redpradnik 16.11.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Jutro zalewamy fundamenty i we wtorek majster chce to rozszalowywać i robic izolacje - ja myslalem zeby odczekac az mury przeschna jak sadzicie?on chce na to dysperbit(chyba tak sie pisze) a potem abizol p i abizol r na to styrodur i folie bąbelkową gdzie kupowaliscie te "cuda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 16.11.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Odsprzedam za pół ceny paletę wapna budowlanego. Stoi u mnie jakieś półtora roku więc do tynkowania się raczej nie nadaje, ale po namoczeniu jako dodatek do zaprawy będzie super. Pogadajcie ze swoimi majstrami i zabierzcie tę ozdobę z mojej działki. Mogę je zamienić na odpady drewna budowlanego nadające się do spalenia w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 17.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Jutro zalewamy fundamenty i we wtorek majster chce to rozszalowywać i robic izolacje - ja myslalem zeby odczekac az mury przeschna jak sadzicie? on chce na to dysperbit(chyba tak sie pisze) a potem abizol p i abizol r na to styrodur i folie bąbelkową gdzie kupowaliscie te "cuda" Rozpuszczalniki organiczne, (które zawiera zazwyczaj abizol) rozpuszczają styropian Nic tylko pogratulować takiego majstra. I raczej nie folia bąbelkowa a kubełkowa. Radzę dużo poczytać, żeby potem wiedzieć co "fachowcy" spartolili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 18.11.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Jutro zalewamy fundamenty i we wtorek majster chce to rozszalowywać i robic izolacje - ja myslalem zeby odczekac az mury przeschna jak sadzicie? on chce na to dysperbit(chyba tak sie pisze) a potem abizol p i abizol r na to styrodur i folie bąbelkową gdzie kupowaliscie te "cuda" Rozpuszczalniki organiczne, (które zawiera zazwyczaj abizol) rozpuszczają styropian Nic tylko pogratulować takiego majstra. I raczej nie folia bąbelkowa a kubełkowa. Radzę dużo poczytać, żeby potem wiedzieć co "fachowcy" spartolili. a czy ta budowa ma jakiegoś kierownika? czy tylko do podpisu kogoś? dysperbit tak, izohan, ale inne w tym abizol, izoplast, izolbet juz nie. z tym, że te produkty też mają warianty rózne - znaczy literki w nazwie, np abizol st jest do styropianu. generalnie ma być na wiaderku ze się nadaje do styropianu. albo nie zawiera rozpuszczalników organicznych. i zwróć uwagę na ułożenie foli kubełkowej - wypukłym do styropianu. o tej porze roku juz fundamenty pewnie nie przeschną, a większość lepików na zimno można dawać na wilgotne ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 18.11.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Sprzedam garaż blaszak na budowe .Cena 850zł .Odbiór własny w swiątnikach górnych .Garaz ma 8 miesięcy :)gratis 4 płytki chodnikowe ,na których najlepiej postawić graż tel 793 561 148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.11.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Jutro zalewamy fundamenty i we wtorek majster chce to rozszalowywać i robic izolacje - ja myslalem zeby odczekac az mury przeschna jak sadzicie? on chce na to dysperbit(chyba tak sie pisze) a potem abizol p i abizol r na to styrodur i folie bąbelkową gdzie kupowaliscie te "cuda" Rozpuszczalniki organiczne, (które zawiera zazwyczaj abizol) rozpuszczają styropian Nic tylko pogratulować takiego majstra. I raczej nie folia bąbelkowa a kubełkowa. Radzę dużo poczytać, żeby potem wiedzieć co "fachowcy" spartolili. a czy ta budowa ma jakiegoś kierownika? czy tylko do podpisu kogoś? dysperbit tak, izohan, ale inne w tym abizol, izoplast, izolbet juz nie. z tym, że te produkty też mają warianty rózne - znaczy literki w nazwie, np abizol st jest do styropianu. generalnie ma być na wiaderku ze się nadaje do styropianu. albo nie zawiera rozpuszczalników organicznych. i zwróć uwagę na ułożenie foli kubełkowej - wypukłym do styropianu. o tej porze roku juz fundamenty pewnie nie przeschną, a większość lepików na zimno można dawać na wilgotne ściany. dziekuje za pomoc , w takim razie kupie dysperbit - i jak sadzicie tym wysmarowac od wewnatrz fundamenty czy czyms jeszcze np abisolem st? bo od wewnatrz nie bedzie foli kubełkowej i styroduru A o abizolu r i abizolu p - mam tak w projekcie - wiec pogratulowac nalezy architektowi Dzisiaj sciagaja szalunki jak myslicie w czwartek mozna by bylo malowac tym dysperbitem? czy za wczesnie? Jak dlugo odczekac do zasypywania 2- 3 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełG 18.11.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam Prośba o pomoc - szukam dobrego - taniego architekta w celu adaptacji projektu i nie mam pojęcia gdzie szukać. Na wiosnę rozpoczynam budowę w Głogoczowie k/KrakowaPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.11.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 gdzie kupowaliście piasek zasypowy do fundamentów ? mam oferte 350 zł za 12 m3 duzo malo? gdzie kupowaliście okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 18.11.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 gdzie kupowaliście piasek zasypowy do fundamentów ? mam oferte 350 zł za 12 m3 duzo malo? gdzie kupowaliście okna ? Tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 18.11.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 gdzie kupowaliście piasek zasypowy do fundamentów ? mam oferte 350 zł za 12 m3 duzo malo? Ja ostatnio płaciłem 350 zł za 10 m3 takiego ładnego żółtego piasku i 290 zł za 10 m3 takiego brzydkiego, brudnego, trochę gliniastego. Trzeba pamiętać, że cena piasku zasypowago bardzo zależy od lokalizacji budowy, bo duży udział w cenie mają koszty transportu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.11.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 gdzie kupowaliście piasek zasypowy do fundamentów ? mam oferte 350 zł za 12 m3 duzo malo? gdzie kupowaliście okna ? Kupowałem okna Avante w Kluczach. Mają stronę www. Super obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 18.11.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 gdzie kupowaliście okna ? Ja kupowałem OKNO PLUS (foto w linku ponizej) za wszystkie 12 tys zł z montazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 18.11.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 WitajcieJak mi robili tynki wewnętrzne to na okna zakładali taką sprytną białą plastikową opaskę przylepną z gąbeczką - potem po zatynkowaniu obcieli nozykiem równo z tynkiem i teraz nawet jak mi wiatr trzaskał niezamkniętym oknem, to tynki nie popękały. Chciałbym coś takiego do montarzu drzwi zdobyć - może ktoś widział/wie, gdzie takie coś mozna kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 18.11.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 To tyle zajmuje??? Czy raczej robili "w swoim tempie"?? I ta cena to za m2 poddasza, czy liczona jest powierzchnia skosów + ścianki? U mnie ekipa potrzebuje na jedno pomieszczenie około 2 dni. W sumie mam około 340m2 połaci dachowych i za ocieplenie tego (robota - od wewnątrz bedzie pewnie mniej metrów - wełna, stelaze, płyty GK) biorą 10kpln. Nie wiem, czy to dużo czy mało, ale ja jestem zadowolony z ich roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 18.11.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 PILNiE poszukuje ekipy układającej kostkę brukową! znacie kogoś? proszę ! u nas robią właśnie. jak zrobią dobrze, to dam namiary póki co moge powiedzieć że obecnie z ekipami do bruku krucho - nie dośc, że drogo to i tak nikt nie chce robić no i skończyli. zadowolona jestem. Młoda ekipa ale sensowna. Robili porządnie, nie zauwazyłam by działali w myśl zasady "róbmy byle jak byle było szybko", dostrzegłam za to elementy twórczego myślenia tel do majstra 508603334 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 19.11.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 gdzie kupowaliście okna ? Okna mamy Urzędowskiego, firma AKORD na Wielickiej. Mymyk_KSK mozesz pochwalić się swoją kostką? Szukam inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 19.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mymyk_KSK mozesz pochwalić się swoją kostką? Szukam inspiracji jak "strzele" fotki to wkleję - ale inspirować to się u nas za bardzo nie ma czym bo mamy "całe" 25 m2 w jednym rodzaju kostki. No, chyba że lampami wbudowanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 20.11.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Słuchajcie, szukam referencji firmy budowlanej której właściciel reklamuje się jako Challenger79 na muratorze i w gumtree.Znalazłam tylko takie opinie - raczej niezbyt pochlebne. http://forum.muratordom.pl/post2880593.htm#2880593 Czy ktoś jeszcze budował z tym gościem? Poza tym szukam opinii o :Darek 123 - 503112100 -reklamuje sie w muratorze i na gratce, oraz o firmie pana Sylwestra Ligasa Bardzo proszę o informacje na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 20.11.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Kopiuje tutaj swoja wypowiedż z forum 'Biała, czarna lista', może akurat ktoś szuka solidnego stolarza . Ja bardzo serdecznie polecam stolarza. Robił u mnie w domu meble w kuchni, łazience, szafe wnekową i drzwi wewnetrzne. Wszystko wykonane bardzo solidnie, fachowo. Pan stolarz jako nieliczny z naszych fachowców, zawsze był gotowy dokładnie na umówiony termin. Poniżej przykładowe zdjęcia z mojego domu: http://images44.fotosik.pl/32/6a30dbcb2cac8e9dmed.jpg http://images43.fotosik.pl/32/eb9b7f1e246d6830med.jpg http://images31.fotosik.pl/403/06691d21473f9c6fmed.jpg http://images28.fotosik.pl/297/62981985c5e25591med.jpg Telefon i namiary podam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 20.11.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 My kupowaliśmy okna w firmie Romstan ul. Zawiłahttp://www.romstan.com.pl/www.romstan.com.pl/page8a4a.html?name=okna&id=0To jest firma produkcyjno -handlowa. Produkcję chyba mają na miejscu, bo nawet nas Pan po zakładzie oprowadzał.Firmę polecał nam nasz wykonawca - doskonały fachowiec jakich mało.On kupuje od lat okna od nich i jest zadowolony.Nie wiem jak wypada cenowo w stosunku do innych. Bardzo miły Pan Pachacz (mam nadzieję ,że nie przekręciąłm nazwiska) z firmy Romstan odpowie cierpliwie na wszystkie pytania.Nie wiem jak wygląda u nich montaz. Nasz wykonawca ,przewrażliwiony na punkcie termiki domu wszytko robi sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts