Anoleiz 04.05.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 i kilka postów o tym samym i będzie teraz strugał wariata, że niby nie reklama,... my tu uczuleni na takich co się sami reklamują jesteśmy, więc takimi postami jak najbardziej antyreklamę sobie robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 04.05.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ok mam kolejnego zreszta polecanego na forum robil mi kanalizacje pod slepa wylewke - tak na telefon powiedzial 150-170 zł od "oczka" - czyli wszystkie punkty np umywalki Nie wiem jak policzy podłączenia pieca i podlogowke oraz kaloryfery A u mnie (rok temu) był fachowiec z podkarpackiego (z moich rodzinnych okolic) i liczył 80 zł za punkt i 15 zł / m2 za układanie podłogówki. Ale jak wyjeżdżał, to mówił, że musi podnieść ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Kolejnym problemem z jakim dzisiaj sie zderzylem jes tto ze nie zdarza mi podciągnąć gazu w ciagu 2 msc:((A jak tu robic proby szczelnosci bez gazu:(( I wszystko szlak trafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Kolejnym problemem z jakim dzisiaj sie zderzylem jes tto ze nie zdarza mi podciągnąć gazu w ciagu 2 msc:(( A jak tu robic proby szczelnosci bez gazu:(( I wszystko szlak trafia... A nie wystarczy jak nabiją instalację powietrzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 podobno nie bo nie bedzie widac czy gdzies woda sie nie saczy a zimna nie mozna nabic bo ciepla ma inna reakcje z rurkami cos mi tak tlumacza:/nie iwem czy kupie po prostu pieca spalinowego i w ten sposob sobie nie poradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 podobno nie bo nie bedzie widac czy gdzies woda sie nie saczy a zimna nie mozna nabic bo ciepla ma inna reakcje z rurkami cos mi tak tlumacza:/ nie iwem czy kupie po prostu pieca spalinowego i w ten sposob sobie nie poradze Jak przecież nabijają powietrzem - uzyskują odpowiednie ciśnienie - zostawiają na noc i sprawdzają czy ciśnienie spada czy nie. Powinno byc takie same. Po co takie kombinacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 04.05.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Nie wiem kolega robil teraz instalacje w 3 miejscah sączyła mu sie woda dlatego boje sie tego plastiku czy nie lepiej dolozyc do miedzi:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.05.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja mam PCV (miedź tylko do kominka z PW) i nie mam żadnych nieszczelności.Sprawdzane było tak jak opisałem - testem ciśnieniowym.Więc to raczej kwestia wykonania a nie materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.05.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja mam PCV (miedź tylko do kominka z PW) i nie mam żadnych nieszczelności. Sprawdzane było tak jak opisałem - testem ciśnieniowym. Więc to raczej kwestia wykonania a nie materiału. u mnie jest dokładnie tak samo i tak samo było sprawdzane. A o ile sobie przypominam to zanim podłączyli mi gaz to trzeba było chyba te próby szczelności dostarczyć do gazowni. Może sie mylę ale coś mi się tak przypomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 05.05.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ok mam kolejnego zreszta polecanego na forum robil mi kanalizacje pod slepa wylewke - tak na telefon powiedzial 150-170 zł od "oczka" - czyli wszystkie punkty np umywalki Nie wiem jak policzy podłączenia pieca i podlogowke oraz kaloryfery A u mnie (rok temu) był fachowiec z podkarpackiego (z moich rodzinnych okolic) i liczył 80 zł za punkt i 15 zł / m2 za układanie podłogówki. Ale jak wyjeżdżał, to mówił, że musi podnieść ceny u nas tez robi ekipa z Rzeszowa c.o. , podłogówkę, solary i kominek i przerabia wodę, którą spartaczyli fachowcy z Krakowa, szczegółowych cen nie znam, bo wycenili za całość. odnośnie wody to teraz jest system z ALUPEXu zaciskowy, ale nie wszyscy fachowcy to znają niestety i robią nadal zgrzewany, który jest mniej wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 05.05.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a ile wam wyszły solary z instalacją? I ile ich macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 05.05.