Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zamiescilem juz w dziale wykonawców ale jestem tak zadowolony ze tutaj tez napisze mam nadzieje ze nie bedziecie krzyczec:)

Polecam Geodete Pana Krzysztofa - aktualnie skończyliśmy podział działki , jesteśśmy w trakcie rysowania mapy 1:500 a następnie będziemy robić tyczenie - jak otrzymam Pnb.

Konkretny , rzeczowy , terminowy i cenowo konkurencyjny.

Działa na terenie Krakowa i okolic

tel kont 505 936 984

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poszukuję taniego piachu, żwiru i kamienia łamanego znacznych ilości w związku z koniecznością wymiany gruntu pod fundamentami.

Sprawdziłem ceny w firmach zajmujących się kopalinami ale koszty łączne są

b.duże.

Jeżeli możecie coś podpowiedzieć to proszę o namiary.

Dzięki

Piotr_M

Poszukuję taniego piachu, żwiru i kamienia łamanego znacznych ilości w związku z koniecznością wymiany gruntu pod fundamentami.

b.duże.

Dzięki

Piotr_M

Wysłałem ci na priv kontakty które znalazłem do kilku firm zajmujacych się piachem.

b.duże.

Dzięki

Piotr_M

Wysłałem ci na priv kontakty które znalazłem do kilku firm zajmujacych się piachem.

Dziękuję

ja miałam tanio zasypowy pach-ale przykro mi- skończył się :cry: a taki czysty też tanio, ale namiar będę mieć jak ekipa wróci :roll:

dzisiaj przywieźli nam więźbę na dach :lol: , musimy sobie to pomoczyć, bo za tydzień ekipa do nas wraca, po urlopie zapewne pełna zapału do pracy :lol:

mam pyt.-ktoś moczył może więźbę? mamy taki impregnat,koncentrat-podobnoż trzeba moczyć w tym drzewo 12h :o możliwe to to jest????

jestem tu nowa, więc w krótkim czasie wyślę różne zdjęcia domku, aktualnie wraz z narzyczonym jesteśmy na etapia wykończeniówki, także odczuwamy

coraz większe zmęczenie ale staramy się nie poddawać i iśc do przodu,

z tego co wyczytałam na forum, Macie bardzo fajnie działki i domki więc serdecznie Wam gratuluje bo sama wiem po sobie jak cięzko jest przy budownie :roll: mam kilku spoko fachowców których mogę polecić gdyby któś Chciał to służę pomocą, z Chęcią Chciałabym nawiązać kontakt z jakimiś sąsiadami którzy zamieszkują lub będą zamieszkiwać okolice mogilan, głogoczowa, skawiny - ogólnie tych okolic :D :D z przyjemnością podzielę się swoimi doświadczeniami, oraz posłucham Waszych porad -Renia 27 :D

Witam.

Ja nowa tu jestem. 8)

Kupiłam domek w stanie surowym otwartym w Łuczycach obok Kocmyrzowa i jestem zielona jak młoda trawa. Co teraz? :lol:

Póki co, poza zmaganiem się z szukaniem ekip, zmagam się z logistyką? Zacząć od przyłączy? Od okien? Drzwi? Wylewek? AAA!!! HELP.

:p

Witaj "sąsiadko"

Ja u siebie robiłem (po stanie surowym) okna , elektryka , wlasnie skonczyli tynkowac i czekam na centralne (moze na poczatku sierpnia) wraz z podłogowym potem wylewki itd ... :)

Ja z Dojazdowa

Pozdrawiam

Witam.

Ja nowa tu jestem. 8)

Kupiłam domek w stanie surowym otwartym w Łuczycach obok Kocmyrzowa i jestem zielona jak młoda trawa. Co teraz? :lol:

Póki co, poza zmaganiem się z szukaniem ekip, zmagam się z logistyką? Zacząć od przyłączy? Od okien? Drzwi? Wylewek? AAA!!! HELP.

Witaj "sąsiadko"

Ja u siebie robiłem (po stanie surowym) okna , elektryka , wlasnie skonczyli tynkowac i czekam na centralne (moze na poczatku sierpnia) wraz z podłogowym potem wylewki itd ... :)

Ja z Dojazdowa

Pozdrawiam

Gdybyś miał sprawdzone ekipy do czegokolwiek (no, poza ociepleniem, tynkami i oknami, bo mam), to bardzo poproszę. 8)

Gdybyś miał sprawdzone ekipy do czegokolwiek (no, poza ociepleniem, tynkami i oknami, bo mam), to bardzo poproszę. 8)

A powiedz co juz masz zrobione albo co masz do zrobienia Bedzie nam łatwiej :) Mam dobrych hydraulików ale nie wiem jak ma z terminami Jak bedzie u mnie robił na poczatku sierpnia to mozesz podjechac do mnie na budowe i sie ugadac :)

A powiedz co juz masz zrobione albo co masz do zrobienia Bedzie nam łatwiej :) Mam dobrych hydraulików ale nie wiem jak ma z terminami Jak bedzie u mnie robił na poczatku sierpnia to mozesz podjechac do mnie na budowe i sie ugadac :)

Nic nie mam. Wchodzimy do stanu surowego otwartego za miesiąc. :-?

Mój znajomy robi ocieplenia i tynki wszelakie, więc zacznie od ocieplania poddasza, wstawimy okna i będziemy walczyć o przyłącza. A co dalej - czarna dziura. Mamy jakieś namiary (stąd zresztą, dzięki wieeelkie!) na speców od wylewek (ale wydają mi się drodzy :( ) i oczyszczalni (też bym chciała jeszcze gdzieś ceny porównać), ale do wod-kan-gaz i prądu nie mamy nikogo, co bardzo mi życie zatruwa.

a ja jeszcze chcialabym wrócic do tematu drenażu, bo od poniedziałku zaczynam. Czy macie do tego pomontowane jakieś studzienki kontrolne? jeśli tak to ile i jakie czy te orginalne, które są dość drogi czy może jakoś to pokombinowaliści :wink: no i do czego odprowadzacie wode z tego drenażu?

Ja mam studzienki z takie rury karbowanej .cena 50zł za 1 m b dotego takie pokrywy przykrecane

ja odprowadzam do studni chłonnej z kregów :)

ma do odsprzedania dwa kołnierze Velux:

EDW M04 100

EKW M06 1021E

zostały mi po tym jak skład na Zawiłej pomylił mi podczas dostawy kołnierze (zgodnie z fakturą ale nie z zamówieniem) a wykonawca otworzył bo też sie tak znał i skład już ich nie chciał mi przyjąć z powrotem.

zainteresowanych proszę o kontakt, tel. 607 32 22 40 lub e-mail

i ponownie dla będących na etapie kupna okien dachowych :D