situla 07.05.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Czy ktoś z was miał może do czyninia z takimi firmami jak : "Timer", lub firmą Pana Waldemara Natkańca , obie firmy są od instalaji wod-kan i co. Ja mam wycenę wszystkich instalacji i przyłączy przez pana Natkańca. Poleciła mi go koleżanka. Jest bardzo zadowolona z jego pracy. Szukam dla porównania cenowego innej firmy. Ale raczej zdecydujemy się na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzebrys 07.05.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Słup stoi z boku przy roku działki i nie przeszkadza w budowie i użytkowaniu działki, niemniej jednak chcemy zamienić go na słup kołowy, na którym będzie posadowiony tranformator i lekko przesunąć do granicy działki. Czy ktoś z was realizował taki projekt? Czy to trudna sprawa? Jak nakłonić energetykę do pokrycia kosztów lub co najmniej partycypowania w nich? Ile wreszcie to kosztuje i ile trwa załatwienie tego? Trochę dużo pytań, ale z gróy dziękuję za rzetelne i dokładne odpowiedzi. witam, ja podchodzilem do takiego tematu. trzeba wniosek do enionu w ktorym oswiadczasz ze poniesiesz koszty. na cos takiego zgode powinienes dostac bez problemu. dalej droga urzedowa, czyli projekt, wykonawca, zgloszenie, odbior. enion nie zrobi tego dla ciebie z wlasnej kieszeni chyba ze beda do tego zmuszeni [slup zagraza mieszkancom]. istnieje tez inna droga zalatwiania, bezposrednio do kierownika rejonu lub fili i rozmawiac. cena na pewno bedzie mniejsza i formalnosci tez mniej. ja zrezygnowalem bo zaczalem od tej pierwszej strony a pozniej bylo juz za pozno na ta druga na wszelki wypadek zostawilem sobie wiecej kabla w ziemi, jak beda wymieniac slupa to "poprosze" ekipe o postawienie w innym miejscu. pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 08.05.2009 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jaki "rodzaj" fachowca obkłada cokół płytkami klinkierowymi? Możecie kogoś polecić do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.05.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jaki "rodzaj" fachowca obkłada cokół płytkami klinkierowymi? Możecie kogoś polecić do tego? U mnie ma to robić ekipa od elewacji (styro, tynk itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 08.05.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Mam do sprzedania stemple około 100 szt po 3 zł./szt. Okolice Kocmyrzowa 661 079 330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwk 08.05.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Mam do sprzedania deski szalunkowe oraz kantówki. Używane były do szalowania płyty stropowej. Odbiór w Bronowicach Wielkich. Dodatkowo mogę sprzedać kabel elektryczny 4x6mm2, okolo 30mb. Używany był jako przyłącze do skrzynki elektrycznej sąsiada.Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na priv lub o telefon 505169992. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.05.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 a ja mam pytanie czy cena 50.000 za robociznę domu - stan surowy zamknięty to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 09.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 a ja mam pytanie czy cena 50.000 za robociznę domu - stan surowy zamknięty to dużo czy mało? sorry ale to tak jakbys pytała czy za czerwony samochod 50 tys to duzo czy malo:) moge podpowiedziec tak popatrz na moj dom robocizna calkowita 51500 porownaj powierzchnie domu i powierzchnie dachu - najdrozszy byl dach 19000 parter 15000 góra 10000 fundamenty reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.05.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 no widzisz to odzwierciedla tylko mój obecny stan wiedzy o budowach z tego co widzę domy są podobne - nie mam tylko ściany kolankowej na dachu, od samej podłogi jest skośny. Razem u mnie jest 135m ale nie wiem ile jest u ciebie? u mnie budowa ruszy może na jesień. Zależy od papierów. Na razie doktoryzuję się "na sucho", żeby w czasie budowy cokolwiek już wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paczka 10.05.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni szalunków w KRK i okolicach (zach)?Czy warto się tym interesować ,czy zdać się na zabawę z deskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.05.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni szalunków w KRK i okolicach (zach)? Czy warto się tym interesować ,czy zdać się na zabawę z deskami? To wszystko zalezy czy pozniej takie deski wykorzystasz Jezli masz do szalowania fundament oraz pozniej płyte to mysle ze warto deski ja na cały dom kupiłem 11 kubikow desek teraz musisz obliczyc ile kosztuje wynajem szalunków płyta powinna byc podstemplowana 28 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paczka 10.05.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Dzięki. Muszę się jeszcze zorientować w cenach tego "luksusu", ale pewnie stanie na deskach-będziemy robić pełne deskowanie dachu więc się nie zmarnują. A poza tym z czego będziemy robić budowlane ogniska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.05.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 TO jesli masz deskowac dach to nie wiem nad czym sie zastanawiasz Ja dziekuje Bogu ze juz jestem na etapie dachu:)Malowanie impregnatem nam juz bokiem wychodzilo he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propar 11.05.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam, Buduję w Bolechowicach i aktualnie poszukuje dostawcy silikatu n25 oczywiście w super cenie. pozdrawiam Propar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 11.05.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 a jakieś wypożyczalnie rusztowań tzw warszawskich? na południe od Krakowa?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 11.05.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam, Buduję w Bolechowicach i aktualnie poszukuje dostawcy silikatu n25 oczywiście w super cenie. pozdrawiam Propar Ja jak kupowałem silikaty to najlepsze ceny (po negocjacjach) dostałem w Atticu i Tazbudzie. Polecam tam zapytać. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 12.05.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Czy mozecie polecic kogos kto Wam robil przyłącze prądowe? Do licznika w granicy robi Enion a pozniej od licznika do domu mam sobie kogos szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 12.05.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Przyjmę ziemię w Wieliczce. Tel. 501 79 66 88 Szkoda że w zeszłym tygodniu tego nie mówiłeś :/ Szukaliśmy kogoś w okolicy Starego Bieżanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 12.05.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni szalunków w KRK i okolicach (zach)? Czy warto się tym interesować ,czy zdać się na zabawę z deskami? To wszystko zalezy czy pozniej takie deski wykorzystasz Jezli masz do szalowania fundament oraz pozniej płyte to mysle ze warto deski ja na cały dom kupiłem 11 kubikow desek teraz musisz obliczyc ile kosztuje wynajem szalunków płyta powinna byc podstemplowana 28 dni Ja na całą budowę kupiłem 13m3 desek. Zostało mi jakies 3-4m3. Tak z innej beczki. Gdzie kupowaliście piasek do wylewek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 12.05.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Czy mozecie polecic kogos kto Wam robil przyłącze prądowe? Do licznika w granicy robi Enion a pozniej od licznika do domu mam sobie kogos szukac porozmawiaj z tymi, którzy robia Ci przyłącz na zlecenie Enionu, nam tak właśnie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts