Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na wiosnę planuję kosteczkę brukową. Szukam nadal brukarza, jeśli ktoś słuszał, ktoś wie....

Szukam Brukarza przez duże B... a nie takiego który zaczął wczoraj być brukarzem...

Ja mam dobrych brukarzy. Wiedzą co robią ;-) pomysłowi no i chce im się robić. Sprawdziłam ich na moim nieszczęsnym podjeździe (wąsko, spadek do garażu a na domiar złego dodatkowy skos w poprzek zjazdu...) na którym się 2 ekipy wczesniej "wyłożyły".

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na wiosnę planuję kosteczkę brukową. Szukam nadal brukarza, jeśli ktoś słuszał, ktoś wie....

Szukam Brukarza przez duże B... a nie takiego który zaczął wczoraj być brukarzem...

Ja mam dobrych brukarzy. Wiedzą co robią ;-) pomysłowi no i chce im się robić. Sprawdziłam ich na moim nieszczęsnym podjeździe (wąsko, spadek do garażu a na domiar złego dodatkowy skos w poprzek zjazdu...) na którym się 2 ekipy wczesniej "wyłożyły".

Poproszę o namiary - zobaczymy jak się cenią :-)

szczególnie ze to co opisujesz - to jakbym mój podjazd widział :-)

poszło na priv.

Witajcie,

poszukuję elektryka do położenia wszystkich możliwych kabli (prąd, telefon, komputer, antena, itd.) oraz tynkarzy do tynków tradycyjnych. Niestety wykonawcy z małopolskiej listy mają b.odległe terminy albo podane tam numery są nieaktualne. Jeżeli możecie to proszę o podpowiedź.

Pzdr

Chętnie Ci podam uczciwi ,niedrodzy ,słowni 663200079to firma El-tech

poszło na priv.

czy ja również mogę prosić o namiary bo u mnie totalne bagno i trzeba coś z tym robić bo się wejść do domu nie da :cry: czy mogę prosić o info ile biorą za m2?

z góry dziekuję.

Słuchajcie, muszę wiedzieć, jak ogrodzenie poprowadzić, a słupki dawno w czasie budowy mi zmyło, więc muszę wziąć geodetę do wytyczenia działki - ile może kosztować taka przyjemność? I macie kogoś do polecenia?

No i - czy 25 zł. za mkw za robociznę (zakładanie ogrodzenia) to dużo? Mało? Normalnie?

I czemu jest tak mało firm zajmujących się zagospodarowaniem terenu (podsypanie ziemi, drenaże, tym podobne - ciężko doprosić się o wycenę i generalnie makabra).

jeśli były graniczniki to chyba trzeba zrobić wznowienie granic.Mnie ta przyjemność kosztowała 100 pln od granicznika.Mogę dać namiary na priv ,geodeta jest zachodniej strony Krakowa,może się podejmie jak nie będzie daleko.A naprawdę mogę polecić.Przynajmnie nie zwodził mnie jak inni ,tylko przyjkechał wcześniej na kontrolne pomiary,umówił się ze mną i sąsiadami na jakąś tam godzinę,a sam przyjechał wcześniej i dokończył pomiary ,wkopał słupki.I trwało to dosłownie pół godzinki z podpisaniem protokołu

jeśli były graniczniki to chyba trzeba zrobić wznowienie granic.Mnie ta przyjemność kosztowała 100 pln od granicznika.Mogę dać namiary na priv ,geodeta jest zachodniej strony Krakowa,może się podejmie jak nie będzie daleko.A naprawdę mogę polecić.Przynajmnie nie zwodził mnie jak inni ,tylko przyjkechał wcześniej na kontrolne pomiary,umówił się ze mną i sąsiadami na jakąś tam godzinę,a sam przyjechał wcześniej i dokończył pomiary ,wkopał słupki.I trwało to dosłownie pół godzinki z podpisaniem protokołu

Super, to bardzo poproszę namiary.

Jest wrocławska, jest warszawska - może w Małopolsce też się paru chętnych znajdzie. Hop,hop - Małopolanie - jest tam kto ?

W tym roku chcialabym kupic dzialke w Krakowie lub najblizszej jego okolicy. Marzy mi sie dzialka spokoja, zielona, cicha, na uboczu, marzy mi sie sielanka :) Ale mam dwoje dzieci w wieku 3 i 8 (moze bedzie jeszcze jedno?), ktore sa bardzo towarzyskie i wiedna z nudow bez kolegow. Nie usmiecha mi sie tez permanentne dowozenie ich do kolegow, szkoly, na pilke, angielski itp i trzymanie w izolacji. A zima samotne, kilometrowe przekopywanie tunelu w sniegu. Ogladalam dzialki w Wegrzcach i Zielonkach i albo wspolczesne mrowkowce-place budowy z niekonczacymi sie szeregowkami (fakt, bede dzieci), za to zero nastroju, klimatu, lub piekne domy na pustkowiach, bezludzia totalne (ale jak tam ladnie!). Jak to wyposrodkowac?

Zafiksowalam sie, prosze o zlote mysli. A, no i nie stac mnie raczej na dzielke na Woli :wink: Jakie byly Wasze kryteria wyboru idealnej dzialki? (niechcacy wrzucilam ten post na forum glowne, ale tutaj mial byc, sorry, ucze sie :)

Ja kupiłam w Łuczycach, na osiedlu identycznych domów - mieszkają tam same młode małżeństwa z dziećmi, podstawówka niedaleko, pod lasem. Koledzy więc jacyś będą, a jak będzie starszy, to sam do Krakowa może jeździć, bo pociąg jest i jedzie 20 minut na Dworzec Główny. :)

Czy ktoś mi odpowie, co z tym ogrodzeniem? Ładnie proszę. (patrz - mój post kilka postów wyżej ;)).