edit-blondi 02.02.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam Wszystkich, zaczynam budowę 'w okolicach Krakowa'. czytam forum już od dawna ale jako początkujący to mało się udzielam. Może kotoś wie gdzie można dostać tanie bloczki betonowe? Wszędzie tanio, ale nie w Krakowie.... Szukam też ekipy od studni. Jeśli jesteś zainteresowany to ja mam do sprzedania dwie palety bloczków betonowych - loco Niepołomice. Savik jaki masz wymiar tych bloczków i po ile? może ja bym cos wzięła bo wiosną trzeba wymurować murki do schodów wejściowych i tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.02.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witaj wszystko zalezy do jakiej kwoty ja np kupiłem za 5700 zł Hormana z napedem dwa piloty (zobacz w mojej galeri) i jestem bardzo zadowolony i moge polecic z czystym sumieniem Pozdrawiam Hej, Jak dużą masz ta brame ? Mi ostatnio policzyli na 8200zł za brame 5x2,3m z napędem i dwoma pilotami firmy Wiśniowski. I zastanawiam sie czy to duzo czy nie. Dołączam się do pytania jakie firmy produkujące bramy garażowe w krk lub okolicy mozecie polecic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.02.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dobrzy Ludzie, ponawiam moje pytanko sprzed miesiąca: jakiej firmy macie bramy garażowe i gdzie je kupowaliście? Bez bramy nie mogę pochwalić się stanem surowym zamkniętym, a na szczęście wszystko potoczyło się pomyślnie z moimi panami budowniczymi(odpukać). Doradźcie coś, b.proszę, Pozdrawiam, Monika Ja kupowałem Hormanna na Opolskiej. Zamawiałem tak coś koło marca, zdostawą na czerwiec. Wyszło mi w tej samej cenie jak polscy producenci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.02.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Brama piękna! ja też myślałam o Hormannie, tylko mam jeden dylemat: Hormann ma napęd wolniejszy - Promatic i szybszy - SupramatiK. Ten wolniejszy jest podobno "ślimaczy"? A jaki napęd Wy macie, Promatik? Wiadomo,że napęd słabszy jest tańszy , ale może wystarczy? Mam ten wolniejszy i zupełnie nie widzę potrzeby żeby zamawiać szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.02.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Daj linka, bo nic takiego nie widzę - oczywiście, jeśli transport do Krk w ogóle możliwy w rozsądnej cenie. Oferta pochodzi z Krakowa: http://www.allegro.pl/item533645722_kompletne_ogrodzenie_krakow_tanio.html Dzięki Pam - zadzwonię jeszcze dzisiaj i jak wygląda sprawa z siatką można prosić o jakieś porównanie cenowe i jakościowe ? przyda się pewnie nie tylko mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 02.02.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W kwestii siatki oraz innych akcesoriów do budowy ogrodzenia:Nie należy ich kupować w Krakowie i okolicach... Jest zdecydowanie najdrożej. Opłaca się podejachać nawet większy kawałek... tak do 150 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 02.02.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W kwestii siatki oraz innych akcesoriów do budowy ogrodzenia: Nie należy ich kupować w Krakowie i okolicach... Jest zdecydowanie najdrożej. Opłaca się podejachać nawet większy kawałek... tak do 150 km To prawda - szczególnie widać różnicę w cenie słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 02.02.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ja ostatnio szukam i wertuje cenniki i mam wrażenie, że w Krakowie jest chyba najdrożej... to jest śmieszne albo raczej tragiczne że bardziej mi się opłaca ściągać bloczki z Sandomierza niż kupować na miejscu..... chyba nas krakowscy centusie naciągają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 02.02.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witaj wszystko zalezy do jakiej kwoty ja np kupiłem za 5700 zł Hormana z napedem dwa piloty (zobacz w mojej galeri) i jestem bardzo zadowolony i moge polecic z czystym sumieniem Pozdrawiam Hej, Jak dużą masz ta brame ? Mi ostatnio policzyli na 8200zł za brame 5x2,3m z napędem i dwoma pilotami firmy Wiśniowski. I zastanawiam sie czy to duzo czy nie. Dołączam się do pytania jakie firmy produkujące bramy garażowe w krk lub okolicy mozecie polecic ? Moja brama Hormana ma 3x2 Ale dodam ze moi znajomi co maja bramy innych producentow to NIE chwala sobie napedów a Napedy wisniowskiego podobna nie sa najlepsze ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 02.02.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ja ostatnio szukam i wertuje cenniki i mam wrażenie, że w Krakowie jest chyba najdrożej... to jest śmieszne albo raczej tragiczne że bardziej mi się opłaca ściągać bloczki z Sandomierza niż kupować na miejscu..... chyba nas krakowscy centusie naciągają! Ja wam moge polecic sklad budowlany PSB ZILMEX na ul Makuszynskiego http://www.zumi.pl/1613091,Polskie_Sklady_Budowlane_ZILMEX,Krakow,firma.html daja dosyc dobre upusty i mozna sie potargowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W kwestii siatki oraz innych akcesoriów do budowy ogrodzenia: Nie należy ich kupować w Krakowie i okolicach... Jest zdecydowanie najdrożej. Opłaca się podejachać nawet większy kawałek... tak do 150 km czyli gdzie ? kolega koło Jasła mieszka i do niego na targ przyjeżdża koleś gdzieś z Biłgoraja czy okolic jakoś i dał mu naprawdę niezłe ceny. a jeszcze na allegro był koleś z Krosna chyba ten http://www.machnet.com.pl ma cennik, ale jakoś ceny nie najniższe chyba - dowozi chyba w stronę Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 02.02.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W kwestii siatki oraz innych akcesoriów do budowy ogrodzenia: Nie należy ich kupować w Krakowie i okolicach... Jest zdecydowanie najdrożej. Opłaca się podejachać nawet większy kawałek... tak do 150 km czyli gdzie ? na aledrogo .pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 02.02.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Pisałem chyba na grupie Wielickiej w Dobczycach na ul Marwin gościu robi balustrady, przęsła i siatki ogrodzeniowe. Miesiąc temu za wysokość 1.40 powiedział mi 13zł niestety nie posiadam numeru telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.02.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Pisałem chyba na grupie Wielickiej w Dobczycach na ul Marwin gościu robi balustrady, przęsła i siatki ogrodzeniowe. Miesiąc temu za wysokość 1.40 powiedział mi 13zł niestety nie posiadam numeru telefonu. Pytałem o namiary na tego gościa od balustrad, ale coś ostatnio się obraziłeś na Wieliczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 02.02.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Niestety nie mam numeru telefonu.Firma znajduje się na ul.Marwin2 są to bodajże byłe budynki SKR-u (jest tam kilka zakładów w tym miejscu i trzeba poszukać tylko nie wiem jak u nich z wykonaniem i terminami.Gdzie tam nic się nie obraziłem tylko zbieram siły, czas, pieniądze i oczywiście wiedzę do dalszej budowy pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 02.02.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Niestety nie mam numeru telefonu.Firma znajduje się na ul.Marwin2 są to bodajże byłe budynki SKR-u (jest tam kilka zakładów w tym miejscu i trzeba poszukać tylko nie wiem jak u nich z wykonaniem i terminami. Gdzie tam nic się nie obraziłem tylko zbieram siły, czas, pieniądze i oczywiście wiedzę do dalszej budowy pozdrawiam. Dzięki, to sobie przy okazji podjadę i popytam, bo mam już obmyślony wzór na balustradę. Zobaczymy co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 03.02.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witam Wszystkich, zaczynam budowę 'w okolicach Krakowa'. czytam forum już od dawna ale jako początkujący to mało się udzielam. Może kotoś wie gdzie można dostać tanie bloczki betonowe? Wszędzie tanio, ale nie w Krakowie.... Szukam też ekipy od studni. Jeśli jesteś zainteresowany to ja mam do sprzedania dwie palety bloczków betonowych - loco Niepołomice. Savik jaki masz wymiar tych bloczków i po ile? może ja bym cos wzięła bo wiosną trzeba wymurować murki do schodów wejściowych i tarasu Właśnie też do tego ich używałem Wymiar 25/38/12. Cena idzie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 03.02.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dostalem dzis oferte na pompe ciepła 1.Pompa ciepła wykorzystująca grunt jako „dolne źródło” - dla potrzeb c.o.i c.w.u. FIGHTER 1240 10 kW Dla potrzeb przedstawienia oferty handlowej przyjęto wstępne zapotrzebowanie mocy grzewczej na 8,2KW. Pompa ciepła została dobrana dla temperatury zasilania systemu 50 ° C. - system oddawania ciepła -mieszany Punkt pracy dla systemu solanka/woda :S0/W50 - temperatura źródła dolnego 0° C/temperatura źródła górnego 50°C Dane techniczne: Moc wyjściowa 10 kW Moc grzewcza: 8,53 KW Współczynnik efektywności COP: S0/W50 3,4 CENA URZĄDZENIA: Pompa ciepła: FIGHTER 1240 Ilość: 1 szt. Cena 1szt.: 26500,- zł.....................................................................................................................................2. Kolektor spiralny dla pompy ciepła Powierzchnia zalegania kolektora 350-500m2 Całkowita długość wykopu 100m (5 rowów po 17-20m) Cena kolektora: 6220,-zł Cena systemu: 32720,-zł Koszt ułożenia kolektora gruntowego (koparka po stronie inwestora): 1500,-zł( koparka po stronie inwestora)Koszt montażu kotłowni (materiał + robocizna): 7000,-złKoszt montażu instalacji podłogowej system ROTH (materiał + robocizna): 120zł/m24.UZUPEŁNIENIA4.1 Czas realizacji: do 6 tygodni4.2 Terminy płatności: - 30% po podpisaniu umowy- 50% po dostarczeniu materiałów- 20% po uruchomieniu 4.3 Firma NIBE udziela 24 miesięcznej gwarancji na produkowane pompy ciepła z możliwością przedłużenia do 5 lat. 4.4 Firma ROTH udziela 10 letniej gwarancji na instalację podłogową. 4.5 Transport urządzeń do uzgodnienia. Do ceny należy doliczyć podatek VAT- 7%. Liczac podłogówke tylko na parterze wyjdzie jakie 58 tys brutto :/Kupe kasy nawet odejmujac 40% dofinansowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 04.02.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Dostalem dzis oferte na pompe ciepła 1.Pompa ciepła wykorzystująca grunt jako „dolne źródło” - dla potrzeb c.o.i c.w.u. FIGHTER 1240 10 kW Dla potrzeb przedstawienia oferty handlowej przyjęto wstępne zapotrzebowanie mocy grzewczej na 8,2KW. Pompa ciepła została dobrana dla temperatury zasilania systemu 50 ° C. - system oddawania ciepła -mieszany Punkt pracy dla systemu solanka/woda : S0/W50 - temperatura źródła dolnego 0° C/temperatura źródła górnego 50°C Dane techniczne: Moc wyjściowa 10 kW Moc grzewcza: 8,53 KW Współczynnik efektywności COP: S0/W50 3,4 CENA URZĄDZENIA: Pompa ciepła: FIGHTER 1240 Ilość: 1 szt. Cena 1szt.: 26500,- zł ..................................................................................................................................... 2. Kolektor spiralny dla pompy ciepła Powierzchnia zalegania kolektora 350-500m2 Całkowita długość wykopu 100m (5 rowów po 17-20m) Cena kolektora: 6220,-zł Cena systemu: 32720,-zł Koszt ułożenia kolektora gruntowego (koparka po stronie inwestora): 1500,-zł ( koparka po stronie inwestora) Koszt montażu kotłowni (materiał + robocizna): 7000,-zł Koszt montażu instalacji podłogowej system ROTH (materiał + robocizna): 120zł/m2 4.UZUPEŁNIENIA 4.1 Czas realizacji: do 6 tygodni 4.2 Terminy płatności: - 30% po podpisaniu umowy - 50% po dostarczeniu materiałów - 20% po uruchomieniu 4.3 Firma NIBE udziela 24 miesięcznej gwarancji na produkowane pompy ciepła z możliwością przedłużenia do 5 lat. 4.4 Firma ROTH udziela 10 letniej gwarancji na instalację podłogową. 4.5 Transport urządzeń do uzgodnienia. Do ceny należy doliczyć podatek VAT- 7%. Liczac podłogówke tylko na parterze wyjdzie jakie 58 tys brutto :/ Kupe kasy nawet odejmujac 40% dofinansowania A od jakiej firmy masz tą wycenę? Z tego co wiem w firmie WOMAR mają dobre ceny, myśmy porównywali ceny pieca i w Womarze mają taniej (sporo - kilka tysięcy) niż w Vissmanie.Poza tym mają dobrych specjalistów którzy są w stanie odpowiedzieć na każde pytanie, a to ważne Namiary: http://www.womar.com jeszcze nic tam nie kupiliśmy, ale cenami i obsługą klienta jesteśmy zachwyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.02.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Liczac podłogówke tylko na parterze wyjdzie jakie 58 tys brutto :/ Kupe kasy nawet odejmujac 40% dofinansowania 58 tysiaków to jest trochę kasy czy Warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts