Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś z was miał może do czyninia z takimi firmami jak : "Timer",

lub firmą Pana Waldemara Natkańca , obie firmy są od instalaji wod-kan i co.

Ja mam wycenę wszystkich instalacji i przyłączy przez pana Natkańca. Poleciła mi go koleżanka. Jest bardzo zadowolona z jego pracy. Szukam dla porównania cenowego innej firmy. Ale raczej zdecydujemy się na niego.

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słup stoi z boku przy roku działki i nie przeszkadza w budowie i użytkowaniu działki, niemniej jednak chcemy zamienić go na słup kołowy, na którym będzie posadowiony tranformator i lekko przesunąć do granicy działki.

Czy ktoś z was realizował taki projekt? Czy to trudna sprawa? Jak nakłonić energetykę do pokrycia kosztów lub co najmniej partycypowania w nich?

Ile wreszcie to kosztuje i ile trwa załatwienie tego?

Trochę dużo pytań, ale z gróy dziękuję za rzetelne i dokładne odpowiedzi.

witam,

ja podchodzilem do takiego tematu. trzeba wniosek do enionu w ktorym oswiadczasz ze poniesiesz koszty. na cos takiego zgode powinienes dostac bez problemu. dalej droga urzedowa, czyli projekt, wykonawca, zgloszenie, odbior.

enion nie zrobi tego dla ciebie z wlasnej kieszeni chyba ze beda do tego zmuszeni [slup zagraza mieszkancom].

istnieje tez inna droga zalatwiania, bezposrednio do kierownika rejonu lub fili i rozmawiac. cena na pewno bedzie mniejsza i formalnosci tez mniej. ja zrezygnowalem bo zaczalem od tej pierwszej strony a pozniej bylo juz za pozno na ta druga :)

na wszelki wypadek zostawilem sobie wiecej kabla w ziemi, jak beda wymieniac slupa to "poprosze" ekipe o postawienie w innym miejscu.

pozdrawiam

piotr

Mam do sprzedania deski szalunkowe oraz kantówki. Używane były do szalowania płyty stropowej. Odbiór w Bronowicach Wielkich.

Dodatkowo mogę sprzedać kabel elektryczny 4x6mm2, okolo 30mb. Używany był jako przyłącze do skrzynki elektrycznej sąsiada.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na priv lub o telefon 505169992.

a ja mam pytanie czy cena 50.000 za robociznę domu - stan surowy zamknięty to dużo czy mało?

sorry ale to tak jakbys pytała czy za czerwony samochod 50 tys to duzo czy malo:)

moge podpowiedziec tak popatrz na moj dom robocizna calkowita 51500 porownaj powierzchnie domu i powierzchnie dachu - najdrozszy byl dach 19000 parter 15000 góra 10000 fundamenty reszta

no widzisz to odzwierciedla tylko mój obecny stan wiedzy o budowach ;)

z tego co widzę domy są podobne - nie mam tylko ściany kolankowej na dachu, od samej podłogi jest skośny. Razem u mnie jest 135m

ale nie wiem ile jest u ciebie?

u mnie budowa ruszy może na jesień. Zależy od papierów. Na razie doktoryzuję się "na sucho", żeby w czasie budowy cokolwiek już wiedzieć.

Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni szalunków w KRK i okolicach (zach)?

Czy warto się tym interesować ,czy zdać się na zabawę z deskami?

To wszystko zalezy czy pozniej takie deski wykorzystasz

Jezli masz do szalowania fundament oraz pozniej płyte to mysle ze warto deski ja na cały dom kupiłem 11 kubikow desek teraz musisz obliczyc ile kosztuje wynajem szalunków płyta powinna byc podstemplowana 28 dni

Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni szalunków w KRK i okolicach (zach)?

Czy warto się tym interesować ,czy zdać się na zabawę z deskami?

To wszystko zalezy czy pozniej takie deski wykorzystasz

Jezli masz do szalowania fundament oraz pozniej płyte to mysle ze warto deski ja na cały dom kupiłem 11 kubikow desek teraz musisz obliczyc ile kosztuje wynajem szalunków płyta powinna byc podstemplowana 28 dni

Ja na całą budowę kupiłem 13m3 desek. Zostało mi jakies 3-4m3.

Tak z innej beczki. Gdzie kupowaliście piasek do wylewek ?