robertto 04.02.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam wszystkich.Mam pytanie czy ktoś ma namiary na jakiegoś fachowca który może wydać świadectwo charakterystyki energetycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.02.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mysle ze warto jednak nie mam na tyle $$ zeby sobie na to pozwolic... 60 tys minus dotacja 24 tys to i tak sporo :/ 36 tys ja sie osobiscie boje o awaryjnosc co zrobie jak za 3 lata po gwaranacji cos zacznie sie psuc ... w piecu gazowym nie wiele sie moze zepsuc a jesli juz to naprawa nie jest droga a tu ... to caly czas nowosc w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam, bede wdzięczna za informacje, bo nie wiem czy czegoś nie zawaliłam Wniosek o WZ został złożony na mnie i na męża, jesteśmy oboje właścicielami działki i obydwoje bedziemy chcieli złożyć wniosek o pozwolenie na budowę. Warunki przyłaczy prądu, wody i gazu zostały wystawione tylko na mnie. Czy tak może byc? Pozdrawiam, Anna U nas wszystkie warunki przyłącza były na męża a pozwolenie na nas oboje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 04.02.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mysle ze warto jednak nie mam na tyle $$ zeby sobie na to pozwolic... 60 tys minus dotacja 24 tys to i tak sporo :/ 36 tys ja sie osobiscie boje o awaryjnosc co zrobie jak za 3 lata po gwaranacji cos zacznie sie psuc ... w piecu gazowym nie wiele sie moze zepsuc a jesli juz to naprawa nie jest droga a tu ... to caly czas nowosc w Polsce A do tego pasowałoby dołożyć reku za xxxzł, a jak reku to super szczelny kominek - wkład za 9tyś, i okna z x szybami i ocieplenie o x grubości a do tego wszczepić sobie do mózgu sterowanie tym wszystkim łącznie z podawaniem jedzenia psu ....... Mam nadzieję że na emeryturze będę mieszkał w drewnianym domku pod lasem z piecem z blachą na drewno - jeszcez pamiętam takie domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.02.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Tak i do tego dobra wentylacje bo jak nie bedzie to grzyb pewny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.02.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie czy ktoś ma namiary na jakiegoś fachowca który może wydać świadectwo charakterystyki energetycznej? poszukaj na allegro. Widziałam tam nawet oferty za 375 zł - domek do 140m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 04.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.02.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Mysle ze warto jednak nie mam na tyle $$ zeby sobie na to pozwolic... 60 tys minus dotacja 24 tys to i tak sporo :/ 36 tys ja sie osobiscie boje o awaryjnosc co zrobie jak za 3 lata po gwaranacji cos zacznie sie psuc ... w piecu gazowym nie wiele sie moze zepsuc a jesli juz to naprawa nie jest droga a tu ... to caly czas nowosc w Polsce no właśnie i dlatego pytam się czy warto gwarancja minie i co wtedy ? pierdyknie coś i kupa szmalcu naprawa pewnie, a za tą kasę to gazem można grzać i grzać - wygoda ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? ja mam BIOEKO i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 04.02.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.02.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" napiszcie jeszcze jaka cena i jakie koszty eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.02.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Czy ktos z Was slyszal o Dariuszu Władowskim ktory buduje domy? pytam dlatego ze dostalem od Niego oferte na budowe domu .. wiem ze zdjecia nie sa dobrym wyznacznikiem ale zastanawia mnie dlaczego na pustakach ktore nie maja pionowej spoiny oni robia zaprawe:/ http://strony.aster.pl/kosocice/a.jpghttp://strony.aster.pl/kosocice/b.jpg http://strony.aster.pl/kosocice/c.jpghttp://strony.aster.pl/kosocice/e.jpghttp://strony.aster.pl/kosocice/f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Czy ktos z Was slyszal o Dariuszu Władowskim ktory buduje domy? pytam dlatego ze dostalem od Niego oferte na budowe domu .. wiem ze zdjecia nie sa dobrym wyznacznikiem ale zastanawia mnie dlaczego na pustakach ktore nie maja pionowej spoiny oni robia zaprawe:/ zmniejsz zdjęcia bo są ogromne a co do tych pustaków (o ile dobrze widzę) to chyba spoina jest tylko na wysokości płyty czyli tam gdzie dawali pustaki wzdłuż zwykłe K-3 chyba to jest a nie takie porothermy na pióro-wpust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.02.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Chcialem zeby bylo widac:) Mam 10 tys roznicy miedzy tym Panem a ludzmi ktorzy mi robili fundamenty no i sie wacham:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.02.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" napiszcie jeszcze jaka cena i jakie koszty eksploatacji wszło mnie na okrągło ze wszystkimi materiałami i robotą jakieś 10tys. a koszty eksploatacji to tyle co prąd zużyty przez napowietrzacz.(10-15zł?/m-c) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.02.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" napiszcie jeszcze jaka cena i jakie koszty eksploatacji wszło mnie na okrągło ze wszystkimi materiałami i robotą jakieś 10tys. a koszty eksploatacji to tyle co prąd zużyty przez napowietrzacz.(10-15zł?/m-c) a to co wyleci to do studni chłonnej ? pisałaś coś, że masz trudny grunt niezbyt przepuszczalny - czy studnia chłonna daje radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.02.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Grupo Krakowska, czy ktoś ma i jakie oczyszczalnie przydomowe?? Macie jakieś firmy godne polecenia? I Instalacje już działające? Mamy zainstalowanego Sotralenza. Na razie wszystko "gra i buczy" napiszcie jeszcze jaka cena i jakie koszty eksploatacji wszło mnie na okrągło ze wszystkimi materiałami i robotą jakieś 10tys. a koszty eksploatacji to tyle co prąd zużyty przez napowietrzacz.(10-15zł?/m-c) a to co wyleci to do studni chłonnej ? pisałaś coś, że masz trudny grunt niezbyt przepuszczalny - czy studnia chłonna daje radę ? Grunt mamy rzeczywiście nie bardzo, glina pomieszana z iłami. Jednak studnia daje radę bez problemu. Mało tego dość blisko wyszła nam studnia chłonna do deszczówki. Obawiałam się, że to może troche pogorszyć chłonność tej od oczyszczalni, ale jest ok. Ale studnię do oczyszczalni zrobilismy chyba 2 razy wiekszą niż zalecał projektant. Miało byc koło o średnicy 1,5m a mamy prostokąt 2x3 ......no to chyba prawie 4 razy wieksza jesli dobrze liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Grunt mamy rzeczywiście nie bardzo, glina pomieszana z iłami. Jednak studnia daje radę bez problemu. Mało tego dość blisko wyszła nam studnia chłonna do deszczówki. Obawiałam się, że to może troche pogorszyć chłonność tej od oczyszczalni, ale jest ok. Ale studnię do oczyszczalni zrobilismy chyba 2 razy wiekszą niż zalecał projektant. Miało byc koło o średnicy 1,5m a mamy prostokąt 2x3 ......no to chyba prawie 4 razy wieksza jesli dobrze liczę. no to faktycznie zapas jest co napewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 06.02.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 06.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody. Ja mam wycenione na około 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts