Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kto Wam układał pape na ślepą wylewke pod styropian , rurki centralnego i wylewke?

Robia to Ci od wylewek czy osobno trzeba kogos brac?

Jakie to koszty?

Slyszalem ze ludzie układają pape i łączą to jakas tasma - ale chyba lepiej gdyby to było palnikiem przyklejane?

Papę i wylewkę Ci od wylewek, a rurki to raczej hydraulik... Za wylewkę ja płaciłem 15 zł/m2, ale ekipa robiła tylko wylewkę (ulożenie siatki stalowej, dylatacji przy ścianach, wylanie betonu z miksokreta, wyrównanie), wszystko pod spodem robili mi hydraulicy...

Kto Wam układał pape na ślepą wylewke pod styropian , rurki centralnego i wylewke?

Robia to Ci od wylewek czy osobno trzeba kogos brac?

Jakie to koszty?

Slyszalem ze ludzie układają pape i łączą to jakas tasma - ale chyba lepiej gdyby to było palnikiem przyklejane?

Papę układała mi ekipa od budowlanki, cały styropian i wod-kan-co hydraulik, ale ja mam w domu prawie samą podłogówkę.

Mi papę zgrzewali palnikiem.

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZOW!!!

DZIS DOWIEDZIALEM SIE O TYM FORUM OD KRZYSZTOFA - MOJEGO ZNAJOMEGO I ZALOZYCIELA GRUPY WIELICKIEJ.

[ moderowano - reklama ]

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!

[ od moderatora: szanuj zasady Forum

reklama w dziale >> http://forum.muratordom.pl/ogloszenia-drobne,f48.htm ]

Witam wszystkich,

problem, o który chcę zapytać pewnie gdzieś jest już omawiany na forum, ale chcę zapytać o to bardziej konkretnie.

Mam na działce słup ("czteronóg") z posadowionym na nim transformatorem. Kupiliśmy działkę w atrakcyjnej cenie i taką jak chcieliśmy. Słup stoi z boku przy roku działki i nie przeszkadza w budowie i użytkowaniu działki, niemniej jednak chcemy zamienić go na słup kołowy, na którym będzie posadowiony tranformator i lekko przesunąć do granicy działki.

Czy ktoś z was realizował taki projekt? Czy to trudna sprawa? Jak nakłonić energetykę do pokrycia kosztów lub co najmniej partycypowania w nich?

Ile wreszcie to kosztuje i ile trwa załatwienie tego?

Trochę dużo pytań, ale z gróy dziękuję za rzetelne i dokładne odpowiedzi.

Szanowni budowniczowie i ogrodnicy krakowscy

Gdzie dostanę takie drobne kamyki, które nadają się na wysypanie takich ścieżek rozgraniczających pomiędzy obszarami "kwiatowymi" z korą a między trawnikiem. Chodzi mmi po głowie takie drobny grys.

Na składach, tych moich, czegoś takiego nie widziałem, a przydałoby mi sie z kilka worków do ogrodu -

podrzućcie jakiś namiar, proszę

Gdzie dostanę takie drobne kamyki, które nadają się na wysypanie takich ścieżek rozgraniczających pomiędzy obszarami "kwiatowymi" z korą a między trawnikiem. Chodzi mmi po głowie takie drobny grys.

Na składach, tych moich, czegoś takiego nie widziałem, a przydałoby mi sie z kilka worków do ogrodu -

podrzućcie jakiś namiar, proszę

Różnorakie kamyki można dostać w ":Fabryce roślin" na ul. Bieżanowskiej koło przejazdu kolejowego (czyli prawie na końcu ulicy).

Pozdrowienia.;)

Gdzie dostanę takie drobne kamyki, które nadają się na wysypanie takich ścieżek rozgraniczających pomiędzy obszarami "kwiatowymi" z korą a między trawnikiem.

Niedaleko Ciebie, przed Krzeszowicami jest świetny skład: http://www.firmafilar.pl/ :)

a jak to jest z wycinaniem drzew na działce w Krakowie? czy ktoś z was to załatwiał? Chodzi mi zarówno o owocowe (na projekcie wz czytałam, że na te też muszę dostać pozwolenie, żeby wyciąć), jak i o świerka, który rośnie dokładnie tam, gdzie chciałabym mieć wjazd z ulicy... :roll:

Ja wycinałam, jak chcesz to mogę ci opowiedzieć ale to dużo pisania....na priv wysyłam nr telefonu

pozdrawiam

aga

Witam,

Czy miał ktoś do czynienie z firmą CRG service? Trafiłem na nich przy poszukiwaniu informacji nt projektow ogrodow, bo zastanawiam się właśnie, czy sobie takowego nie zrobić. Zajmują się też pracami budowalnymi.

Przy okazji jeszce jedno pytanko - potrzebuje kamien (sypany) zeby wysypac na podjazd (nie mam na razie kasy na kostke). Mozecie cos polecic i podpowiedziec gdzie (i za ile) to mozna dostac?

Pozdr,

Tomek