Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy macie może namiary na dobrego i w miarę niedrogiego kamieniarza? Potrzebuję kogoś kto mógłby obłożyć kominy i elewację gnejsem, dodatkowo w rozsądnej cenie.

Czy ktoś z Was okładał elewację na domu oraz kominy kamieniem i może podzielić się uwagami odnośnie trwałości czegoś takiego oraz na co zwrócić uwagę podczas wykonywania prac?

Pozdrowienia

WK

Mamy takiego -u nas robił parapety zewnętrzne z piaskowca, ale zajmuje sie wszystkim co "z kamienia" ;-)

Bogusław Tokarz, tel. 503 091 249

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Potrzebuje namiary na jakiegoś sprawdzonego elektryka, który by na rozsądnych warunkach wykonał mi instalację.

Możecie kogoś polecić?

To ja się podpinam, bo też by mi się przydał.

No i chciałabym sobie porównać cenę podjazdu i uporządkowania trudnego terenu z jeszcze jakąś firmą. Bo mam jedną na oku, ale muszę mieć rozeznanie w cenach, bo nie wiem, czy chcą mało, czy dużo.

W najbliższym czasie chciałbym kłaść tynk mozajkowy na wystającej części fundamentu. Na razie rozmawiałem z jedną firmą i powiedzieli mi za samą robociznę 50 zł za metr bieżący. Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna. W związku z powyższym pytanie czy ktoś ostatnio brał może ekipę do takiej małej robótki i czy jest mi w stanie podać realną cenę oraz jakieś namiary.