Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja do wody mam parę metrów po glebie po własnej działce i mam nadzieję że będzie to kosztowało mniej... jak się dowiem to dam wam znać....

jak na razie wiem ile mnie wyniesie prąd - wejście na słup na działce i podpięcie licznika kosztuje bagatela 1100zł i do tego 80 dla enionu... za co.. się pytam grzecznie??

pytanie bardzo proste :)

gdzie kupowaliście materiały na dom ?

ja jestem z rejonu wawrzeńczyc / nowej huty

kupowaliście wszystko w jednym miejscu i targowaliście sie

czy kupowaliście gdzie taniej ?

Najlepiej znaleźć skład przez kogoś polecony. A gdy takiego się nie ma to zrobić spis wszystkich potrzebnych materiałów i zostawić w kilku okolicznych składach z prośbą o zrobienie cennika. Gdy już mamy wszystkie propozycje wybieramy najlepszą i targujemy te ceny które u konkurencji były niższe. Ja tak zrobiłem jak budowałem dom 3 lata temu i byłem zadowolony.

Waży jest też dobry transport ze składu na teren budowy (np. HDS) i możliwość zwrotu tego co nam zostało.

Pozdrawiam.;)

Witam jakby ponownie, nie było mnie na forum 1 roczek, może nadrobię przeczytanie wątku naszej grupy choć wątpię bo długie zimowe wieczory się jakby kończą :wink:

Edit-blondi mieszkacie już? bo znowu codziennie będę jeździł koło Was i sprawdzał postępy :).

Pozdrawiam wszystkich budujących, w miarę możliwości będę służył swoim doświadczeniem po przeżytej na szczęście budowie.

Witam jakby ponownie, nie było mnie na forum 1 roczek, może nadrobię przeczytanie wątku naszej grupy choć wątpię bo długie zimowe wieczory się jakby kończą :wink:

Edit-blondi mieszkacie już? bo znowu codziennie będę jeździł koło Was i sprawdzał postępy :).

Pozdrawiam wszystkich budujących, w miarę możliwości będę służył swoim doświadczeniem po przeżytej na szczęście budowie.

Now witam cie serdecznie :lol: Ja myslałam, że ty pewnie juz mieszkasz a forumowiczów to masz juz w nosie.. :( gdzieśty był jak cie nie było? :o

no ja już mieszkam (ale ci...........). Skoro tak codziennie będziesz jeżdził koło mnie to zaglądnij na kawkę :lol: jak sie tylko błotka nie wystraszysz :wink: . Teraz jest dosłownie meksyk :cry:

A ty jak? wnioskuję, że mieszkasz :D

Pochwalcie się ile Was kosztowało przyłącze wody.

ja miałam jakieś 27 m z czego 16m przepych pod droga wojewódzką. Koszt 3,5tys zł (moja koparka) :wink:

Bardzo tanio - ja mam jakieś 50 metrów i za wod-kan krzyczą mi 10 kPLN - wszystko jest w mojej działce...

ja miałem jakieś 70m i zapłaciłem 5900zł za robociznę z materiałami

tak później się zastanawiałem czy nie taniej by wyszła głębinówka

jak sie tylko błotka nie wystraszysz :wink: . Teraz jest dosłownie meksyk :cry:

Przejeżdżałem niedawno i rzeczywiście masz tam niezły off-roadowy OS.

Nie wiem jak z tamtąd codziennie wyjeżdżasz.

Ja bym się teraz nie odważył do ciebie wjechać (MASZ SZCZĘŚCIE ;) ).

Moje autko zupełnie sobie nie radzi w takich warunkach.

Ale pocieszę cię że u mnie to samo na działce i tam gdzie teraz mieszkam (u teścia).

Tak mniej więcej wygląda moje biedne auteczko ....

http://www.auto-motor-i-sport.pl/m/9/_MG_9360-134542c437e070cd0d2982705773b946.jpg

A w nocy znowu spadło trochę śniegu i znowu się roztopi i jeszcze deszczem przywali .... ehhh