Daro999 06.11.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam. Czy można położyć na styropian tynk grubowarstwowy nie obawiając się pogorszenia parametrów ("oddychanie"?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 06.11.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam. Czy można położyć na styropian tynk grubowarstwowy nie obawiając się pogorszenia parametrów ("oddychanie"?)? Oddychanie czego (kogo) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 07.11.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Hej Powiedzcie gdzie mozna kupić ccoś na droge :(jakiś tłuczen czy cos w tym stylu ? tez jestem na etapie poszukiwań, bo podbudowę pod kostke chcę zrobic znalazłam najtańsze kruszywo 0-60 za 34 zł/tone z transportem do mnie nr.tel. 602 652 562 a skąd on to przywozi ? to jest jakiś tłuczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 08.11.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Witam. Czy można położyć na styropian tynk grubowarstwowy nie obawiając się pogorszenia parametrów ("oddychanie"?)? Pewnie masz na myśli tzw oddychanie ścian, ale generalnie to mit, ukuty pewnie przez producentów wełny . w jakiejs publikacji naukowej (nie jednej) widziałem, że ok 5% całej pary wodnej wytwarzanej w domu idzie w ściany. a gdyby było inaczej, to styropian i tak jest mało przepuszczalny i para w bardzo niewielkim stopniu przez niego przechodzi, więc z tego względu żaden tynk mu nie zaszkodzi. ale co rozumiesz przez grubowarstwowy? cyklina jak w '80 tych?, zwykły cem-wap? raczej nie obciążałbym elewacji styropianowej czymś innym niż tynki cienkowarstwowe - mineralny, akryl, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 08.11.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 PILNiE poszukuje ekipy układającej kostkę brukową! znacie kogoś? proszę ! u nas robią właśnie. jak zrobią dobrze, to dam namiary póki co moge powiedzieć że obecnie z ekipami do bruku krucho - nie dośc, że drogo to i tak nikt nie chce robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 09.11.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam, poszukuje ekipy do ocieplenia poddasza (wełna, folia + płyta kg na stelażu) czyt ktoś może polecić kogoś solidnego? Byłbym również wdzięczny za określenie ile taka usługa teraz kosztuje?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 09.11.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam, poszukuje ekipy do ocieplenia poddasza (wełna, folia + płyta kg na stelażu) czyt ktoś może polecić kogoś solidnego? Byłbym również wdzięczny za określenie ile taka usługa teraz kosztuje? Z góry dzięki za pomoc. u mnie właśnie skończyli, wszystko zrobione porządnie, elegancko wyszlifowane, jedyny minus to troche długo to trwało (na szczęście nie spieszyło mi się). ja płaciłem 50zł za robociznę i mniej więcej drugie tyle kosztowały mnie materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 09.11.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam, poszukuje ekipy do ocieplenia poddasza (wełna, folia + płyta kg na stelażu) czyt ktoś może polecić kogoś solidnego? Byłbym również wdzięczny za określenie ile taka usługa teraz kosztuje? Z góry dzięki za pomoc. u mnie właśnie skończyli, wszystko zrobione porządnie, elegancko wyszlifowane, jedyny minus to troche długo to trwało (na szczęście nie spieszyło mi się). ja płaciłem 50zł za robociznę i mniej więcej drugie tyle kosztowały mnie materiały. Trochę drogo chyba? Długo, to znaczy ile? Ale chętnie wezmę namiary, jakby co - bo właśnie szukam kogoś, ale już. I jeszcze żeby mi kilka drobiazgów przy dachu poprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 09.11.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 czy ja wiem.... cena raczej normalna, ale oczywiście moża pewnie znaleźć taniej a czasowo zeszło im 2 miesiące i tydzień, poddasze ok 150m2 razem ze ściankami kolankowymi. namiary: p. Szymon 500-118-051 (można się powołać na Maćka z Brzoskwini) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 10.11.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 czy ja wiem.... cena raczej normalna, ale oczywiście moża pewnie znaleźć taniej a czasowo zeszło im 2 miesiące i tydzień, poddasze ok 150m2 razem ze ściankami kolankowymi. namiary: p. Szymon 500-118-051 (można się powołać na Maćka z Brzoskwini) To tyle zajmuje??? Czy raczej robili "w swoim tempie"?? I ta cena to za m2 poddasza, czy liczona jest powierzchnia skosów + ścianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 10.11.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 czy ja wiem.... cena raczej normalna, ale oczywiście moża pewnie znaleźć taniej a czasowo zeszło im 2 miesiące i tydzień, poddasze ok 150m2 razem ze ściankami kolankowymi. namiary: p. Szymon 500-118-051 (można się powołać na Maćka z Brzoskwini) To tyle zajmuje??? Czy raczej robili "w swoim tempie"?? I ta cena to za m2 poddasza, czy liczona jest powierzchnia skosów + ścianki? tak skosy + ścianki, za ścianki kolankowe liczą po 40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 10.11.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Poszukuje ekipy do wykonania dachu majacej doswiadczenie w kryciu blachodachowka z posypka Ahi-Roofing. Z gory wielkie dzieki za ew. namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 11.11.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 gdzie kupowaliscie abizol , styrodur i folie kubełkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 11.11.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Czy ktoś ostatnio kupował styropian na elewację i wełnę na poddasze? Może wiecie, gdzie można dostać w Krakowie przyzwoitą cenę ? jeśli chodzi o materiały do poddasza to ja brałem tutaj: http://www.allegro.pl/item470654914_welna_isover_uni_mata_20cm_od_reki.html ceny bardzo dobre i dodatkowo z dowozem na miejsce Ja kupowałem w takim podręcznym składzie w Zabierzowie koło posterunku energetycznego: Isover SUPER-Mata za 128 brutto za rolkę (15cm), a 5 cm po 120 za rolkę - czyli znacznie taniej niz link powyżej Płyty GK ogniwe po 28 złotych za sztukę mi przywieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 11.11.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Czy ktoś ostatnio kupował styropian na elewację i wełnę na poddasze? Może wiecie, gdzie można dostać w Krakowie przyzwoitą cenę ? Ja kupiłem wczoraj styropian elewacyjny w Zabierzowie 15 cm AUSTROTERM po 120 brutto za kubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 11.11.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Dzięki ZbysioR za namiary. My mamy zamiar kupić styropian i wełnę za ok 2 tygodnie. Na razie zbieramy informacje nt cen i składów. Pozdrawiamy [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujjek 12.11.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 MAm pytanie do osób z Wieliczki , KRakowa - Podgórze - gdzie kupowaliście spółe i piasek siany? Niby po sezonie a mam problemy z zakupem:/ Poszukuje hydraulika do rozprowadzenia instalacji na fundamencie please A beton...300 zł z pompą 1 m3 B20 ( Znacie betoniarnie tansza? Niestety, w tamtą okolicę nie jeżdżą, ale jakby ktoś chciał w okolicy Proszowic/Kocmyrzowa, to mam namiary na spółę 550 zł. wywrotka i beton B20 240 zł. za kubik. Witam, a mogłabyś mi przesłać te namiary..? thanx.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek650 12.11.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam Kolegów którzy zaczynają swoje przygody z budową ) Ja już jestem na etapie wykańczania Z okresu budowy zostały mi deski szalunkowe i trochę stali zbrojeniowej. Może ktoś z Was jest zainteresowany nabyciem -przesyłam link do ogłoszenia z forum: http://forum.muratordom.pl/post2817252.htm?highlight=#2817252 Nie mam zbyt dużo czasu więc nie zawsze jestem na forum dlatego proszę o kontakt e-mail na PW-postaram się odpowiedzieć na każde pytanie Pozdrawiam wszystkich rozpoczynających i życzę mało stresów przy wyborze ekip i zakupie materiałów. Rysiek650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka34 13.11.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Jeśli ktoś miał robioną wierconą studnie to proszę o namiar na wykonawcę oraz podanie orientacyjnej ceny? Sprawa jest dla mnie pilna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 16.11.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 No ładnie upadliśmy, aż na 2 stronę. Wszyscy już pobudowali i odpoczywają Z braku kredytów nowicjuszy BRAK, a może wszystko już zostało napisane i wystarczy dobrze poszukać. Pochwalę się, że ja też wkrótce przenoszę się do forum działkowców, bo w temacie ogrodu i roślinek jestem zielona, mam co prawda kilka roślinek w domku, ale to kaktusy wytrzymałe. Jutro ma spaść śnieg , pożyjemy zobaczymy, a sądziłam że uda nam się jeszcze zrobić w tym roku jakiś wjazd do garażu i chodniczek przed domem. Forumowicze Krakusy, gdzie można kupić płyty chodnikowe tanio np po 1 zł ? Jaka spółdzielnia mieszkaniowa wymienia chodniki ? Dajcie namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts