angela82 29.09.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 a ja mam 3 kominy -każdy 1 kanał paleniskowy+3 wentylacyjne 1 komin to kominek bez żadnego wkładu (który mooooże kiedyś zdecydujemy się zrobić np. na starośc), 2 komin tak jak w był w projekcie do ogrzewania gazem, więc z wkładem nierdzewnym i dostawilismy 3 komin (poza projektowy) w pomieszczeniu za garażem, coby można palić paliwem stałym-ten ma wkład ceramiczny. wszystkie budowane metodą tradycyjną = z wkład omurowany cegłą pełną, bo te schiedle cuś za drogo by nas wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 29.09.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Gdzie kupowaliście więźbę dachową? Będę wdzięczny za jakieś namiary (oczywiście o ile możecie polecić danego dostawcę). Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 30.09.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Gdzie kupowaliście więźbę dachową? Będę wdzięczny za jakieś namiary (oczywiście o ile możecie polecić danego dostawcę). Dziękuję! Na priv wysłałem ci info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 01.10.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Czytałem dwie różne instrukcje ocieplania. Jeni mówią aby dawać folię paroziolacyjną na całym poddaszu a inni że tylko w łazienkach i kuchniach. Robił ktoś może ociplenie bez tej folii w pokojach? Ja mam wszędzie zarówno na poddaszu, na którym mieszkamy jak i budowanym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 01.10.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam wszystkich, jesteśmy na etapie wylewania płyty nad parterem. Mam do Was pytanie: czym planujecie ogrzewać domki? gazem, węglem, eko-groszkiem itp. i jakie stosujecie kominy? Mówiąc brutalnie, jakie ogrzewanie jest najtańsze? Musimy ostatecznie zdecydować o wyborze ogrzewania, bo 'majstry' chcą murować kominy, a że są bardzo dokładni chcą wiedzieć wcześniej wszystko i rozplanować sobie prace. czy zakładaliście taki wariant ogrzewania: kominek z płaszczem wodnym i ogrzewanie gazem? za wszelkie podpowiedzi dziękuję Monika Dążnośc do wiedzy o kominach nie wynika z dokładności majstrów tylko z tego, że pod kominy trzeba fundament wylać Zdecydowałam się na gaz i teraz mocno żałuję, że nie na PC. Dałam sobie oczy "zamydlić" niską ceną przyłącza, niestety... U nas nie będzie żadnych kominów bo robimy wentylację mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 01.10.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 BungoI a ile kosztuje przyłącz gazu? ja mam do pociągnięcia ok. 35m - odległość domku od drogi przy której usytuowany jest gazociąg i tam mam mieć skrzynkę, za którą mam płacić ok .1000zł, ale ile za reszte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 01.10.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 angela, my za 30m płaciliśmy 2260 PLN,ale wszystko zależy na jakim terenie wykop pod przyłącz, u nas w tych 30m było 7m przecisku pod drogą powiatową, co stanowiło połowę całego kosztu przyłącza (160 PLN x 7m=1120 PLN)tu na ostatniej str. masz stawki:http://www.ksgaz.pl/binsource?docId=834¶mName=ATTACHMENT&index=0&language=PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 01.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 BungoI a ile kosztuje przyłącz gazu? ja mam do pociągnięcia ok. 35m - odległość domku od drogi przy której usytuowany jest gazociąg i tam mam mieć skrzynkę, za którą mam płacić ok .1000zł, ale ile za reszte? U mnie jest ponad 65 metrów i wyszło ok 5600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 01.10.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 BungoI a ile kosztuje przyłącz gazu? ja mam do pociągnięcia ok. 35m - odległość domku od drogi przy której usytuowany jest gazociąg i tam mam mieć skrzynkę, za którą mam płacić ok .1000zł, ale ile za reszte? Zapłaciłam coś koło 1000 PLN (dokładne dane w moim dzienniku). U mnie było ok. 130 m do pociągnięcia. Cena nie zależy od odległości jest ceną ryczałtową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.10.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 U nas gaz 100 m i cena 1000zł.Tyle mam podane w warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Gdzie kupowaliście więźbę dachową? Będę wdzięczny za jakieś namiary (oczywiście o ile możecie polecić danego dostawcę). Dziękuję! Ja kupowałam tu .Polecali na forum i tam zamówiłam http://www.jedrysek.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 03.10.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam:-)Zamawiam okna PCV kolor orzech włoski i zastanawiam się czy brać ze szprosami wewnątrz szyby czy bez. Może ktoś ma zdjęcia takich okien (szprosy pod kolor profili) i pomoże w ustaleniu podziału okna oraz grubości szprosów. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 03.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Gdzie kupowaliście więźbę dachową? Będę wdzięczny za jakieś namiary (oczywiście o ile możecie polecić danego dostawcę). Dziękuję! ja rowniez mam wiezbe z tartaku jedrysek.Ciesla ja chwalil a nawet mial przyzad do mierzenia wilgotnosci i stwierdzil ze jest bardzo dobrze wysuszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 03.10.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam:-)Zamawiam okna PCV kolor orzech włoski i zastanawiam się czy brać ze szprosami wewnątrz szyby czy bez. Może ktoś ma zdjęcia takich okien (szprosy pod kolor profili) i pomoże w ustaleniu podziału okna oraz grubości szprosów. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc:-)Pozdrawiam W tej kwestii to raczej sama musisz zdecydować co Ci się podoba. Osobiście nie znoszę szprosów ale to tylko i wyłącznie moja opinia. Na forum jes całe mnóstwo zdjęć rożnych elewacji z różnymi oknami. Osobną kwestią jest jeszcze jaki dom budujesz, z jaką elewacją (czy szprosy będą pasowały czy nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 03.10.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Poszukujemy kręgów betonowych o średnicy zew. 200cm, w Janowicach Pan Kaczor ma największe 140cm. Może ktoś z was wie gdzie można takie kręgi dostać w okolicy Wieliczki lub Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 04.10.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witam . W projekcie mam przewidziany strop teriva. Czy wiecie gdzie się go zamawia?? Poproszę o jakieś namiary. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.10.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam . W projekcie mam przewidziany strop teriva. Czy wiecie gdzie się go zamawia?? Poproszę o jakieś namiary. Dziękuję. na składach budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 05.10.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Renia77 - my zamontowalismy okna ze szprosami - szerokośc szprosów 18 mm. i własnie koloru orzecha.Zobacz do mojego dzienniczka POTRZEBUJĘ SOLIDNEJ EKIPY TO TYNKÓW I WYLEWEK NA WCZORAJ ! Nasi mieli wejść od jutra i wczoraj zadzwonili z odmową!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 06.10.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 macie jakies namiary na dobre drewno kominkowe w przyzwoitej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardien 06.10.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Czy mozecie mi poradzic co zrobic z niesolidnym wykonawca ?Mielismy umowe ustna , dostawal pieniadze na ktore podpisywal kwit.potem bylo kilka fuszerek , zamiast ekipy (poszlo im o pieniadze i ekipa odeszla) dal do pracy dwoch osiołków z innej branzy (tzn nie pracowali w budownictwie)ktorzy sie dopiero uczyli az wkoncu szedli z budowy i jeszcze sie domaga kasy.Za to ze pownosili pustaki na pietro.Czy mozna go zaskarzyc o poprawki ? Wkoncu nie placil urzedowi skarbowemu podatku ale co bedzie ze mna ??? Jest wiele fuszerek ktore sa do poprawy.Zatrudniona nastepna ekipa wziela o 7tys wiecej za skonczenie niz mialem ustalone ze starym wykonawca. Aha z tego co wiem to byl on tylko tzw posrednikiem.Dogadywal sie z ekipa na budowe bral dole i tyle.Podzielcie sie swoja opinia.Bardzo was prosze o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts