oczyszczalnia kosztuje kolo 2500 - 3000 zł, a biologiczna 6000 zł. montaż kolo 2500 zł. Czy ktos z was montował samodzielnie ? - i podzieli się swoimi doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerald_ 10.07.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam Krakowską.Coś jakby moja ekipa wystawiła mnie do wiatru...Czy ktoś ma kogoś do polecenia - sierpień-wrzesień domek 300m2 okolice Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.07.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Zamieściłam namiary na moją ekipę na małopolskiej Białej Liście: http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420-420.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 11.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 a ja jeszcze chcialabym wrócic do tematu drenażu, bo od poniedziałku zaczynam. Czy macie do tego pomontowane jakieś studzienki kontrolne? jeśli tak to ile i jakie czy te orginalne, które są dość drogi czy może jakoś to pokombinowaliści no i do czego odprowadzacie wode z tego drenażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cesiek 11.07.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzieki Pepik & Asasello [...]Jeżeli masz jakis ciek wodny przy dzialce, gdzie mógłbyś odprowadzic oczyszczona wode lub wiesz ze jestes w stanie się dokopac do jakiejs warstwy przepuszczalnej gruntu to można robic oczyszczalnie biologiczna lub z osadem czynnym[...] Wzdluz dzialki mam row melioracyjny, ale w gminie kategorycznie zabronili odprowadzac do niego plyny z oczyszczalni. Zastanawiam sie teraz - moze nie maja prawa mi tego zabronic? Urzednik w Mogilanach powiedzial, ze wode moglbym odprowadzac do strumyczka, rzeczki, stawu, ale nie do rowu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts