gusiolek_w 24.01.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 miałam na myśli "wygraną" w postaci naszych zaoszczędzonych pieniążków, niezrozumiałyśmy sie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 24.01.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 miałam na myśli "wygraną" w postaci naszych zaoszczędzonych pieniążków, niezrozumiałyśmy sie:) Eee, a już myślałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 24.01.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Ale nie wiem czy nie powinniście sie zastanowić poważnie i latem sami zrobić, w razie czego służymy radą i pomocą. To nie takie trudne, można robić na raty a jak widze sporo pieniążków można przeznaczyć na inne cele. robienia drenażu nie polecam bez koparki samemu ale ogrodzenie jak najbardziej wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 24.01.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Ale nie wiem czy nie powinniście sie zastanowić poważnie i latem sami zrobić, w razie czego służymy radą i pomocą. To nie takie trudne, można robić na raty a jak widze sporo pieniążków można przeznaczyć na inne cele. robienia drenażu nie polecam bez koparki samemu ale ogrodzenie jak najbardziej wykonalne. Super pomysł, tylko że nie mamy żadnej rodziny na miejscu ani znajomych z wolnym czasem, mąż sam tego nie zrobi, a ja mu nie pomogę, bo ktoś się musi zajmować dzieckiem. No i dodać do tego wzięcie urlopu - niemal niewykonalne. Też mnie te pieniądze uwierają, tym bardziej, że na pewno nam nie starczy tych bankowych - tyle że bez ogrodzenia ani rusz - dziecko by nam do tych pustostanów właziło. Naprawdę chętnie bym komuś zapłaciła mniej. Jakbyście mieli nóż na gardle i chcieli zarobić, to wiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Jest wrocławska, jest warszawska - może w Małopolsce też się paru chętnych znajdzie. Hop,hop - Małopolanie - jest tam kto ? W tym roku chcialabym kupic dzialke w Krakowie lub najblizszej jego okolicy. Marzy mi sie dzialka spokoja, zielona, cicha, na uboczu, marzy mi sie sielanka Ale mam dwoje dzieci w wieku 3 i 8 (moze bedzie jeszcze jedno?), ktore sa bardzo towarzyskie i wiedna z nudow bez kolegow. Nie usmiecha mi sie tez permanentne dowozenie ich do kolegow, szkoly, na pilke, angielski itp i trzymanie w izolacji. A zima samotne, kilometrowe przekopywanie tunelu w sniegu. Ogladalam dzialki w Wegrzcach i Zielonkach i albo wspolczesne mrowkowce-place budowy z niekonczacymi sie szeregowkami (fakt, bede dzieci), za to zero nastroju, klimatu, lub piekne domy na pustkowiach, bezludzia totalne (ale jak tam ladnie!). Jak to wyposrodkowac? Zafiksowalam sie, prosze o zlote mysli. A, no i nie stac mnie raczej na dzielke na Woli Jakie byly Wasze kryteria wyboru idealnej dzialki? (niechcacy wrzucilam ten post na forum glowne, ale tutaj mial byc, sorry, ucze sie P.s Ja już sie wypowiedziłam na "wymianie doświadczen " Zostan naszą sąsiadka .Ja mam 7 letnia córkę sasiad z domu obok 4letnie i 2,5letnie dziecko .Szkoła podstawowa 300m hihihhi..I tak miedzy nami pusta działka jest ,oststnio sasiad mówił ze na sprzedaz . Tylko ze ja sie buduje po drugiej stronie krakowa :)W świątnikach górnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mychol12 25.01.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Proszę powiedzcie gdzie jest jakaś tania hurtownia elektryczna ?Chce zrobic instalację po domu i szukam gdzie najtaniej mozna dostać materiały .. Proszę o informacje jak toś coś wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 25.01.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Szukam ekipy do ocieplenia budynku i tynków zenetrznych, jeśli napotkaliście taką którą możecie polecić i w przyzwoitej cenie to poprosze namiary.A jeśli na PN Krakowa to może moglibyśmy zobaczyć efekty pracy? Napiszcie jakiej ceny w obecnych czasach należy sie spodziewać, wiem jak było zeszłego lata ale teraz chyba spadły... Jak myślicie, liczą już taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.01.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Szukam ekipy do ocieplenia budynku i tynków zenetrznych, jeśli napotkaliście taką którą możecie polecić i w przyzwoitej cenie to poprosze namiary. A jeśli na PN Krakowa to może moglibyśmy zobaczyć efekty pracy? Napiszcie jakiej ceny w obecnych czasach należy sie spodziewać, wiem jak było zeszłego lata ale teraz chyba spadły... Jak myślicie, liczą już taniej? u nas wzieli 107/m2 robocizna z materiałem (styro 10 cm, tynk akrylowy, było trochę zabawy (obróbka okien). Zrobili ładnie. Jak coś - to zapraszam PS. myślę że spokojnie można coś stargować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 25.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Mymyk, też poproszę o namiary. Będę miała z czym porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiak 25.01.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 A tak a propos: jesli ktoś z Was lub spośród Waszych znajomych byłby zainteresowany kupnem pięknej 20 arowej działki budowlanej w Łazach (Dolina Bętkowska) to proszę o kontakt na numer: 0 517 499 419 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.01.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Ktoś jeszcze może polecić brukarza? Wdzięczny z Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 26.01.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam Wszystkich!! powoli rozpoczynam przygodę z budową! Dziękuję za wiele cennych informacji jakie można tutaj znaleźć Mam pytanko takie, czy znacie jakiegoś dobrego fachowca do wiercenia studni? Będę BAARDZO wdzięczna za jakieś informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 26.01.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, możecie się podzielić informacjami gdzie kupowaliście drzwi wewnętrzne ? Dzieki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 26.01.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Nie usmiecha mi sie tez permanentne dowozenie ich do kolegow, szkoly, na pilke, angielski itp i trzymanie w izolacji. A zima samotne, kilometrowe przekopywanie tunelu w sniegu. Ogladalam dzialki w Wegrzcach i Zielonkach i albo wspolczesne mrowkowce-place budowy z niekonczacymi sie szeregowkami (fakt, bede dzieci), za to zero nastroju, klimatu, lub piekne domy na pustkowiach, bezludzia totalne (ale jak tam ladnie!). Jak to wyposrodkowac? Zafiksowalam sie, prosze o zlote mysli. A, no i nie stac mnie raczej na dzielke na Woli Jakie byly Wasze kryteria wyboru idealnej dzialki? (niechcacy wrzucilam ten post na forum glowne, ale tutaj mial byc, sorry, ucze sie Wiecej zdecydowania, nie można mieć ciastko i zjeść ciastko. Ale można zjeść połowę ciastka i mieć połowę ciastka. W twojej sytuacji łatwiej osiągnąć kompromis niż konsensus. Albo zapłacisz duże pieniądze , wtedy masz blisko krakowa lub w krakowie dom z ogrodem, albo to samo za mniejsze pieniądze poza krakowem. Plusy i minusy już chyba sama znasz. Całe życie mieszkałem w krakowie a teraz 20 km poza. to zmiana stylu życia, ale tak napradę to tylko zmiana przyzwyczajeń. Wiecej widzę na razie plusów niż minusów mieszkania poza miastem. Rano wstaję i przez okno widze sarny tuż za ogrodzeniem. To kwestia twojej wewnetrznej potrzeby - odpowiedz sobie na pytanie co chcesz i albo cię na to stać albo nie. Jak wymyśliłem moją idealną działkę to okazało się ze nastepniękupiliśmy zupełnie inną - bez żadengo medium, rolną dalej od krakowa. Miała tylko 1 plus - miejsce. NIc więcej. I wtedy wszytskie kryteria biora w łeb - zobaczysz i już wiesz że to to miejsce, albo nie. Dla mnie wybór dziąłki ( jesli spełnia podstawowe kryteria - np brak chlewni za ogrodzeniem lub spalarni odpadów) to kwestia intuicji - nimo że raczej zaliczam się do umyslów ścisłych - nic mi to nie pomogło. to jak z pierwszą miłością. Zakochasz się i już... Zdrowy rozsądek idzie w odstawkę. I takiej dziąłki czy życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.01.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, możecie się podzielić informacjami gdzie kupowaliście drzwi wewnętrzne ? Dzieki z góry! OO dobre pytanie na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 26.01.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 W projekcie przewidziany mam porotherm 44p+w plus tynk czyli grubosc jakies 2 cm max NAtomiast bede murowal z 38 p+w plus 8 cm styropianu plus tynk czyli sciana wyjdzie grubsza na zewnatrz budynku czy moga byc z tego powodui problemy? Wieksza powierzchnia zabudowy etc??Boje sie pozniej o ewentualna inwetaryzacje powykonawcza , odbior itp dlatego zaczynam murowac na wiosne i mysle o cofnieciu pustakow w gląb domu bo na projekcie kilka cm pustaka jest podwieszonych ( wystaja za fundament) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 26.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Nie usmiecha mi sie tez permanentne dowozenie ich do kolegow, szkoly, na pilke, angielski itp i trzymanie w izolacji. A zima samotne, kilometrowe przekopywanie tunelu w sniegu. Ogladalam dzialki w Wegrzcach i Zielonkach i albo wspolczesne mrowkowce-place budowy z niekonczacymi sie szeregowkami (fakt, bede dzieci), za to zero nastroju, klimatu, lub piekne domy na pustkowiach, bezludzia totalne (ale jak tam ladnie!). Jak to wyposrodkowac? Zafiksowalam sie, prosze o zlote mysli. A, no i nie stac mnie raczej na dzielke na Woli Jakie byly Wasze kryteria wyboru idealnej dzialki? (niechcacy wrzucilam ten post na forum glowne, ale tutaj mial byc, sorry, ucze sie Wiecej zdecydowania, nie można mieć ciastko i zjeść ciastko. Ale można zjeść połowę ciastka i mieć połowę ciastka. W twojej sytuacji łatwiej osiągnąć kompromis niż konsensus. Albo zapłacisz duże pieniądze , wtedy masz blisko krakowa lub w krakowie dom z ogrodem, albo to samo za mniejsze pieniądze poza krakowem. Plusy i minusy już chyba sama znasz. Całe życie mieszkałem w krakowie a teraz 20 km poza. to zmiana stylu życia, ale tak napradę to tylko zmiana przyzwyczajeń. Wiecej widzę na razie plusów niż minusów mieszkania poza miastem. Rano wstaję i przez okno widze sarny tuż za ogrodzeniem. To kwestia twojej wewnetrznej potrzeby - odpowiedz sobie na pytanie co chcesz i albo cię na to stać albo nie. Jak wymyśliłem moją idealną działkę to okazało się ze nastepniękupiliśmy zupełnie inną - bez żadengo medium, rolną dalej od krakowa. Miała tylko 1 plus - miejsce. NIc więcej. I wtedy wszytskie kryteria biora w łeb - zobaczysz i już wiesz że to to miejsce, albo nie. Dla mnie wybór dziąłki ( jesli spełnia podstawowe kryteria - np brak chlewni za ogrodzeniem lub spalarni odpadów) to kwestia intuicji - nimo że raczej zaliczam się do umyslów ścisłych - nic mi to nie pomogło. to jak z pierwszą miłością. Zakochasz się i już... Zdrowy rozsądek idzie w odstawkę. I takiej dziąłki czy życzę. Sluchaj, pewnie wlasnie tego zakochania mi potrzeba! Czekam na nie. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 26.01.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Jest wrocławska, jest warszawska - może w Małopolsce też się paru chętnych znajdzie. Hop,hop - Małopolanie - jest tam kto ? W tym roku chcialabym kupic dzialke w Krakowie lub najblizszej jego okolicy. Marzy mi sie dzialka spokoja, zielona, cicha, na uboczu, marzy mi sie sielanka Ale mam dwoje dzieci w wieku 3 i 8 (moze bedzie jeszcze jedno?), ktore sa bardzo towarzyskie i wiedna z nudow bez kolegow. Nie usmiecha mi sie tez permanentne dowozenie ich do kolegow, szkoly, na pilke, angielski itp i trzymanie w izolacji. A zima samotne, kilometrowe przekopywanie tunelu w sniegu. Ogladalam dzialki w Wegrzcach i Zielonkach i albo wspolczesne mrowkowce-place budowy z niekonczacymi sie szeregowkami (fakt, bede dzieci), za to zero nastroju, klimatu, lub piekne domy na pustkowiach, bezludzia totalne (ale jak tam ladnie!). Jak to wyposrodkowac? Zafiksowalam sie, prosze o zlote mysli. A, no i nie stac mnie raczej na dzielke na Woli Jakie byly Wasze kryteria wyboru idealnej dzialki? (niechcacy wrzucilam ten post na forum glowne, ale tutaj mial byc, sorry, ucze sie P.s Ja już sie wypowiedziłam na "wymianie doświadczen " Zostan naszą sąsiadka .Ja mam 7 letnia córkę sasiad z domu obok 4letnie i 2,5letnie dziecko .Szkoła podstawowa 300m hihihhi..I tak miedzy nami pusta działka jest ,oststnio sasiad mówił ze na sprzedaz . Tylko ze ja sie buduje po drugiej stronie krakowa :)W świątnikach górnych Hej, dzieki za zaproszenie Szukam na razie 3 mies. i jestem na etapie "jak najblizej granic miasta". Moze mi przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 26.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Nie usmiecha mi sie tez permanentne dowozenie ich do kolegow, szkoly, na pilke, angielski itp i trzymanie w izolacji. A zima samotne, kilometrowe przekopywanie tunelu w sniegu. Ogladalam dzialki w Wegrzcach i Zielonkach i albo wspolczesne mrowkowce-place budowy z niekonczacymi sie szeregowkami (fakt, bede dzieci), za to zero nastroju, klimatu, lub piekne domy na pustkowiach, bezludzia totalne (ale jak tam ladnie!). Jak to wyposrodkowac? Zafiksowalam sie, prosze o zlote mysli. A, no i nie stac mnie raczej na dzielke na Woli Jakie byly Wasze kryteria wyboru idealnej dzialki? (niechcacy wrzucilam ten post na forum glowne, ale tutaj mial byc, sorry, ucze sie Wiecej zdecydowania, nie można mieć ciastko i zjeść ciastko. Ale można zjeść połowę ciastka i mieć połowę ciastka. W twojej sytuacji łatwiej osiągnąć kompromis niż konsensus. Albo zapłacisz duże pieniądze , wtedy masz blisko krakowa lub w krakowie dom z ogrodem, albo to samo za mniejsze pieniądze poza krakowem. Plusy i minusy już chyba sama znasz. Całe życie mieszkałem w krakowie a teraz 20 km poza. to zmiana stylu życia, ale tak napradę to tylko zmiana przyzwyczajeń. Wiecej widzę na razie plusów niż minusów mieszkania poza miastem. Rano wstaję i przez okno widze sarny tuż za ogrodzeniem. To kwestia twojej wewnetrznej potrzeby - odpowiedz sobie na pytanie co chcesz i albo cię na to stać albo nie. Jak wymyśliłem moją idealną działkę to okazało się ze nastepniękupiliśmy zupełnie inną - bez żadengo medium, rolną dalej od krakowa. Miała tylko 1 plus - miejsce. NIc więcej. I wtedy wszytskie kryteria biora w łeb - zobaczysz i już wiesz że to to miejsce, albo nie. Dla mnie wybór dziąłki ( jesli spełnia podstawowe kryteria - np brak chlewni za ogrodzeniem lub spalarni odpadów) to kwestia intuicji - nimo że raczej zaliczam się do umyslów ścisłych - nic mi to nie pomogło. to jak z pierwszą miłością. Zakochasz się i już... Zdrowy rozsądek idzie w odstawkę. I takiej dziąłki czy życzę. Pewnie wlasnie tego zakochania mi potrzeba! Czekam na nie. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 26.01.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, możecie się podzielić informacjami gdzie kupowaliście drzwi wewnętrzne ? Dzieki z góry! Jutro wybieramy się po upatrzone drzwi w Castoramie. Drewniane, sosnowe bezsękowe, niemalowane. Cena z ościeżnicą wychodzi ok. 350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts