Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzieki za info :)

Niestety cena nie jest za ciekawa 160zł/m3

Na allegro ten sam styropian jest po 139zł/m3 więc różnica spora.

Fakt, na allegro wtedy nie szukałem... Ale ja to tak ogólnie raczej szukam wprawdzie na Internecie, ale jak już kupuję, to muszę zobaczyć, dotknąć i wtedy mogę kupić :-)

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fakt, na allegro wtedy nie szukałem... Ale ja to tak ogólnie raczej szukam wprawdzie na Internecie, ale jak już kupuję, to muszę zobaczyć, dotknąć i wtedy mogę kupić :-)

Za samo "macanie" płacić 600zł hmm :D (u mnie wychodzi 33m3)

Płatne przy odbiorze więc jak coś sie nie spodoba to zawsze możesz zwrócić.

Za samo "macanie" płacić 600zł hmm :D (u mnie wychodzi 33m3)

Płatne przy odbiorze więc jak coś sie nie spodoba to zawsze możesz zwrócić.

33 m3??????? a coz ty masz za powierzchnie:)

Zadzwon do Attica - moim doradca jest ********* nr tel 691619290 dobre ceny daje na niektore rzeczy moze i ze styriopianem sie uda

33 m3??????? a coz ty masz za powierzchnie:)

Zadzwon do Attica - moim doradca jest ********* nr tel 691619290 dobre ceny daje na niektore rzeczy moze i ze styriopianem sie uda

:-)

To też mój doradca...

Potwierdzam, że na niektóre rzeczy można całkiem fajne ceny wyciągnąć...

Jakoś kupowanie w Atticu mnie przeraża. Za każdym razem jak tam jestem to cena jest o 30-40% wyższa niż w składach budowlanych gdzie kupuje. Ale czemu nie sprobuje zadzwonie.. ciekaw jestem co powiedzą ;)

A co do powieżchni to mam 170m2 na dole i tyle samo na poddaszu.

Na dole 15cm styropianu, na górze 5cm i wychodzi 33m3 :p

Jakoś kupowanie w Atticu mnie przeraża. Za każdym razem jak tam jestem to cena jest o 30-40% wyższa niż w składach budowlanych gdzie kupuje. Ale czemu nie sprobuje zadzwonie.. ciekaw jestem co powiedzą ;)

Ogromny dom (jak dla mnie) - ja mam po podłodze po 110 m2 na parterze i na poddaszu, a i tak już mi się wydaje trochę dużo... A z podanych przez Ciebie wymiarów wychodzi mi 34 m3, ale pewnie odliczałeś ściany... :)

Ogromny dom (jak dla mnie) - ja mam po podłodze po 110 m2 na parterze i na poddaszu, a i tak już mi się wydaje trochę dużo... A z podanych przez Ciebie wymiarów wychodzi mi 34 m3, ale pewnie odliczałeś ściany... :)

Dom buduje wg tego projektu (po lekkim tuningu żeby sie na działkę zmieścił)

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/index.php wyszło nam o 30m2 więcej.

A do tego czy ogromny... dom to dom. Nie mieszkanie w bloku.

Wg. mojej opini dom powinien miec na dole 2 pokoje (sypialnia, gabinet), salon oraz kuchnie, na górze 3 sypialnie (dla 2 dzieci + jeden goscinny).

Wiadomo garaż też by się przydał a że oboje z żoną jestesmy mobilni więc jest na 2 auta.

Odliczyłem podłogówkę w łazience i holu ;)

Ja mialem kupowac w Atticu bo dali mi dobra cene ale tylko przez doradce.

Jezeli idziesz tam "z buta" i na parterze pytasz o ceny to ceny maja jak w castoramie.

Trzeba sie wtedy pofatygowac na gore do handlowcow i zupelnie inna rozmowa.

Ja w koncu kupilem tutaj :http://allegro.pl/item605190991_izolacja_naturalna_welna_nf_pf_isover_5_10_15.html

u tego goscia placilem 98 zł za fasade i 137 za podloge w lutym Austrothermu

załuje jednak teraz ze nie dolozylem kilku zlotych i nie kupilem z felcem chyba tak to sie mowi zeby byl zakladkowy na sciany no ale trudno

Ja mialem kupowac w Atticu bo dali mi dobra cene ale tylko przez doradce.

Jezeli idziesz tam "z buta" i na parterze pytasz o ceny to ceny maja jak w castoramie.

Trzeba sie wtedy pofatygowac na gore do handlowcow i zupelnie inna rozmowa.

Ja w koncu kupilem tutaj :http://allegro.pl/item605190991_izolacja_naturalna_welna_nf_pf_isover_5_10_15.html

u tego goscia placilem 98 zł za fasade i 137 za podloge w lutym Austrothermu

załuje jednak teraz ze nie dolozylem kilku zlotych i nie kupilem z felcem chyba tak to sie mowi zeby byl zakladkowy na sciany no ale trudno

Z frezem sie to nazywa. Czemu tak sądzisz ? Dawałeś na sciany jedną warstwę styropianu ?

Dom buduje wg tego projektu (po lekkim tuningu żeby sie na działkę zmieścił) http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/index.php wyszło nam o 30m2 więcej.

A do tego czy ogromny... dom to dom. Nie mieszkanie w bloku.

Wg. mojej opini dom powinien miec na dole 2 pokoje (sypialnia, gabinet), salon oraz kuchnie, na górze 3 sypialnie (dla 2 dzieci + jeden goscinny).

Wiadomo garaż też by się przydał a że oboje z żoną jestesmy mobilni więc jest na 2 auta.

Odliczyłem podłogówkę w łazience i holu ;)

Tak patrząc po projekcie, to już nie wygląda taki strasznie duży :-) Pow. użytkowa większa tylko kilkanaście metrów, pow. netto praktycznie identyczna (ja mam ten http://www.archigraph.pl/?co=projekt&n=343) - chociaż te 30m2, o których piszesz wyżej trochę doda...

Znam kolesi którzy bardzo przykładają się do schodów i balustrad. Kompleksowo wszystko.

Jeśli budujących tutaj to interesuje to firma nazywa się Grado (http://www.grado.com.pl) - są w Węgrzcach i w okolicach Opatkowic. Szczerze polecam.

Tutaj też poleć : http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420.htm

Pozdrawiam