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Nie wiem kolega robil teraz instalacje w 3 miejscah sączyła mu sie woda dlatego boje sie tego plastiku czy nie lepiej dolozyc do miedzi:/ Ja też się bałem i mam teraz całą wodę i c.o. z miedzi. A z PE mam tylko podłogówkę, gdzie nie ma specjalnej groźby nieszczelności, bo łączenia są tylko przy rozdzielaczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 05.05.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 ja wracam do tematu zmian i kierownika budowy... pisałam wcześniej. chyba zmienię gościa bo to jakiś wariat ( zaraz go wpisze na czarną listę ) Macie polecić jakiegoś kierownika z okolic Krakowa buduję sie na pd - zach Krakowa. Polećcie kogoś normalnego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.05.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja też się bałem i mam teraz całą wodę i c.o. z miedzi. A z PE mam tylko podłogówkę, gdzie nie ma specjalnej groźby nieszczelności, bo łączenia są tylko przy rozdzielaczu... Bez sensu twierdzenie - że się wyrażę - tak samo można spie...ć łączenia / luty / w instalacji wody z miedzi , jak i zgrzewy rurek PP - tak samo może ciec i kapać na złych lutach rur miedzianych jak i na złych spoinach rur PP . Pamietajcie tylko że miedź i topnik sie utleniają - jony miedzi rozpuszczają się w wodzie - natomiast w wypadku instalacji z PP materiał z którego wykonanew są rurki i kształtki jest całkowicie obojętny dla wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 05.05.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Szanowni budowniczowie i ogrodnicy krakowscy Gdzie dostanę takie drobne kamyki, które nadają się na wysypanie takich ścieżek rozgraniczających pomiędzy obszarami "kwiatowymi" z korą a między trawnikiem. Niedaleko Ciebie, przed Krzeszowicami jest świetny skład: http://www.firmafilar.pl/ Słoneczko - dziękuje za namiar - byłem u nich - właśnie o coś takiego mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 05.05.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja też się bałem i mam teraz całą wodę i c.o. z miedzi. A z PE mam tylko podłogówkę, gdzie nie ma specjalnej groźby nieszczelności, bo łączenia są tylko przy rozdzielaczu... Bez sensu twierdzenie - że się wyrażę - tak samo można spie...ć łączenia / luty / w instalacji wody z miedzi , jak i zgrzewy rurek PP - tak samo może ciec i kapać na złych lutach rur miedzianych jak i na złych spoinach rur PP . Pamietajcie tylko że miedź i topnik sie utleniają - jony miedzi rozpuszczają się w wodzie - natomiast w wypadku instalacji z PP materiał z którego wykonanew są rurki i kształtki jest całkowicie obojętny dla wody . Fakt, jak teraz przeczytałem, co napisałem, to jest to bez sensu Jak tak sobie przypominam czas podejmowania decyzji, to faktycznie bałem się PE, ale bałem się też miedzi - każdy materiał ma swoje wady i zalety... Chyba o wyborze przeważyło to, że widziałem kiepsko zrobioną instalację z PE i ładnie zrobioną instalację z miedzi (przez przyszłego mojego wykonawcę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł A 05.05.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Czy ktoś z was miał może do czyninia z takimi firmami jak : "Timer",lub firmą Pana Waldemara Natkańca , obie firmy są od instalaji wod-kan i co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 05.05.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Rozrzut jest spory mam goscia z Kłaja chce 120 zł za punkt w Krakowie 150-170 za punkt Grzejniki jedni licza po 100 inni 150 Podgłogówka 25-30 za m2 Zastanawiam sie co zrobic z papa pod wylewki...Papa ktora nie reaguje ze styropianem jest mega droga 14 zł za metr dlatego zastanawiam sie czy nie zrobic 2 x papa termozgrzewalna 6 zl metr i na to 2 x folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 06.05.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 06.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Forumowicze, poszukuję agregatu prądotwórczego na budowę. Może, ktoś ma na zbyciu używany, lub zna miejsce gdzie można kupić tani. Jaki?Myślałam o takim 220-380V, 3-4 KW - tak mi przynajmniej budowlaniec doradził. Wdzięczna za wszelkie infomacjie i oferty. PozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts