pam 13.01.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Czy bede miał problemy z odbiorem domu jezeli przyłącz elektryczny do domu łącznie z montazem i podprowadzeniem kabla do pierwszej rozdzielni zrobi elektryk natomiast instalacje wewnetrzna sam sobie rozprowadzę ? Musisz mieć wpis do ksiązki budowy o wykonaniu instalacji wewn. przez uprawnionego elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.01.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Stoje przed wyborem kominów i juz musze zaplanowac jaki bedzie piec 2 funkcyjny , kondensacyjny itp czy komin ma byc z otwarta czy zamknieta komora spalaniaczy ma ktos z Was dobra lekture na ten temat? a moze byl tu temat poruszany a ja go przeoczyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 14.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Stoje przed wyborem kominów i juz musze zaplanowac jaki bedzie piec 2 funkcyjny , kondensacyjny itp czy komin ma byc z otwarta czy zamknieta komora spalania czy ma ktos z Was dobra lekture na ten temat? a moze byl tu temat poruszany a ja go przeoczyłem? Jeśli będziesz miał kocioł z zamkniętą komorą spalania oraz nie będziesz miał żadnego innego urządzenia spalinowego to potrzebujesz jedynie kominy wentylacyjne. No chyba, że masz wentylację mechaniczną wtedy nie potrzebujesz komina wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 14.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Będę mial 3 kominy spalinowe ( kominek , piec gazowy , piec na paliwa stale ) Garaż - komin do pieca na gaz Komin izolowany z przewodem wentylacyjnym.Wysokość komina 7,5m, średnica wew. ? 14cm 2) Pomieszczenie gospodarcze w garażu - do pieca na paliwa stałeKomin izolowany z wentylacją Wysokość komina 7,5m, średnica wew. ? 20cm 3) Salon - do kominkaKomin izolowany z wentylacją Wysokość komina 8,2m, średnica wew. ? 20cm4) Przy schodach/salon - komin wentylacyjny 3 kanałyPustak wentylacyjny LK3: 29 szt 5) Łazienki - komin wentylacyjny 2 kanały Pustak wentylacyjny LK1: 12 szt , Pustak wentylacyjny LK2: 22 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 14.01.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kocioł gazowy powinien być blisko kabiny prysznicowej.Jeśli masz kocioł z zamkniętą komorą (np. kondensacyjny) do 21 kW to nie potrzebujesz komina bo możesz wyprowadzić spaliny przez ścianę zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oola 14.01.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam, wie ktoś z was jak ma wyglądać dokument ktory mam dac sasiadowi do podpisania jezeli chcialbym od niego z dzialki pociagnac prad ? Nie moge nic na necie znalezc. Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi My mamy zwykłe oświadczenie sąsiadki że wyraża zgodę na podłączenie do jej mediów z działki nr podpis nr dowodu osobistego. U nas wystarczyło. Pozdr w moim przypadku enion na klimeckiego równiez zaakceptował zwykle oswiadczenie wlascicielki z nr dowodu oraz działki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 14.01.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Czy przed malowaniem, na tynki cem-wap daje się jakieś specjalne preparaty do gruntowania? A jak tak to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oola 14.01.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam wszystkich serdecznie, my zaczynamy budowę naszego domu na wiosnę tego roku, w Krakowie, dom 150m2. Znajoma ekipa wyceniła robociznę stanu surowego zamkniętego na 35 000; czy moglibyście skomentować czy to dobra cena? Pozdrawiam! bardzo dobra cena. nam ekipa z Krakowa bez dachu powiedziała 40 000 a dach dodatkowo wyceniła na 35 000zł. ostatecznie wybralismy ekipe ktora za 39 000zł zrobiła wszystko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oola 14.01.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 gdzie kupowaliście okna ? okna Stolbud Włoszczowa kupione w Drewex na ul. Wielickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 14.01.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 gdzie kupowaliście okna ? okna Stolbud Włoszczowa kupione w Drewex na ul. Wielickiej Avante w Kluczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 15.01.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam ! Wiecie mniej wiecej ile teraz biorą za metr samego ocieplecia chodzi mi oto ze bez tynków bo tynku teraz nie bede robił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oola 15.01.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 poszukuje ekipy do tynków wewnetrznych (maszynowych, tradycyjnych, cementowo-wapiennych) może znacie kogos i możecie polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 15.01.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Potrzebuje namiary na fachowca który rozprowadzi ogrzewanie z komina Schiedla od kominka do dwóch pokoi na poddaszu.Dom w stanie surowym zamkniętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 16.01.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Hejka! Oj dawno tu nie zaglądałam - a ilu nowych budowniczych.....No to może komuś się przyda : Mam do sprzedania nowy wymiennik ciepła płytowy.Został po budowie - okazało się że nie jest potrzebny no to poco ma mi zalegać w garażu. Zainteresowanych - proszę o kontakt na priv. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 16.01.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 szukam kogoś kto postawił - stawia dom z betonu komórkowego H+H, solbet - lub podobne ja jestem z rejonu proszowic - nowe brzesko nie wiem czemu ale w krakowie 99% to tylko ceramika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.01.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Stoje przed wyborem kominów :/Wacham sie miedzy Schiedel Leier i IBF - cenowo najtanszy Leier o 2 tys na calosci w stosunku do schiedla...Czy macie jakies wlasne spostrzezenia dotyczace w/w firm? Zamowilem styropian na podloge mam przewidziany gr 10 cm a jak czytam to duzo osob ma 20 cm czy nie za malo 10 ? Mysle nad wyborem od razu pieca - bo od tego zalezy jaki komin wybrac min z zamknieta czy otwarta komora... Chce komin fi 14 na gaz oraz fi 20 na paliwa stale oprocz tego kominkowy komin fi 20 Dane domu:Powierzchnia domubez garażu, strychu i piwnic 153,6 m2Powierzchnia garażu 18,7 m2Min. wymiary działki 22,27x19,72 m* po adaptacji 19,45x19,10 mKubatura 777,0 m3Powierzchnia zabudowy 132,8 m2Powierzchnia użytkowa 137,5 m2Wysokość 8,34 m Moze ktos mi poleci swojego wykonawce c.o.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 18.01.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witajcie,poszukuję elektryka do położenia wszystkich możliwych kabli (prąd, telefon, komputer, antena, itd.) oraz tynkarzy do tynków tradycyjnych. Niestety wykonawcy z małopolskiej listy mają b.odległe terminy albo podane tam numery są nieaktualne. Jeżeli możecie to proszę o podpowiedź. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 18.01.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam ! Wiecie mniej wiecej ile teraz biorą za metr samego ocieplecia chodzi mi oto ze bez tynków bo tynku teraz nie bede robił ?? mogę Ci podac cenę ale z tynkiem - u nas brali 107 zł/m2 (materiały z robocizna), ale chyba dałoby się osiągnąć lepszą cene, za mało się targowaliśmy fajna ekipa, młode robotne chłopaki, ocieplenie i tynki zrobili super, natomiast odwodnienie nam troche skichali. Jak będziesz chcieć namiary to daj sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaC 21.01.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Mam do odsprzedania stemple 160 sztuk 3 metrowych i ok 30 sztuk 3,5-4 metry.Rejon : Wielka Wieś-trasa na Olkusz (północny zachod Krakowa) kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 22.01.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Pozdrowienia W NOWY ROKU ! dla Wszystkich forumowiczów. Na wiosnę planuję kosteczkę brukową. Szukam nadal brukarza, jeśli ktoś słuszał, ktoś wie.... Szukam Brukarza przez duże B... a nie takiego który zaczął wczoraj być brukarzem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts