Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mikaja07 napisał:
Witam mój domek pnie się do góry.Buduje w okolicy Zielonek.Jestem na etapie szukania dachówek :roll: poradzcie gdzie są jakieś dobre składy. :lol:

Polecam skład budowlany MARKA przy ulicy Skotnickiej na drodze z Krakowa do Skawiny, zaopatruje sie u nich od roku w zasadzie na wszystko od fundamentów po dach i nigdy sie nie zawiodłam, mozna wynegocjowac ceny.

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

olika napisał:
macie jakies namairy na firme z instalacja c.o. ?

w planach podlogowka, grzejniki zwykle i kanalowe, ogrzewanie albo ekogroszek albo gaz jak uda sie doporwadzic.

Ktos z krakowa robil podlogowke i moze cos polecic??

Witaj !

ja mam sprawdzoną ekipe nie wiem jak z terminami ale pewni i solidni

nr kom. 608018341

Pozdrawiam

Poszukuje pilnie kierownika budowy:( bardzo was prosze o pomoc o kogos sprawdzonego nei zalezy mi na podpisie ale na nadzorze nawet gdyby to mialo wiecej kosztowac - nie twierdze z ema on byc codziennie na budowie ale wiecej niz standardowo z ogloszenia... chca przyjezdzac raz po zakonczonym etapie - czyli w sumie 5-6 wizyt wg mnie na budowe calego domu to stanowczo za malo

olika napisał:
polski0012 dziekuje bardzo, mozesz jeszcze napisac jak ksztaltuja sie cenowo? czym bedziesz ogrzewal dom? czy robili u Ciebie cala kotlownie czy tylko instalacje w domku?

dzieki i pozdrawiam

u mnie robił od samego poczatku budowy ale miesiac temu zrobiłem podłogowe w kuchni dwie łazienki wiatrołap i przedpokój (co widac na zdjeciach) + podłaczenie pod grzejniki i zapłaciłem 8 tys (materiał + robota) u innego jak pytałem zapłaciłbym 9,5 tys

Ogrzewał bede wegiel i inne paliwa zastepcze

Piec z podajniekiem

Daj mi znac jak sie dogadałas z nim !!

Pozdrawiam

polski00012 dzieki za odpowiedz :D ja dopiero zaczynam budowac ale ta kotlownia spedza mi sen z powiek.W planie tez jest piec na paliwa stale a konkretnie ekogroszek ale jak uda nam sie pociagnac gaz to bedzie gaz.

Natomiast interesuje mnie czy ta firma zrobila Ci imstalacje c.o. od poczatku do konca, czyli czy rowniez instalowala kotlownie, grzejniki etc.?

Masz podlogowke elektryczna czy wodna?Bo ja chce zeby jedna firma zrobila wszystko.Moj maz jest malo techniczny :lol: a potem ja bede cierpiec z zimna :wink: bo jedna ekipa bedzie zwalac wine na druga :lol:

Ile masz metrow tej podlogowki? i generalnie mozesz napisac jakie sa realne koszty calej instalacji? Jaki piec kupujesz na paliwo stale?

pozdrawiam

Olika Cała hydraulike i podłaczenia robi mi jedna ekipa W tedy nie ma problemów ze zwalaniem winy Piec jeszcze nie wiem jakiej firmy ale na ekogroszek i paliwa zastepcze typu palety drewno Ogrzewanie podłogowe mam wodne a metrow nie wiem ile ale podliczajac wszystkie metry kwadratowe pomieszczen to jakies 45 metrow

A gdzie masz jakies fotki z placu budowy :)

Pozdrawiam

WIATM,

PILNIE SPRZEDAM DUŻĄ PRZYCZEPĘ ( WŁAŚCIWIE DOMEK HOLENDERSKI)

DLA 7 OSÓB. DWIE SYPIALNIE, SALON, KUCHNIA, POSIADA BOJLER NA

CIEPŁĄ WODĘ, PRYSZNIC, OGRZEWANIE. KUPIŁAM DLA PRACOWNIKÓW

ALE NASZA WSPÓŁPRACA NIE DOSZŁA DO SKUTKU WIĘC NIKT Z NIEGO NIE

SKORZYSTAŁ. CENA 3000 ZŁ.ZAINTERESOWANYM PRZEŚLĘ ZDJĘCIA.

POZDRAWIAM

MONIKA

Vafel napisał:
Skąd braliście materiał do zasypania fundamentów (pospółka, piasek itp.)? Ja potrzebuję około 180 m3 i zależy mi na dobrej cenie. Na razie mam kilka ofert po 20 zł za tonę i jedną 19 zł za tonę, ale to wciąż trochę zbyt drogo jak dla mnie...

sprawdź ceny w piaskarni w Cholerzynie k/Liszek.

polski00012 napisał:
Jestem na etapie docieplania domu Potrzebuje stytropian 12 zakładkowy 20 kubików

Wiecie gdzie najlepsza cena

Wielkie dzieki Pozdrawiam

ja znalazłem namiar na allegro do kolesia co sprzedaje styropian austrothermu

ma chyba tanio bo po 107zł/m3- ściana 0,042 i po 112/m3 - fasadę 0,040

taniej nie znalazłem styropianu tego producenta, a wszyscy wykonawcy go polecają bo ponoć jest pewniejszy od innych producentów - prosty

wiadomo nie ma co ułatwiać sprawy wykonawcy, ale ja chcę mieć proste ściany dlatego zamówiłem go

czy robią frezowany to nie wiem trzeba by zapytać

rol-bud Niepołomice tam zamawiałem i czekam bo na grubość 15cm trzeba czekać bo robią go na zamówienie :lol:

pozdrawiam

Łukasz

lbryndal napisał:
  polski00012 napisał:
Jestem na etapie docieplania domu Potrzebuje stytropian 12 zakładkowy 20 kubików

Wiecie gdzie najlepsza cena

Wielkie dzieki Pozdrawiam

ja znalazłem namiar na allegro do kolesia co sprzedaje styropian austrothermu

ma chyba tanio bo po 107zł/m3- ściana 0,042 i po 112/m3 - fasadę 0,040

taniej nie znalazłem styropianu tego producenta, a wszyscy wykonawcy go polecają bo ponoć jest pewniejszy od innych producentów - prosty

wiadomo nie ma co ułatwiać sprawy wykonawcy, ale ja chcę mieć proste ściany dlatego zamówiłem go

czy robią frezowany to nie wiem trzeba by zapytać

rol-bud Niepołomice tam zamawiałem i czekam bo na grubość 15cm trzeba czekać bo robią go na zamówienie :lol:

pozdrawiam

Łukasz

Ja robiłem z austrotermu bo wykonawca mówił że jest najlepszy, a do tego mam znajomych którzy zajmowali się ociepleniem i też mi ten polecali. Robią też frezowany, jeżeli przez to rozumiecie takie brzegi układane na zakładkę, taki właśnie układałem.

Blutka napisał:
Słuchajcie mam podane takie ceny (od znajomego, ale to jego normalne ceny i nie wiem, czy korzystać) za robociznę:

40 zł./mkw - ocieplenie i zabudowa poddasza

25 zł./mkw (tynki wewn.) + gładzie 13 zł./mkw

18 zł./mkw - wylewki

Dużo, mało?

Ja znalazłem ekipę która robi za 15zł/m2 tynki wewn. Musze tylko sprawdzić czy osoba u której robili nie ma zastrzeżeń.

Jak dla mnie twoja cena jest duża. Chyba że to nie jest za samą robociznę.